25 / 04 / 2024

rezervler

rezervler

Doların 16,36 TL'yi görmesinin ardından uzmanlar Merkez Bankası'nın döviz satışlarının hızlandığına ve rezervlerdeki kaybın kritik seviyelere geldiğine; faiz kararı ve Moody's'in not bildiriminin ardından dolardaki yükselişin devam edeceğine dikkat çekiyor.

Türkiye altın listesine adını altın harflerle yazdırdı! 

Altın ülkeleri sıralamasında Türkiye, dünya dördüncüsü olarak adını listeye altın harflerle yazdırdı. Hem talep hem de rezervler açısından ABD ilk sırada yer alırken bir yıl içinde ons başında en yüksek fiyat artışı Türkiye’de oldu.

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş!

TCMB brüt rezervleri 2 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar dolar yükselerek 100.5 milyon dolara çıktı. Buna karşılık net uluslararası rezervler 1.3 milyar dolarlık gerileme ile -5.7 milyar dolara indi.

Merkez Bankası rezervleri negatif bölgede kaldı: 10 ay sonra ilk kez 100 milyar doların altına indi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt ve altın rezervlerinde düşüş görülürken, net rezervleri negatif bölgede kalmayı sürdürdü. Toplam rezervler 10 ay sonra ilk defa 100 milyar doların altına indi. İşte detaylar...

2022 Temmuz'dan beri en düşük seviyede! Merkez'in rezervleri alarm veriyor

TCMB'nin toplam brüt rezervi geride bıraktığımız hafta 1 milyar 248 milyon dolara kadar düşmüştü. 114 milyar 883 milyon dolara geriledi. Net rezervler de 6,4 milyar dolara düştü. Temmuz 2022 sonrası en düşük orana geriledi.

Haftalık istatistikler açıklandı! ‘Merkez’in Rezervler Azaldı!

Merkez Bankası toplam rezervleri 10 Mart ile biten haftada 346 milyon dolar azaldı. Merkez Bankası toplam rezervleri, bir ülkenin döviz rezervleri, altın rezervleri ve diğer yabancı varlıklarını içerir. Toplam rezervler, bir ülkenin ekonomik istikrarını ve finansal gücünü yansıtan önemli bir gösterg

Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm seviyesinde

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre brüt rezervler 30 Eylül haftası itibariyle 3,8 milyar dolar düşüşle birlikte 107 milyar dolar oldu. Net rezervler ise aynı dönemde yatay bir görünümle birlikte 9,7 milyar dolarda kalırken, swap hariç net rezervler de rekor düşük seviyeye geriledi.

Türkiye’nin kredi notu yine düştü! Moody’s açıkladı: Türkiye ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervler

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir kez daha düşürdü. Peki kuruluşun bu kararı IMF ve Dünya Bankası tahminleriyle tutarlı mı? Türkiye nasıl bir risk altında? Yanıtı haberde…

Bankalarda 55 milyar dolar riski Kimin cebinden çıkacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre swap hariç net rezervler eksi 54,8 milyar dolardan eksi 55,4 milyar dolara geriledi. Rezervleri değerlendiren Bloomberg Intelligence analizlerine göre bankaların dış borcu ise 133 milyar doları buldu.

Merkez Bankası'nın elindeki rezervler son 20 yılın en düşük seviyesinde

Türkiye 2001 kriziyle kıyaslanamayacak bir ekonomik türbülansın içine girdi. Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özatay, krizin derinliğini önceki gün yaptığı açıklamada dikkat çekmişti. Ortaya çıkan veriler bankanın elindeki rezervlerin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu o

Merkez Bankası'yla ilgili flaş dolar gelişmesi

Merkez Bankası'nın dolar rezervleri açıklandı. Geçtiğimiz hafta net rezervler 10,5 milyar dolar iken bu hafta 8,2 milyar dolar olması flaş olarak değerlendirildi.

Merkez Bankası rezervleri Şubat'ta yüzde 5 arttı!

Merkez Bankası rezervleri Şubat ayında bir önceki aya oranla yüzde 5 arttı. Rezervler 107.7 milyar dolar seviyesine çıktı.

Kastamonu maden ve ağaç sanayiine yatırımcı bekliyor!

Türkiye’deki her üç kapıdan biri Kastamonu’da üretiliyor. Ancak en büyük sürpriz maden ve mermerlerde bulunan rezervler. İhracatı bu zenginlik uçurmuş durumda. Kastamonu maden ve ağaç sanayiine yatırımcı bekliyor...

rezervler Haberi

rezervler

Son iki haftada dolardaki yükseliş durdurulamazken, mayıs ayı itibariyle TL'deki kaybın 19'u bulduğu belirtildi.

Yapılan hesaplamalara göre Merkez Bankası'nın negatifte olan döviz rezervleri erimeye devam ediyor. 

TCMB’nin toplam rezervinin 13 Mayıs'ta 102 milyar doların altına, uluslararası net rezervlerinse 11.5 milyar dolara gerilediği belirtildi.

Öte yandan bu hafta açıklanması beklenen net rezervin 11.5 milyar dolardan 10 milyar dolara gerilemesi bekleniyor.

Bu hafta TCMB faiz kararı ve Moody’s Türkiye olası not değerlendirmesi sonrasında doların daha da yükseleceği ifade ediliyor.

Editörün Notu: Bu haber 25 Mayıs 2022 23.24'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 31 kuruş, euro 17 lira 41 kuruş, altının gramı ise 982 lira 74 kuruş değerindedir.  

Son dakika: Bankalar 0.99'dan konut kredisi vermeye başladı!

LPG'den sonra bir zam da motorine!