27 / 04 / 2024

rize kent yenileme projeleri

rize kent yenileme projeleri

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 'Rize’nin Hamam Deresi yerini Timya Vadisi’ne bırakıyor” Turan, “Kentsel dönüşümde amaç yerinde dönüşüm. Rize’de kentsel dönüşümle sel felaketinin önüne geçilecek' dedi.

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 

Rize'de meydana gel sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde selden hasar gören 17 bina için yıkım kararı alındı. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yakım işlemleri sürüyor. Kent genelindeki çalışmalar çevre halkı tarafından yoğun ilgiyle izleniyor.

Rize'de riskli binalar yıkılarak dönüştürülecek!

Rize kent merkezinde bulunan ve çevresi için risk oluşturan binaların yıkılması için çalışmalar başladı. Rezerv yapı alanı olarak ilan edilen iki mahalle için kamulaştırma kararı alındı.

Rize'deki 8 katlı riskli bina tahliye edildi!

Rize'nin Yeniköy Mahallesi'nde bulunan 8 katlı 31 daireli Kent Apartmanı çökme riskli bulunduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Binanın taşıyıcı kolonlarında çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

Rize Güneysu'da beton binalar yöresel mimariye uygun ahşapla kaplanıyor!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteği ile 'Turizm Odaklı Yenileme ve Öze Dönüş' Projesi uygulanıyor. Proje ile beton binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun olarak ahşapla kaplanıyor...

Ümraniye'ye İFM dopingi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'deki kentsel dönüşüm projeleri ve kent yenileme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kocaeli Başiskele'de yeni imar yolları açılıyor!

Kocaeli Başiskele'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor. Başiskele'de bu kapsamda yeni imar yolları açılıyor. 

Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor!

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde kent yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Malatya Battalgazi'de kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık ile birlikte Yeşilçam Caddesi ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Tunceli'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tunceli İl Özel İdaresi tarafından Pertek ilçesine bağlı köy ve mezralarda başlatılan yol bakım, onarım ve stabilize çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Mamak'ta kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Mamak’ın altyapı ve üstyapı alanında kusursuz olması için dört koldan çalışan Mamak Belediyesi, asfaltlama çalışmalarını ilçe genelinde tüm hızıyla sürdürüyor.

Bilecik'te kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Bilecik’in Pazaryeri İlçe Belediye ekipleri tarafından çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

rize kent yenileme projeleri Haberi

rize kent yenileme projeleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem ve sel gibi afetlerde, can ve mal kaybına neden olan, kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de hayata geçiriyor. Proje ile yağmur sularının sürekli taşkına neden olduğu Hamam Deresi mevkiinde, Rize’ye özgü 759 konut, 1 ticaret merkezi, 750 kişilik cami inşa edilecek. Hamam Deresi mevkiinde 7,8 hektar, Hayrat Mahallesi’nde ise 1,3 hektarlık alanı kapsayacak projenin ihalesi 14 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Proje ile Hamam Deresi’nin yerini ‘Timya Vadisi’ne bırakacağına ve prestijli bir projenin planlandığına vurgu yapan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz.” diye konuştu. 


TOKİ’nin tüm yurda eşit bir yaklaşımla ülke ve millet temelli projeler geliştirdiğini söyleyen...