19 / 04 / 2024

Pertevniyal Üst Geçidi ne zaman kaldırılacak

Pertevniyal Üst Geçidi ne zaman kaldırılacak

Fatih Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Pertevniyal Lisesi Önü Yaya üst geçidi kaldırılıyor, yayaların geçişinin daha kolay sağlanması için sinyalli geçit yapılıyor. İşte Pertevniyal Yaya Üst Geçidi'nin kaldırılacağı tarih...

Ankara'da inşaat halindeki üst geçit tehlike saçıyor!

Ankara'da inşaat halindeki bir yaya üst geçidi madde bağımlılarının meskeni haline gelirken, bakımdan geçirilmeyenler de tehlike saçıyor. Geçitlerden bazılarının asansörleri çalışmıyor, kaplamaları dökülüyor, demirleri paslı halde duruyor...

Ordu’nun yürüyen merdivenli ilk üst geçidi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşın sahile ve teleferiğe daha kolay ve güvenli ulaşmasını sağlamak amacıyla projelendirilen ve çalışmaları tamamlanan Ordu’nun yürüyen merdivenli ilk üst geçidi açılışa hazır hâle getirildi.

Konya Büyükşehir'den 2,5 milyonluk üst geçit!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’na devredildikten sonra 15 Temmuz Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan hastane önüne yaya üst geçidi yapımı için ihale sürecini tamamlayarak yer teslimini yaptı.

Çin’de bisikletler için üst geçit inşa edildi!

Çin’in güneyinde bulunan Fucien eyaletinde bisikletler için 7,6 kilometre uzunluğunda bir üst geçit inşa edildi.

Ankara'da 2017 yılında 13 üst geçit hizmete açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, geçen yıl çalışmalarına başlanan 7 yaya üst geçidinin yapımına devam edildiği, 6 yeni yaya üst geçidinin de yeni dönem programına alındığı kaydedildi.

Ankara Büyükşehir'den 6 yeni üst geçit!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ortaya çıkan ihtiyaçlara paralel olarak, Başkent'e yeni yaya üst geçitleri kazandırıyor.

Kızılay'da yıpranan üst geçitler yenilenecek!

Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP grubunun önerisiyle Kızılay’da yıpranan ve kullanılmayan üst geçitlerin yenilenmesi yönünde çalışma yapılmasını kararlaştırdı.

Büyükçekmece'nin üst geçitleri yenileniyor!

Büyükçekmece Belediyesi, D 100 Karayolu üzerindeki üst geçitlerde bakım onarım çalışması yapıyor.

Aydınlılar üst geçit istiyor!

Aydın’da halk arasında ‘ölüm yolu’ olarak da bilinen Muğla yolunda bir üst geçit olmaması vatandaşları isyan ettirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliğine tepki gösteren Aydınlılar, “Can güvenliğimiz için üst geçit yapılması lazım” dedi

Safranbolu'ya saat kulesi görünümünde üst geçit!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı süren üst geçit, Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

Melikgazi Battalgazi Bulvarı'na üst geçit müjdesi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan Karacaoğlu Mahallesi’ne üst geçit yaptırıldığını söyledi.

Mersin'e yeni üst geçit!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de ilk defa hayata geçirilen bat-çık projeleri dışında şehirde bir ilki daha gerçekleştirerek asansörlü, yürüyen merdivenli üst geçidi yakın zamanda Mersinlilerin hizmetine sunacak.

İnşaat reklamları ünlülerin resmi geçidi oldu!

Ekranın demirbaş reklamları inşaatlar, ünlü isimlerin resmi geçidi gibi oluyor. Selçuk Yöntem de onlardan biri. Gerçi bu özel ve güzel evler ünlü tasarımcı Philippe Starck imzasını taşıyormuş.

Pertevniyal Üst Geçidi ne zaman kaldırılacak Haberi

Pertevniyal Üst Geçidi ne zaman kaldırılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla anaarterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılıyor. Tarihi Yarımada başta olmak üzere ana yollar üzerinde bulunan üst geçitlerin yerine yayaların kolay ulaşımının sağlanması için sinyalli geçit düzenlemesi yapılıyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Sirkeci’de Şehir Hatları Vapur İskelesinin önünde bulunan yaya üst geçidi kaldırılmıştı.


İkinci etapta 20 Aralık Cumartesi gecesi Pertevniyal Lisesi’nin önünde bulunan yaya üst geçidi kaldırılacak. Yaklaşık 120 ton ağırlığındaki üst geçidin söküm çalışmaları (Cumartesiyi Pazara bağlayan gece) saat 00.00’da başlayacak. Üç gün sürecek çalışmalar  nedeniyle 00.00 ile 06.00 arası Atatürk Bulvarı araç trafiğine kapatılacak, trafik akışı alternatif yollardan sağlanacak.


Yaya üst geçidinin kaldırılmasının ardından yayaların kolay geçişlerinin sağlanabileceği, engelli, yaşlı ve çocukluların kullanımına uygun, sinyalli hemzemin geçit düzenlemesi yapılacak. Yayaların geçişi trafik...