26 / 04 / 2024

Peninsula Grubu satın aldığı otel

Peninsula Grubu satın aldığı otel

Merkezi Kuşadası'nda bulunan Peninsula Grubu, Sürmeli Oteller zincirinin Kuşadası-Selçuk sınırındaki Pamucak Sahili'nde bulunan Sürmeli Efes Oteli'ni satın aldı.

Paşa Holding, Mandarin Oriental Bodrum'un yüzde 50'sini satın aldı!

Azerbaycan’ın en büyük şirketlerini bünyesinde barındıran Pasha Grubu’nun lüks otel zinciri Mandarin Oriental’in Türkiye’de işletmeye başladığı ilk otelin yüzde 50'sini satın aldı. İşte ayrıntılar...

Artaş Grubu, İstanbul Pendik'teki Milpa arazisini 99.9 milyon dolara satın aldı! 

İstanbul Pendik’te Doğan Holding’e ait olan 2 milyon 93 bin metrekare büyüklüğe sahip Milpa arazisi, Artaş Grubu tarafından satın alındı. Satış tutarı KDV hariç 99 milyon 893 bin 84 dolar olarak belirtildi. İşte ayrıntılar...

iLab Endeksa’nın çoğunluk hissesini satın aldı!

Türkiye pazarında büyüme gösteren dijital girişimlere erken aşama yatırımlarda bulunan bir internet şirketleri grubu olan iLab tarafından, Endeksa’nın çoğunluk hissesinin satın alındığı öğrenildi. iLab Grubu Strateji - İş Geliştirme Direktörü Ozan Öztürk yeni yatırımlarını değerlendirdi...

İBB Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu satın aldı!

İstanbul’un en önemli tarihi kazanımlarından biri olan Kenter Tiyatrosu'nu İBB satın aldı. Yıllarca Kenter Tiyatrosu'nda sahne alan Tiyatrocu Nedim Saban, karardan sonra yaptığı paylaşımla Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. AKP grubu ise komisyonda onay verdiği teklifi genel kurulda onaylamadı.

Almanların ünlü otel zinciri Steinberger’i Çinli Huazhu satın alıyor!

Dünya çapında 118 otele sahip Almanların ünlü ve tarihi otel zinciri Steinberger’i Çinli Huazhu Grubu 700 milyon Euro'ya satın alacak. Huazhu, 2025'e kadar grubun otel sayısını 250’ye cirosunu ise bir milyar Euro'nun üzerine çıkarmayı hedefliyor…

Metito Türk kimya şirketini satın aldı!

Dünyada 46'dan fazla ülkede faaliyet gösteren, 60 yılı aşkın süredir temiz ve güvenli su erişimini sağlamak için akıllı su yönetimi çözümleri sunan küresel sağlayıcı Metito, Türk kimya şirketi İnfo Grubu'nun çoğunluk hissesini satın aldı.

Yapı kayıt belgeli Hazine taşınmazlarını satın alma fırsatı!

AK Parti Grubu, çevre ve şehircilik alanında bir dizi uygulama değişikliği için 28 maddelik yasa teklifi hazırladı. Teklif kapsamında yapı kayıt belgesi alınan Hazine taşınmazını satın almak isteyenlere 31 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru süresi veriliyor.

Nusret Gökçe, Park Hyatt Maçka’yı satın alıyor!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, İstanbul Maçka'da yer alan Park Hyatt oteli 50 milyon Euro karşılığında Doğuş Grubu'ndan satın alıyor.

Bilgili Grup Miami’deki ünlü Raleigh Otel’i satın aldı!

Bilgili Grubu Amerika’da büyümeyi sürdürüyor. Firma, Miami’nin ünlü oteli Raleigh Otel’i de 103 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Fransız devi Gatwick'in hissesini 2.9 milyar sterline satın alıyor!

Fransız Vinci grubu, İngiltere'nin ikinci en işlek havalimanı olan Gatwick'in çoğunluk hissesini 2.9 milyar sterline (3.7 milyar dolar) satın alacağını açıkladı.

Kale Grubu Bandırma'da arazi satın aldı!

Kale Grubu, yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini açıkladı. Firma, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yeni fabrika kurmak için arsa satın aldı. 

Tekfen Holding'ten 50 milyon liralık satın alma!

Tekfen Grubu, Alanar Meyve ile kardeş şirketi Alara Fidan'ın yüzde 90'ını yaklaşık 50 milyon TL bedelle satın alacağını açıkladı. 

Yeni teknolojiler, konut satın alma sürecini dönüştürüyor!

HSBC Grubu’nun “Konut Sahibi Olma Eğilimleri: Konut Satın Almanın Geleceği” raporuna göre; yeni teknolojiler bireylerin konut satın almada kullandıkları yöntemleri değiştiriyor.

Peninsula Grubu satın aldığı otel Haberi

Peninsula Grubu satın aldığı otel

Peninsula Grubu'nun sahibi turizm yatırımcısı ve işadamı Tevfik Bağcı, Sürmeli Efes Oteli'nin satırı alma işleminin tamamlandığını belirterek, "Peninsula Grubu olarak Kuşadası ve bu bölge bizim evimiz, yatırımlarımızın çoğunu bu bölgeye yaptık. 



Grubumuzun bölgedeki otel yatırımları devam ediyor. 2013 yılında işletmeye açtığımız Palm Wings Beach Resort & SPA Kuşadası'ndan sonra. Türk konaklama sektörüne yıllardır önemli katkılar sunmaya devam eden Sürmeli Ailesine ait Pamucak Sahili'nde bulunan Sürmeli Efes Oteli satın alarak grubumuza kattık. Yenileme yatırımları ile desteklenecek olan tesis "Palm Wings Beach Resort & SPA - Ephesus" adı ile grubun resort otelciliğindeki markası olan Palm Wings markası çatısı altında hizmete devam edecek. 



BÖLGEDEKİ ÖNEMLİ TESİSLERDEN BİRİ 

Kuşadası Selçuk sınırındaki Pamucak Sahili'nde. denize sıfır konumdaki 5 yıldızlı tesis, İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na 80 kilometre. Efes...