23 / 04 / 2024

refinansman cezası

refinansman cezası

Kullanılan kredinin düşük faizle yapılandırılmasına refinansman deniyor. Yeniden yapılandırmada tüketicinin bazı masrafları ödemesi gerekiyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Kullanılan kredinin düşük faizle yapılandırılmasına refinansman deniyor. Yeniden yapılandırmada tüketicinin bazı masrafları ödemesi gerekiyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince, tüketici, vadesi gelmemiş kredi borcunun bir veya birden çok taksitini ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Tapu harcı cezası ne kadar?

48 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, tapu ve kadastro harcı ödemeleri sırasında eksik beyanda bulunma cezası nedir? Eksik ödenen tapu harcı cezası ne kadar?

Emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası!

Vergi Usul Kanunu gereğince kesilen usulsüzlük cezaları, verginin ve cezanın türüne göre derecelere ayrılıyor. Peki, emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası nedir? Emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası nasıl kesilir?

Eksik ödenen tapu harcı cezası!

Tapu dairesinde yapılan devir hizmetine karşılık olarak tapuda belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Harcın eksik ödenmesi durumunda ceza kesiliyor. İşte eksik ödenen tapu harcı cezası..

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası!

Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali hallerinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi gecikme cezası nedir?

Eksik tapu harcı cezası!

Tapu harcını daha az ödemek isteyenler, gerçek satış bedelini tapuda daha az gösterebiliyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından farkedilmesi durumunda taraflardan "eksik tapu harcı cezası" kesiliyor...

Kipa'ya vergi cezası kesildi!

Geçtiğimiz yıl İngiliz perakende devi Tesco'nun Türkiye'deki marketler zinciri Kipa'ya Maliye Bakanlığı'nda vergi cezası kesildi. Tesco Kipa'ya kesilen 136.6 milyon TL'lik vergi cezası için uzlaşma tarihi açıklandı

Konut kredisi erken ödeme cezası iptali!

Bankaların konut kredisi erken ödeme cezası talep edebilmesi için kredinin sabit faizli konut kredi olması gerekiyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası iptali nasıl olur?

Konut kredisi erken ödeme cezası kalktı mı?

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin konut kredisi erken kapatma ücreti ile ilgili aldığı son karara göre bankalar bazı kredilerde erken kapama ücreti talep edilebiliyor mu? Konut kredisi erken ödeme cezası kalktı mı?

Konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisi erken ödeme cezası sabit faizli mortgage kredilerinde talep edilebiliyor. Değişken faizli mortgage kredilerinde erken ödeme cezası talep edilemiyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisi erken kapama cezası iptali!

Konut kredisi, bankaların gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi erken kapama cezası iptali nasıl olur?

Konut kredisi erken kapama cezası!

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi erken kapama cezası var mıdır?

refinansman cezası Haberi

refinansman cezası

Konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Konut kredisi yeniden yapılandırma işlemi ile ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılmasını ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesini isteyebiliyorsunuz. 


Yeniden yapılandırma genellikle, faiz oranlarının düşmesi halinde yapılıyor. Böylece tüketici daha düşük faiz oranı ile kullandığı kredi ile hem mevcut kredisini kapatıyor hem de faiz ödemelerini düşürüyor. 


Konut kredisi yeniden yapılandırma modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Konut kredisi yeniden yapılandırmak, için kendi bankanıza başvurabileceğiniz gibi başka bir bankaya transfer etmeniz mümkün.  Ancak krediyi başka bankaya transfer ederken önceki bankaya kalan anapara üzerinden yüzde 2 erken kapama cezası ödeniyor. 


Yeni dosya masrafları, ekspertiz ve ipotek...