27 / 04 / 2024

rusya ukrayna kriz son durum

rusya ukrayna kriz son durum

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ukrayna'daki krizin Türk inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Çare Türkiye! Tüm dünyayı etkileyen kriz için İstanbul'da 4'lü zirve

Rusya-Ukrayna savaşı en çok gıda sektörünü vurdu. Özellikle tahıl ihracatında yaşanan sorun için Türkiye devreye girdi. İşte İstanbul'da yapılacak kritik zirve ile ilgili detaylar.

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Pirinçte kriz kapıda! Stoklarınızı kontrol edin! İşte 13 Haziran 2022 güncel fiyat listesi

Artan gübre fiyatları, enerji maliyetleri ve Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle küresel gıda fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Açıklanan veriler yeni krizin pirinçte olacağı yönünde. Peki güncel pirinç fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi...

Enerjide yüksek fiyatlar yaşanacak uyarısı: Petrol ve doğal gaz krizi geliyor

Ekonomi uzmanları enerjide büyük kriz yaşandığına dikkat çekerek uyardı. Petrol ve doğal gazda yüksek fiyat riski kapıda. Rusya Ukrayna savaşının ardından küresel piyasalarda yaşanan arz sorunları nedeniyle dünya ekonomilerinde daralma ve resesyon bekleniyor.

Petrol varil fiyatı bugün ne kadar? Petrol fiyatlarında neler oluyor? İşte 12 Mayıs 2022 brent petrol fiyatı!

Petrol fiyatlarında Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte başlayan yükseliş eğilimi sürüyor. Dün Brent petrol, 104,85 dolar iken bugün yükselişe geçti. Peki petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? Brent petrol ne oldu? 12 Mayıs 2022 Brent petrol kaç dolar? İşte 12 Mayıs 2022 petrolün varil fiyatı...

Yunanistan'da enflasyon 27 sene sonra çift haneyi gördü! Konut maliyetlerinde dikkat çeken artış!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Yunanistan’da yıllık enflasyon, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Rusya-Ukrayna savaşının enerji ve gıda maliyetlerini artırmasıyla 1995 yılından bu yana ilk defa yüzde 10'un üzerine çıktı.

Dünyayı kasıp kavuran krizde yeni perde. Otomobilden, beyaz eşyaya yeni zamlar kapıda

Otomotiv sektörüyle başlayan çip krizi beyaz eşya başta olmak üzere bütün teknolojik ürünleri etkisi altına almaya devam ediyor. Rusya Ukrayna savaşının da patlak vermesiyle tüm dünyayı kasıp kavuran çip krizinin daha da derinleşeceği tahmin ediliyor.

rusya ukrayna kriz son durum Haberi

rusya ukrayna kriz son durum

Ukrayna ve Rusya'nın savaş eşiğine gelmesine neden olan krizi, Türk iş dünyası da yakından takip ediyor ve neler olacağını merak ediyor. Krizin yükselmesiyle gıda ve hammadde fiyatlarında baskılanma yaşanırken, uluslararası taşımacılık konusunda da tedirginlikler yükseliyor. Turizmden gıdaya, inşaattan demir/demir dışı metallere kadar pek çok sektör, şu an endişeli durumda.

Dünya Gazetesi'nden Merve Yiğitcan'ın haberine göre; DEİK Türkiye-Avrasya İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Ruşen Çetin, bölgede yaşanan gelişmelerle ve yaşananların Türkiye'yi nasıl etkileyebileceğiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yaşanan krizin büyümesi durumunda inşaat ve müteahhitlik, turizm, havacılık ve gıda sektörlerinin olumsuz etkileneceğine vurgu yapan Çetin, “Ukrayna bizim için oldukça önemli bir ülke. İki ülkenin 7,4 milyar dolar ticaret hacmi var, 3 milyar dolar ihracat yaptık, 4,4 milyar ithalatımız var. Bu devam ediyor....