25 / 04 / 2024

rusya ve türkiye

rusya ve türkiye

Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında yapmış oldukları anlaşmaya göre Rus şirketler Türkiye'de tahvil ihraç etme imkanına kavuşurken Türk şirketler de aynı imkandan Rusya'da yararlanabilecek.

Nasıl bir kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye’yi kurtarır? İşin düğümünü rezerv alan çözecek!

Uzun zamandır beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Oksijen Gazetesi’ndeki sayfasında Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili akıllardaki tüm soruları cevapladı...

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Ve Türkiye'nin otomobili TOGG fiyat listesinde Mayıs ayı çılgınlığı; Bu kadarını kimse tahmin etmiyordu!

Geçtiğimiz ay yollara çıkan Türkiye'nin otomobili TOGG vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ederken Mayıs fiyat listesi dikkat çeken bir sürprizle geldi. İşte TOGG Mayıs ayı güncel fiyatı ve heyecan uyandıran o sürpriz…

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Rusya tarafından üretilen Ural petrolünün fiyatı Brent petrol fiyatının yarısının da altına düştüğü ve Türkiye’nin bu ülkeden yaptığı petrol ithalatının katlandığı bildirildi.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

Avrupa'ya gaz sevkiyatı konusunda alternatifler arayan Rusya'dan Türkiye'de Avrupa'nın en büyük gaz merkezini kurabiliriz açıklaması geldi. Açıklama yurt içinde ve yurt dışında büyük bir yankı uyandırdı.

Borsa İstanbul’dan Coca Cola, Ülker ve Türkiye Sigorta kararı

BİST, VİOP'ta işlem görmekte olan Ülker, Coca Cola İçecek, İş Finansal Kiralama, Alkim Kimya ve Türkiye Sigorta pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmaması yönünde karar verildi. Öte yandan BIST 100 endeksi toplam işlemleri hacmi 72,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimler neticesinde Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken Rusya Enerji Bakanlığı Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Almanya, Fransa ve Türkiye'de asgari ücret ne kadar?

Türkiye'de 2022 yılında ödenecek asgari ücretin belli olmasından sonra gözler diğer ülkelere çevrildi. Peki Almanya, Fransa ve Türkiye'de asgari ücret ne kadar?

3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik o analizi...

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri kimler?

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri listesi açıklandı. Dünyada Jeff Bezos 177 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada oldu Türkiye'de ise Murat Ülker 6,3 milyar dolarla zirve yer aldı. Türkiye'de dolar milyarderi sayısı son bir yılda 4 artışla 27'ye çıktı.

rusya ve türkiye Haberi

rusya ve türkiye

Rusya ve Türkiye, ticari işlemlerin yerel paralar üzerinden yapılmasına ilişkin bir hükümetlerarası anlaşmayı imzalamaya hazırlanıyor.
Sputniknews'de yer alan habere göre; Rusya hükümetinin yasal düzenlemelerinin yayınlandığı sitede yer alan anlaşma taslağı, Rus şirketlerin Türkiye'de, Türk şirketlerin de Rusya'da tahvil ihracı yapmasını öngörüyor. 

Taslakta, "Taraflar, yerel paralardaki likidite seviyesini artırmak için Rus şirketlerin Türkiye'de, Türk şirketlerin de Rusya'da tahvil ihracı yapması yoluyla ülkelerin finans pazarındaki imkanları kullanmayı planlıyor" dendi.

Anlaşma taslağı Rusya Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi. Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Maliye Bakanlığı'na anlaşmayı hükümet adına imzalama yetkisi...