26 / 04 / 2024

Prost imar planı

Prost imar planı

1942 yılında Kasımpaşa ve civarının imar planı hazırlanıyormuş. Bölgenin imar işini tetkik eden Prost, Kasımpaşa'da geniş bir cadde açılmasını ve Kasımpaşa'nın kısmen hafif sanayi bölgesi olmasına karar vermiş.

1941 yılında Taksim Kışlası arsasına toprak dökülecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi tarafından yıktırılan tarihi Taksim Kışlası'nın arsası toprak dökmek suretiyle yükseltilecekmiş. Belediye, yükseltilen kısımdaki arsaların satışa çıkarılmasını ya da apartman inşa etmeyi düşünmüş.

Şehir içindeki mezarlıklar kaldırılacak!

1940 yılında Şişli'deki Katolik, Mecidiyeköy'deki Rum, Kağıthane'deki Ermeni mezarlıklarına ölü defnedilmesi men edilmiş. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o özel haber...

1940 yılında şehir içindeki mezarlıklar kaldırılacak!

1940 yılında Şişli'deki Katolik, Mecidiyeköy'deki Rum, Kağıthane'deki Ermeni mezarlıklarına ölü defnedilmesi men edilmiş. Şehrin sağlığını bozduğu gerekçesiyle bu mezarlıklar Prost planı mucibince park alanı olarak tesis edilecekmiş.

1938 yılında Eminönü'nden Süleymaniye ve Sultanahmet görülebilecek!

1938 yılında İstanbul'un planını hazırlayan Prost, suriçinde yeni açılacak caddelerin istikametlerini büyük camilerin konumuna göre belirlemiş. Açılacak üç yeni cadde ile Eminönü'nden Sultanahmet, Ayasofya ve Süleymaniye camileri görülebilecekmiş.

1939 yılında Belediye ve Vakıflar imar işinde beraber çalışacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı imar planını uygulamaya koyacak olan İstanbul Belediyesi, Vakıflar İdaresi ile birlikte çalışacakmış. Belediye'nin imar planını uygulanması sırasında Vakıflar'da üzerine düşeni yapacakmış.

1938 yılında Üsküdar ve Kadıköy'ün imar planı hazırlanacak!

1938 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayan Fransız Mimar Prost, Üsküdar ile Kadıköy'ün imar planını hazırlayacakmış. İstanbul Belediyesi iki ilçenin maketlerini hazırlayacak, Prost'da avan projeyi hazırlayacakmış.

1937 yılında şehir planının ikmali için 245.000 lira sarf edilecek!

1937 yılında Henri Prost tarafından hazırlanan İstanbul Nazım Planı'nın ikmali için İstanbul Belediyesi 245 bin lira sarf edecekmiş. İstanbul Belediyesi bu parayı senelere taksim ederek sarf edecekmiş.

1935 yılında Prost İstanbul'a davet edilmiş!

1935 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayıp uygulayacak olan Fransız Mimar Henri Prost, Belediye tarafından İstanbul'a davet edilmiş. Meydanların ve caddelerin istikametlerini tayin edecek olan Prost, İstanbul'da çalışmalarına başlayacakmış.

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

1945 yılında Ortaköy ile Bebek arasının imar planı hazırlanmış!

1945 yılında Prost, Bebek ile Ortaköy arasındaki kısmın imar planını hazırlamış. İmar planını iki kısma ayıran Prost, deniz kıyısını genişletmeyi ve bölgenin üst taraflarında iki yeni yolun açılmasını uygun görmüş.

1942 yılında Kasımpaşa'nın imar planı hazırlanıyor!

1942 yılında Kasımpaşa ve civarının imar planı hazırlanıyormuş. Bölgenin imar işini tetkik eden Prost, Kasımpaşa'da geniş bir cadde açılmasını ve Kasımpaşa'nın kısmen hafif sanayi bölgesi olmasına karar vermiş.

1938 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanacak!

