29 / 03 / 2024

riski yapının tahliyesi

riski yapının tahliyesi

Ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıyan yapılara riskli yapı deniyor. İşte, riskli yapı tespitinde tahliye ve yıkım işlemleri!

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira artışı yapılıyor. Peki, yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıya açılan tahliye davasının sonuçlanması ile kiracı evi ne kadar sürede boşaltmalı? Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

10 yıllık kiracının tahliyesi 2016!

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi ancak Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümler dahilinde feshedilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi 2016 nasıl yapılır? Kiracıya nasıl bildirim yapılır?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır?

10 yıllık kiracının tahliyesi için ne yapılır?

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak gerekçesiz sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi için ne yapılır?

İşyeri kiracısının tahliyesi için ne yapılır?

Bir işyeriniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi düşünelim. Peki, işyerindeki kiracı nasıl çıkarılır? İşyeri kiracısının tahliyesi için ne yapılır? İşte kanunda yer alan haklı tahliye nedenleri..

10 yıllık kiracının tahliyesi şartları!

Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile mal sahipleri kiracılarını gerekçe göstermeden çıkarabiliyor. İşte 10 yıllık kiracının tahliyesi şartları...

10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015!

Kiracılık Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılı dolduran kiracılar gerekçesiz bir şekilde kiralanandan çıkarılabiliyor. İşte 10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015 şartları...

Kontratı biten kiracının tahliyesi!

Kira sözleşmesini imzalayan taraflar birtakım hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Mal sahibi istediği zaman kiracıyı çıkaramadığı gibi kiracı da sözleşme süresi dolmadan evi boşaltamıyor. Peki, kontratı biten kiracının tahliyesi nasıl olur?

10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak 10 yıllık kiracıların tahliyesi gerekçe gösterilmeden istenebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Altınhas Holding Koray Yapı'nın 3. etaptaki arsalarını devraldı!

İş Bankası iştirakleri, Ömerli'de daha önce Koray Yapı ile yürüttüğü 'Kasaba' projesinin geri kalanını Altınhas Holding ile devam ettirme kararı aldı. Bunun için Altınhas Holding, 55 milyon lira bedelle Koray Yapı'nın 3. etaptaki arsalarını devraldı.

riski yapının tahliyesi Haberi

riski yapının tahliyesi

Riskli yapı tespitinde tahliye ve yıkım işlemleri!

Ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıyan yapılara riskli yapı deniyor. Yapılan tespitler neticesinde riskli olduğu tespit edilen yapılar Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne bildiriliyor. Müdürlük raporları inceliyor ve raporlarda eksik ya da yanlışlık bulunmaması halinde raporlar Tapu Müdürlüğü’ne bildiriliyor. 


İlgili tapu müdürlüğünce, tapu kütüğüne işlenen belirtmeler, riskli yapı tespitine karşı tebligat tarihinden itibaren onbeş gün içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüğüne bir dilekçe ile itiraz edilebileceği, aksi takdirde tebligat tarihinden itibaren İdarece altmış günden az olmamak üzere belirlenen süre içinde yapının yıktırılması gerektiği de belirtilmek suretiyle, aynî ve şahsî hak sahiplerine tebliğ ediliyor. 


Riskli yapı tespitinde tahliye ve yıkım süreci!

Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen taşınmazların maliklerine altmış günden az olmamak...