18 / 04 / 2024

Pey akçesi nedir

Pey akçesi nedir

Sözleşme yapılırken, tarafların bağlandıklarını göstermek amacıyla birinin diğerine verdiği para olarak tanımlanan pey akçesi nedir? Pey akçesi ne zaman verilir? Pey akçesi geri ödenir mi?

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Uşak Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Uşak Merkez Kurtuluş Mahallesi Millet Bahçesi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Uşak Merkez Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Uşak Merkez Kurtuluş Mahallesi Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın saat 14:00'te gerçekleştirecek.

Uşak Millet Bahçesi ihalesi 14 Ekim'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak Millet Bahçesi projesinin ihalesini 14 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Uşak Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Uşak Millet Bahçesi'nin ihalesini gerçekleştirdi.

Uşak Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Osman Nuri Ekim'den Akçaabat Millet Bahçesi açıklaması!

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 23 bin metrekare üzerine kurulan Millet Bahçesi'ne vatandaşlardan yoğun ilgi geldi. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, millet bahçesinin önemli bir sosyal alan olacağını belirtti...

Akçaabat Millet Bahçesi açıldı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde hayata geçirilen Millet Bahçesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Merkez Bankasından kar payı ve ihtiyat akçesi dağıtımı başlandı!

Merkez Bankası, 35,2 milyar TL kar payı avans tutarı ile 5,3 milyar TL ihtiyat akçesinin hissedarlara dağıtımına başlandığını duyurdu.

Müteahhitlerin, yol yapımından doğan alacaklarının bir bölümü kapatıldı!

Merkez Bankası'nın “ihtiyat akçesi ”nin bir bölümünün Hazine’ye aktarılmasının ardından, başta Karayolları ve enerji olmak üzere bazı kamu kurum ve kuruluşlarının finansal talepleri karşılandı...

Başakşehir Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziyagökalp Mahallesi, Millet Bahçesine İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Pey akçesi nedir Haberi

Pey akçesi nedir

Pey akçesi nedir?

Pey akçesi, Sözleşme yapılırken, tarafların bağlandıklarını göstermek amacıyla birinin diğerine verdiği para olarak tanımlanıyor.


Bir sözleşme yapılırken, taraflardan birinin öbür tarafa, sözleşmenin yapıldığına kanıt olmak üzere, verdiği bir miktar para veya başka bir taşınır maldır. 


Pey akçesine "kapora" da denir. Pey akçesi bir cayma parası değildir, sözleşmenin kanıtı sayılır. Tersine bir uygulama veya sözleşme yoksa, pey akçesi borsa sayılmaz, onu almış olana kalır. 


Ancak Türkiye’deki uygulama buna aykırıdır. Pey akçesi onu verenin borcuna mahsup edilir. Örneğin kira sözleşmesi yapılınca kiracı daha ev taşınmadan evsahibine bir miktar para (pey akçesi) verir. 


Ev sahibi de bunu adet olduğu üzere, ilerde doğacak kira borcuna sayar. Yapılan sözleşme, taraflardan hiçbirisinin kusuru olmaksızın yerine getirilememişse, verilen pey akçesi yanmaz, geri verilmesi gerekir. 


Haklı bir neden bulunmaksızın sözleşme...