1938 yılında Prost, Kadıköy ve Üsküdar'ın imar planını hazırladıktan sonra Boğaziçi'nin de imar planını hazırlayacakmış. Her iki yakanın planını hazırlayacak olan Prost, Boğaziçi'nin canlanması için de tedbirler aldıracakmış.

1938 yılında Üsküdar ve Kadıköy'ün imar planı hazırlanacak!

1938 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayan Fransız Mimar Prost, Üsküdar ile Kadıköy'ün imar planını hazırlayacakmış. İstanbul Belediyesi iki ilçenin maketlerini hazırlayacak, Prost'da avan projeyi hazırlayacakmış.

1938 yılında İstanbul Nazım İmar Planı'nın avan projesi hazırlanmış!

1938 yılında İstanbul'un Nazım İmar Planı'nı hazırlayan Fransız Mimar Henri Porst, uygulanacak imar planının avan projesini hazırlamış. Avan proje kabul edildikten sonra Prost, İstanbul Nazım Planı'nı hazırlayacakmış.

1937 yılında Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlanmış!

1937 yılında Prost, Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlamış. Kalamış ve Fenerbahçe arasında 9.5 metre genişliğinde bir yol açılacakmış. Yolun iki tarafında inşa edilecek binalar, yolun 50 metre gerisinde olacakmış.

1937 yılında Prost, Mecidiyeköy'ün imar planını hazırlayacak!

1937 yılında İstanbul'un nazım planını hazırlayan Fransız Mimar Henri Prost, Mecidiyeköy'ün imar planını hazırlayacakmış. Mecidiyeköy'ün Avrupa'daki gibi bir sayfiye yeri olması için büyük bir park, bir otel inşa edilecekmiş.

Samsun'da tercihli yol projesi için hazırlanan imar planı teklifi kabul edildi!

RAYLI sistemden önce Samsun Gar Durağı Tekkeköy İlçesi arasında hizmet verecek olan metrobüslerle alakalı olarak planlanan tercihli yol projesine hazırlanan imar planı teklifi kabul edildi

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi!

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yer alıyor. İşte imar planı teknik şartname kapsamında yer alan esaslar...

Dikmen Akpınar'da imar planında park olarak görülen bölge 10 yıldır boş!

Ankara Dikmen Akpınar Mahallesi sakinleri, bölgedeki dere yatağının, tinerci gençlerin meskeni haline gelmesinden yakındı. Mahalle sakinleri, imar planında park ve spor alanı olan bölgenin 10 yıldır boş durduğunu söyledi...

Antalya Kahyalar'da imar planı talebi kabul edildi!

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Beldesindeki sıcak asfalt şantiyesine Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı alınabilmesi için Gazipaşa Belediye Meclisi'ne taşınan imar planı talebi, yol çalışmalarının aksamaması için oybirliğiyle kabul edildi.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

Prost imar planı Haberi

Prost imar planı



İmar işleri


Kasımpaşa ve civarının imar planı hazırlanıyor


    Belediye İmar Müdürlüğü, Kasımpaşa ve civarının tanzim planının etütlerini bitirmiştir. Bunlar şimdi B. Prost tarafından tetkik edilmektedir. 

    Kasımpaşa'da geniş bir cadde açılacak, eski Bahriye Nezareti binasının etrafı güzel bir bahçe ile çevrilecek ve Kasımpaşa kısmen de sanayi mıntıkasına ayrılacaktır. 

    B. Prost şehrin nazım planını yaparken Haliç'i sanayi mıntıkası olarak ayırmıştı. Hafif sanayi köprünün iç tarafından başlayarak sanayinin nevi ve mahiyeti ağırlaştıkça Haliç'in iç tarafına uzanacaktır. Bu suretle daha ağır iş yapan fabrikalar Eyüp ve Sütlüce önlerinde toplanacaktır. 

    Haliç'e sığmayan sanayi de surlar haricinde ayrılacak mıntıkalara...