28 / 03 / 2024

Sabiha Gökçen havaalanı ödülleri

Sabiha Gökçen havaalanı ödülleri

2013 yılında yüzde 29’luk yolcu artış oranı elde eden İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, dünyanın en büyük havacılık haber ve analiz sitesi “anna.aero” tarafından, “Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Havalimanı” ödülüne layık görüldü.

Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı tren hattının ihalesi TBMM'de!

CHP Mersin Millervekili Ali Mahir Başarır, Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı arasında yapılacak tren hattı projesinin ihalesine ilişkin soru önergesi verdi...

HEAŞ'tan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelere kira yardımı!

 Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ) Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelerin 2021-2022 yıllarına ait kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapıp ötelenmiş 2020 yılı için 9 aylık kira borçları da sildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı-Kaynarca (Tavşantepe) Metro Hattı'nın 2018 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Sabiha Gökçen-Kaynarca Metro Hattı tamamlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Havaalanı metrosu bitmek üzere. Sabiha Gökçen Havaalanına ulaşan metro, oradan da Sultanbeyli ile birleşmesi gerekiyor" dedi.

Sabiha Gökçen-Kurtköy Metrosu 2020 sonunda açılacak!

Büyümeye devam eden İstanbul metrosunun yeni hattı Sabiha Gökçen Havaalanı ve Kurtköy arasında yapılacak. 2020'de hizmete açılacak metro sayesinde Kurtköy'den yola çıkan yolcular Kaynarca Aktarma Merkezi üzerinden İstanbul'un her yerine gidebilecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda karayolu yer altına alınacak!

İstanbul'un Anadolu yakasındaki havaalanı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist için alanın yanındaki karayolu yer altına, tünel içine alınacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti 2019’da açılacak!

DHMİ Çanakkale, Balıkesir, Sinop ve Kahramanmaraş'ta havaalanı yenileme çalışmalarına devam ederken, Sabiha Gökçen'in yeni pistinin 2019’da tamamlanması hedefleniyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı-Viaport Metro Hattı ihalesi 25 Kasım'da!

Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport Metro Hattı işi ihaleye çıktı. 7 kilometre planlanan Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport Metro Hattı projesinin ihalesi 25 Kasım'da yapılacak...

Kaynarca-Sabiha Gökçen metrosu 2018'de tamamlanıyor!

Mart 2015’te çalışmalarına başlanan Kaynarca -Sabiha Gökçen metro hattı Hastane, Şeyhli, Kurtköy ve havaalanı olmak üzere 4 istasyondan oluşacak. 28 Şubat 2018 yılında tamamlanması öngörülen metro hattı günlük 90 bin yolcuyu taşıyacak.

Kaynarca-Sabiha Gökçen Metro Hattı 2018'de tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul'da trafiği rahatlatmak amacıyla yürüttüğü projeler arasında yer alan Kaynarca-Sabiha Gökçen Metro Hattı sözleşmeye göre metro hattı, Mart 2018'de tamamlanacak.

Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na 46 dakikada varılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı tamamlandığında Kadıköy`den Sabiha Gökçen Havalimanı`na 46 dakikada varılabileceğini belirtti.

Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı Mart 2018'de tamam!

Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul'da Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığını açıkladı. Hat, 2018de tamamlanacak.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası kaç dakika olacak?

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arasını 46 dakikaya düşürecek metro hattının yapımı için ihale gerçekleştirildi.

Sabiha Gökçen havaalanı ödülleri Haberi

Sabiha Gökçen havaalanı ödülleri

2013 yılındaki performansıyla daha önce ACI Europe tarafından “En Hızlı Büyüyen Havalimanı” seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na yurtdışından yeni bir ödül daha geldi. Yaptığı haber ve analizler ile dünyada havacılık sektörünün nabzını tutan anna.aero sitesi, kapasitesi 10 milyon ve üzerinde olan havalimanları arasında yaptığı değerlendirme sonucu, 2013 yılında elde ettiği yüzde 29 oranındaki büyümeyi gözönüne alarak İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı, Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Havalimanı (Fastest Growing Airport) olarak seçti. Sabiha Gökçen Havalimanı; anna.aero sitesi tarafından, 2009, 2010 ve 2012 yıllarında da Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olarak seçilmişti.  


İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın, Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Havalimanı ödülüne layık görülmesinin başarılarını perçinlediğini belirten İSG CEO’su Gökhan Buğday, “Yolcu kapasitelerine göre 10 milyon ve  üzerindeki havalimanları...