25 / 04 / 2024

rusya proje yasağı

rusya proje yasağı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki krizinden sonra projelerin durduğunu hatırlatarak Rusya'daki yasağın kalkması konusunda ümitli olduklarını söyledi. Yenigün, Türk müteahhitlerin Rus pazarını yakında tanıdığını belirtti.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

Doğu Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra İngiltere, Rus ekonomisine yönelik bazı mal ve hizmetlere ihracat yasağı getirmeye karar verdi.

Son dakika! Altın yasağı geldi! Neler oluyor?

Son dakika haberine göre 4 ülkeden altın yasağı geldi. Kanada, İngiltere, ABD, ve Japonya, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'dan altın ithalatını yasaklama kararı aldı. İşte ayrıntılar...

Dünya ekonomisi bu haberle sarsıldı! Resmen ihracat yasağı getirdiler

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün imzaladığı kararname ile bazı ülkelere ihracat yasağı getirildi. Bu gelişmenin dünya ekonomisinde olumsuz etki yaratması bekleniyor.

Rusya'nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

Rusya, yaş meyve-sebze ihracatındaki yasakları kaldırma kararı aldığı haberi sektörü sevindirdi. Peki bu durum tüketiciye nasıl yansıyacak? Sebze meyve fiyatları artacak mı? Güncel sebze meyve fiyatları kaç TL? İşte Migros, 101, Carrefoursa 8 Nisan 2022 fiyat listesi.

Piyasalar karışacak! ABD'den Rusya'ya dolar yasağı!

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya'ya yönelik yaptırımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. ABD yönetimi ülkedeki bankalara, Rusya Hükümeti tarafından yapılan dolar cinsi ödemeleri durdurma kararı aldı..

Kazakistan Meclisi, Rusya'nın kira süresini 2050'ye kadar uzattı!

Kazakistan Meclisi'nin haftalık genel oturumunda, Baykonur Uzay Üssü'nün Rusya'ya kira süresini 2050'e kadar uzatılmasının planladığı yasa tasarısını onayladı.

Rusya'daki AVM'lerde kira kaosu!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı verilmesini planlayan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki Duma’da bu hafta görüşülecek tasarı kabul edilirse ne gibi sonuçlara yol açabilir?

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Gemont Rusya, Rusya’da kimya tesisi inşa edecek!

Türk kökenli uluslararası inşaat şirketi Gemont Rusya, Rusya’nın Nizhnekamsk şehrinde kimya tesisi inşa edecek. Proje 2022 yılında tamamlanacak...

ESTA'dan Rusya'da bir rekor!

Dünyaca ünlü Fransız grubu Auchan’ın Rusya’daki en büyük AVM projesi açıldı. Yaklaşık 300 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilen proje Türk inşaat şirketi ESTA Construction tarafından inşa edildi...

Rusya’da ödenmeyen konut kredileri emlak balonu tehlikesi oluşturuyor!

Rusya’da ödenmeyen ipotekli konut kredisi borçları emlak balonu riski oluşturuyor. İpotekli konut kredisi borçlarını ertelemek için yasa çalışması planlanıyor...

Ant Yapı rotasını Rusya'ya çevirdi!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmaları arasında gösterilen Ant Yapı, yönünü Rusya'ya çevirdi. Ant Yapı, Rusya’nın ikinci büyük havalimanı Domodedovo'yu tamamladı. Proje ihale için gün sayıyor.

rusya proje yasağı Haberi

rusya proje yasağı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlere Rusya'daki yasağın kalkması konusunda ümitli olduklarını belirterek, "Rusya'da yapılması düşünülen havaalanları, stadyumlar, yollar var. Bunlardan pay alırız diye düşünüyoruz." dedi.


Yenigün, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinden sonra projelerin durduğunu, Türk müteahhitlerin ihalelere girmesinin yasaklandığını hatırlattı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında geçen yıl 9 Ağustos'ta gerçekleşen görüşmeden çok umutlu olduklarını anımsatan Yenigün, ancak bugüne kadar istedikleri gelişmelerin yaşanmadığını söyledi.


Yenigün, 10 Mart'ta Erdoğan'ın beraberindeki heyetle birlikte Rusya'ya yaptığı ziyarette Putin ile görüştüğünü, sonrasında Putin'in Türk müteahhitlere çağrıda bulunduğunu anımsattı.


"Bizler geçen yılki ilk görüşmeden sonra çok ümitliydik. Yıl sonuna kadar 2 milyar dolarlık sözleşme imzalarız diye düşünmüştük." diyen Yenigün, ancak istediklerinin olmadığını bildirdi.


Yenigün, Türk müteahhitlerin Rus pazarını...