25 / 04 / 2024

Politika faizleri 2020

Politika faizleri 2020

Konut kredisi faizleri üzerinde kritik öneme sahip para politikası faizleri düşecek mi? Merkez Bankası repo faizlerinde indirim uygular mı? Konut kredisi faizleri politika kurulu kararından nasıl etkilenecek?

Kredi kart faizleri bankadan bankaya farklılık gösterebilir! Ekstrenizi mutlaka kontrol edin!

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 35'e yükselttikten sonra kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizleri de artırıldı. Karşılaştırma sitesi encazip.com’un kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım kart faizleri konusunda uyarı yaptı.

Merkez Bankası politika faizini %30’a çıkardı, kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! İhtiyaç kredileri durma noktasında!

Merkez Bankası, piyasa beklentilerine uygun hareket ederek politika faizini yüzde 25'ten yüzde 30 seviyesine çıkardı. Piyasa çevreleri faiz artışlarının devam edeceği görüşünü dile getirirken, bu artışların şimdiden mevduat ve kredi faiz oranlarına yansıdığı belirtiliyor.

Kredi kartı kullananalar kırmızı kodla uyarıldı! 1 Ekim'den sonra kredi kartı faizleri böyle olacak

Merkez Bankası'nın politika faizini 5 puan artışla yüzde 30 seviyesine çıkarması kredi kartı faizlerini de etkiledi. Kredi kartı kullananalar kırmızı kodla uyarıldı. İşte 1 Ekim'den sonra kredi kartı faizleri böyle olacak...

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Mevduat faizi ile politika faizi arasındaki makas iyice açıldı! Mevduat faizleri yüzde 50’ye kadar tırmanabilir!

Merkez Bankası düşük faiz politikasına devam etse de piyasa faizleri yüzde 40’lara kadar yükseldi. Yüksek montanlı TL mevduata verilen faiz oranı yüzde 40’lara kadar çıkarken, kredi faizleri ise yüzde 34 civarında. Böyle giderse KKM hesaplarında da faizin yüzde 50’ye kadar yükselmesi bekleniyor.

Bankalar, ticari kredilerden sonra ihtiyaç kredilerinde de frene bastı! İhtiyaç kredi faizleri yüzde 30’u aştı!

Merkez Bankası’nın belirlediği politika faiz oranı ile piyasa faizleri arasındaki bağ tamamen kopmuş durumda. Üstelik TCMB’nin ticari kredilerin ardından ihtiyaç kredilerindeki ‘örtülü faiz baskısı’ da ters tepti. İhtiyaç kredi faiz oranları yüzde 30’ları aştı.

Konut kredisi faizleri zirve yaptı!

Bankaların güncel kredi faiz oranları ile ilgili son dakika haberleri geliyor. 2020'nin son aylarına girilmesiyle birlikte konut kredisi faizleri zirve yaptı. İşte bankaların güncel kredi faiz oranları...

2020 Mayıs sonunda konut kredisi faizleri ne oldu?

Konut kredisi faizlerinde bir yıllık süreçte bankalardan pek çok fırsat sunuldu. En son konut kredisinde faiz indirimi Yapı Kredi'den geldi. Peki konut kredisi faizleri kaç oldu?

2020 Mayıs'ın son haftasında konut kredisi faizleri kaç oldu?

Bir yıllık süreçte bankalar konut kredi faizlerinde birçok indirim fırsatı sundu. Peki 2020 Mayıs'ın son haftasında konut kredisi faizleri kaç oldu? İşte bankaların güncel konut kredisi faiz oranları...

Konut kredisi faizleri Mayıs 2020'de ne oldu?

Konut kredisi faizlerindeki son durum ev alacak vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki konut kredisi faizleri Mayıs 2020'de ne oldu?

2020 Mart sonunda konut kredisi faizleri ne oldu?

Koronavirüse karşı alınan ekonomik tedbirler sonrası Mart sonunda konut kredisi faizleri ne kadar oldu? En uygun konut kredisi hangi bankada?

Konut kredisi faiz oranları Mart 2020!

Kredi faiz oranlarında hareketlilik devam ediyor. Merkez Bankası'nın politika faizindeki indirimleriyle tekrar hareketlenen süreç, bankaların konut kredisi faiz oranlarında indirimler yapmasını sağladı. Peki konut kredisi faiz oranları mart 2020'de ne kadar oldu? İşte merak edilen sorunun cevabı...

2020 Şubat'ın ilk haftasında konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların kredi faiz oranları 2020’de de düşüşüne hız kesmeden devam ediyor. Peki konut kredisi faizleri şubat ayına nasıl başladı?

Politika faizleri 2020 Haberi

Politika faizleri 2020

Merkez Bankası Ocak ayı Para Politikası Kurulu kararı 16 Ocak Perşembe günü  açıklanacak. Kurulun belirleyeceği bir hafta vadeli repo faizleri bankaların kredi faizleri üzerinde büyük önem taşıyor. 

TCMB’nin son altı toplantısında arka arkaya gelen büyük faiz indirimleri sonrasında likidite masrafları ve maliyetleri düşen bankalar kredi faiz oranlarında sert indirimler gerçekleştirdi. Son altı aylık süreçte en sert faiz indirimi konut kredilerinde yaşandı. Birçok bankada faizler psikolojik seviye olan yüzde 1’in altına geriledi. 

Son altı toplantıda aralıksız faiz indirimine giden TCMB’nin 2020’nin ilk toplantısında ne karar vereceği merak konusu oldu. Piyasaların merakla odaklandığı toplantı için ekonomistler ve analistler ikiye bölünmüş durumda. 

Uzmanlar Türk Lirası üzerindeki baskı, enflasyon oranları, petrol ve gıda fiyatlarındaki yükselişin Merkez Bankası’nın elini daralttığı görüşünde. Beklentiler faiz indirimi yapılmaması ya da...