26 / 04 / 2024

rusya israil ek konut planı

rusya israil ek konut planı

Rusya Dışişleri Bakanlığı İsrail’in ek konut inşa planına tepki gösterdi. Bakanlık, "İsrail’in yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin, Filistin-İsrail sorununa iki devletli çözüm getirme olasılığını baltaladığı, Ortadoğu’da adil ve güvenilir bir barışa ulaşma şansını azalttığı açıktır.” dedi.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

İndirimlerin ismi Anpa Gross'tan ayçiçek yağına çılgın kampanya

Son senelerde devamlı olarak ücreti yükselen ayçiçek yağı ücretleri Ramazan Bayramı ile beraber düşüşe geçti. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş akabinde stoklarda biten ve fahiş ücretlere satılan ayçiçek yağı geçtiğimiz sene sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Altın fiyatlarıyla ilgili çılgın senaryo! Altında Rusya rallisi mi geliyor?

Rusya, tavan fiyat uygulamasının ardından Avrupa'ya ve karara destek veren ülkelere petrol satışını yasaklamıştı. Rus petrolünde, 1 gram altına denk gelen 60 dolar tavan fiyata karşılık, altın ile ödeme yapılması senaryosu gerçek olursa altının ons fiyatının 1800 dolardan 3600 dolara yükselmesi bekl

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması ile birlikte başlayan yüksek enflasyon rakamları ve enerji krizi sorunlarına karşı zengin kişilerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte detaylar…

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Ayçiçek yağına yine zam geldi! İşte BİM, A-101, Şok, TMO marketlerinde güncel ayçiçek yağı fiyatları

Henüz 2 yıl önce 60 liraya satılan ayçiçek yağı Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında yaşanan kriz nedeniyle market raflarında 150 liraya kadar fiyatları yükselmişti. İşte marketlerde satılan ayçiçek yağının son fiyatları….

Hükümet ayçiçek yağlarının fiyatını düşürecek kararı açıkladı! BİM'de indrim yapıldı

Hükümet son dönemde Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle artan ayçiçek yağı fiyatlarının aşağı çekilmesinde etkili olacak bir karara imza attı. Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren karara göre süreç 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Karar sonrası BİM'de ayçiçek yağı fiyatları düştü.

Ayçiçek yağında büyük indirim! 5 litresi 82 liraya mı düşecek? 14 Mayıs fiyat listesi

Ayçiçek yağında Rusya Ukrayna krizi odaklı fiyat artışları hükümeti harekete geçirdi. Geçtiğimiz 28 Nisan’da 18 bin ton ham ayçiçeği yağı ithalat ihalesi yapıldı. Hükümet ayrıca üretimde artışı sağlamak için İstanbul Çatalca'da ayçiçeği tohumu dağıtımı yaptı.

Ayçiçek yağında umut doğdu! İşte fiyatındaki artış yüzdesi

Rusya ve Ukrayna savaşıyla birlikte fiyatı en çok artan ürün Ayçiçek yağı olmuştu. Ancak Nisan ayı verilerinde fiyat artışının durduğu görüldü.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Ünlü market zincirinden ayçiçek yağı satışına yetersiz stok kotası

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın sürmesi ve Donbass'a yönelik Rus harekatı dünyadaki ayçiçek yağı krizini yeniden tetikledi. İngiltere'de ünlü market zinciri ayçiçek yağı satışlarına kota getirdi. Türkiye ise Ukrayna'dan indirimli yağ alacağını duyurmuştu.

Ayçiçek yağında indirim bekleyenlere sürpriz haber! Yüzde 25 daha ucuz olacak sanılıyordu ama...

Ayçiçek yağında son 3 aydır yaşanan gelişmeler vatandaşın yakın takibinde. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle ayçiçek yağı fiyatlarından her an yeni bir gelişme olabilir. Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatlarının düşeceği konuşuluyordu! Gelen son dakika haberi beklentileri sarstı.

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

rusya israil ek konut planı Haberi

rusya israil ek konut planı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yeni konutlar inşa etme sürecine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın Doğu Kudüs dahil Filistin topraklarındaki İsrail yerleşim faaliyetlerinin yasalara aykırılığı konusundaki ilkeli tavrını yinelediği vurgulandı.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından, "İsrail’in yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin, Filistin-İsrail sorununa iki devletli çözüm getirme olasılığını baltaladığı, Ortadoğu’da adil ve güvenilir bir barışa ulaşma şansını azalttığı açıktır.” denildi.


Açıklamada, "İsrail’in yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin, Filistin-İsrail sorununa iki devletli çözüm getirme olasılığını baltaladığı, Ortadoğu’da adil ve güvenilir bir barışa ulaşma şansını azalttığı açıktır." ifadelerine yer...