25 / 04 / 2024

Petkim Konteyner Liman inşaatı

Petkim Konteyner Liman inşaatı

Kenan Yavuz, 400 milyon dolar yatırımla Petkim Konteyner Liman inşaatına başladıklarını söyledi, İzmir Limanı'nın gürültü, egzoz gazı ve trafik sıkışıklığı dışında kente katkısının olmadığını belirtti...

Ünye Port'un proje ihalesi gerçekleştirildi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ünye Konteyner Limanı'nın (Ünye Port) hizmete açılmasıyla Türkiye'yi liman konusunda tüm Karadeniz'de lider hale getireceklerini dile getirdi...

Kanal İstanbul’a stratejik vizyon!

Türkiye, Kanal İstanbul ile birlikte daha stratejik bir lojistik üssü haline gelecek. Kanal İstanbul'un önemli bir parçası olan, Küçükçekmece'deki konteyner limanı yapıldığında şehir küresel yük taşımacılığının merkezi haline gelecek...

Mersin'deki konteyner limanı projesinin durumu mecliste!

Mersin'e yapılması öngörülen konteyner limanı projesinin durumu meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersinli iş adamlarından yeni konteyner limanı talebi!

Mersin iş dünyası uzun yıllardır bekleyen yeni konteyner limanı projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir projenin Mersin Limanı'nı Akdeniz çanağının önemli bir yük aktarma merkezine dönüştüreceğini ifade etti.

Petkim Konteyner Limanı kapılarını açıyor!

Aliağa'da 1.5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı'nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

Ünye Konteyner Limanı'nın fizibilite çalışmaları tamamlandı!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “İç Anadolu Bağlantı yolu, Konteyner limanı, Üniversite Yerleşke Projesi ve Ünye Organize Sanayi Bölgesi gibi merak edilen projelerin son durumu hakkında konuştu.

APM Terminals İzmir Limanı açılış için gün sayıyor!

İkinci fazın tamamlanmasıyla Ege Bölgesi'nin en büyük konteyner limanı olacak APM Terminals İzmir'in, açılışına sayılı günler kaldı.

Ordu fındığı için demiryolu ağı ve liman talebi!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, kentte üretilen 1 milyar dolar değerindeki fındığın konteyner taşımacılığına elverişli bir liman ve demiryolu ağı olmadığı için başka iller üzerinden dış pazara satıldığını kaydetti.

İzmir Petkim Limanı'nın ÇED toplantısı yapıldı!

Yaklaşık 40 yıldır Petkim ve Ege Bölgesi'ne gelen yük gemilerine hizmet veren Petkim limanı ve liman gerisi hizmet alanı genişletiliyor.

İzmir Liman Revizyonu projesinin ÇED toplantısı 26 Temmuz'da!

İzmir İli, Aliağa İlçesi sınırları içerisinde yer alan Petkim Sahasının deniz kısmında yer alan limanda Liman Revizyonu projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 26 Temmuz'da yapılacak.

Ordu'ya Karadeniz'in en büyük konteyner limanı geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Limanının büyütülerek 2.2 milyon TEU kapasiteye çıkaracaklarını açıkladı.

İzmir Petkim Konteyner Limanı açılışa hazır!

İnşaatı yaklaşık üç yıl süren İzmir'deki Petkim Konteyner Limanı tamamlandı. Resmi açılışının yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Petkim Konteyner Liman inşaatı Haberi

Petkim Konteyner Liman inşaatı


Socar Ceo'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, 400 milyon dolar yatırımla Petkim Konteyner Liman inşaatına başladıklarını açıklarken, İzmir Limanı'na da eleştiri getirdi. Yavuz, "İzmir Limanı'nın gürültü, egzoz gazı ve trafik sıkışıklığı dışında kente ne katkısının olduğunu anlayabilmiş değilim" dedi. İzmir Limanı'nın, master plan dahilinde turizm limanına dönüşebileceğini savunan Yavuz, Nemrut Limanlar bölgesinin ise kente bahşedilmiş doğal bir liman körfezi olduğunu belirterek, "Alsancak Limanı'nın en az 5 katı potansiyele sahip" dedi. Socar Türkiye'nin İzmir bürokrasisi, Petkim müşterileri, tedarikçileri ve basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluştuğu geleneksel iftar yemeği, Kaya Termal Otel'de gerçekleştirildi.


Maraton başladı

Socar Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, 2008 yılı Mayıs ayında 2 milyar 40 milyon dolar bedelle Petkim'i alan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin...