19 / 04 / 2024

Roubini

Roubini

Avrupa Merkezi Bankası, Amerikan Merkez Bankası'nın peşi sıra bugün de İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası faiz artırımına gitti. Dünya Gazetesi köşe yazarı Servet Yıldırım dünya merkez banklarının faiz artırımının ardındaki nedeni masaya yatırdı.

İnşaat sektörü de yumuşak inişe geçti! Üretim yüzde 2.8!

Türkiye Müteahhitler Birliğinin "Roubini'nin 'Kusursuz Fırtına'sına Doğru Dünya - Türkiye - İnşaat Sektörü" başlıklı İnşaat Sektörü Analizine göre, yılın ilk çeyreğinde inşaat sektöründeki üretim artışı önemli ölçüde hız keserek yüzde 2,8 oldu.

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'deki borç limitine yönelik tedirgin eden değerlendirmelerde bulundu. Roubini, borç limiti üzerinde tarafların anlaşamaması halinde piyasanın çökebileceğini söyledi.

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor!

Küresel piyasalara ilişkin belirsizlikler ve bankacılık sektörüne ilişkin endişeler alınan önlemlere rağmen halen tam anlamıyla dinmedi. Dünyaca ünlü finans kuruluşları ve bankalar yıl sonunda resesyon tehlikesine dikkat çekerken, son uyarı da kriz kahini olarak bilinen Nouriel Roubini’den geldi.

Kriz kahini kripto paranın akıbetini açıkladı! İşte detaylar!

Kriz kahini olarak da bilinen ekonomist Nouriel Roubini, kripto paralar için o senaryoyu yazdı. İşte detaylar!

'Doların sonu geliyor'

Kriz kahini ekonomistten ABD'nin para birimi doların tahtının sarsıldığı açıklaması geldi. Roubini'ye göre Çin para birim yuan doların tahtını sallıyor.

Kriz kahini, kripto piyasasını yerden yere vurdu! Roubini’den Binance CEO'suna zehir zemberek sözler!

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, dünyanın en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX'in çökmesinin ardından kripto varlık piyasasını adeta yerden yere vurdu. Roubini, aralarında Binance'in de yer aldığı piyasanın büyük oyuncuları için “yozlaşmış” ifadesini kullandı.

Kriz Kahini Roubini: Dünya bir bombanın üzerinde oturuyor

Nouriel Roubini'ye göre küresel Merkez Bankaları'nın faiz artırımı dünyayı çok daha kötü bir sürece sokacak. Bugün yaşananları 'başlangıç' olarak nitelendiren Roubini, dünyanan bir bombanın üzerinde oturduğunu söyledi.

2008 finansal krizini önceden bilen ekonomistten altın ve doları olanlara kötü haber! Yüzde 40 düşüş kapıda!

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel piyasa hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

2008 krizini önceden bilen adam ülkeler batacak dedi! Yürekler ağıza geldi

2008 global yaşanan finansal krizini önceden tahmin eden dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel ekonomide 2022 sene sonunda "kötü ve uzun süreli" resesyon beklediğini bildirdi.

Dünyaca ünlü kriz kahininden korkutan uyarı: Bu sefer çok farklı

2008 küresel finans krizini öngören ve kriz kahini olarak anılan Prof. Dr. Nouriel Roubini, ABD ekonomisinin mevcut durumunu değerlendirerek gidişatın 2008 finansal krizden daha kötü olabileceğini söyledi.

Kahin ekonomistten Bitcoin yorumu!

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini'nin Bitcoin'in para birimi olarak görülmemesi gerektiği açıklaması üzerine Bitcoin yeniden düşüşe geçti. 

İnşaat ve emlak kaynaklı bir kriz çok uzak olmayabilir!

Piyasalarda Kriz Kahini olarak bilinen, popüler ekonomist Nouriel Roubini'nin Roubini Global ekibinin içindeki Türkiye analisti Mert Yıldız, Radikal Genel Yayın Yönetmeni Ezgi Başaran ile konuştu.

Kahini Roubini'den dolar uyarısı!

Piyasalarda Kriz Kahini olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini’den dolarla ilgili kritik bir yorum geldi. Roubini, doların da kur savaşlarına katıldığını yazdı.

The Wall Street Journal: Dünyayla karşılaştırıldığında Türkiye'de konut fiyatları çok düşük!

The Wall Street Journal’ın Türkiye’de ‘konut balonu var’ diyenlerin sayısının artmasından yola çıkarak hazırladığı araştırmaya göre ekonomistlerin son çalışmaları konut balonu listesine Türkiye’yi de koyan ünlü kâhin Roubini'yi yalanlıyor...

Roubini Haberi

Roubini

Dünya Gazetesi Yazarı Servet Yıldırım, bir biri ardına faiz artıran dünya merkez bankalarının resesyon beklentilerine rağmen neden faiz artırdıklarını bugünkü köşe yazısında irdeledi. "Merkez bankaları sadist mi?" diye soran Servet Yıldırım, resesyona girileceğini bile bile faiz artıran Merkez banklarının başka çareleri olmadığını çünkü yüksek enflasyonun topluma maliyetinin çok yüksek olduğunu ifade etti. Sabit ücretliler ve dar gelirlilerin enflasyondan büyük zarar gördüğünü kaydeden Yıldırım, "Yüksek enflasyon dönemlerinde belirsizlik artıyor; gelecek endişesi doğuyor; bireyler ve firmalar uzun vadeli karar almaktan kaçınıyorlar" dedi.

Para politikasında gereken adımları atmanın fiyat istikrarının önemini bilen merkez bankaları için zorunluluk haline geldiğini ifade eden Yıldırım, "Ekonominin bir durgunluğa ya da resesyona girmesi pahasına da olsa bu adımlar atılmalı ve görünen o ki; atılmaya da devam edilecek. Hatta...