26 / 04 / 2024

sakarya riskli okullar

sakarya riskli okullar

Sakarya'daki depreme dayanıksız olup yıkılması gereken bazı okullar mecliste konu oldu. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kanada Okulları'ndan Sakarya Karasu'ya yeni kampüs!

franchising çalışmalarına devam eden Kanada Okulları, Sakarya’nın Karasu ilçesinde yeni kampüs açtı.

Sakarya’nın en önemli önceliği kentsel dönüşümdür!

Adapazarı Belediyesi tarafından yıkımı yapılan riskli binanın bulunduğu bölgeyi inceleyen Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın en önemli önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi.

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalar mecliste!

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalara ve riskli binalarda eğitim yapılamaması durumunda alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Engin Özkoç: Sakarya'daki depreme dayanıksız okulların yıkım kararı doğru!

Sakarya’daki depreme dayanıksız okullara yıkım kararı verildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa'da riskli olduğu tespit edilen okullar TBMM'de!

Manisa'da okulların depreme dayanıklılığına ve riskli olduğu tespit edilen okullar meclis gündemine taşındı. Akçay sorularını Bakan Selçuk'a sordu...

Sakarya'da 2 mahallede riskli alan kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Sakarya'da 2 mahallede yer alan bazı alanlar riskli olarak ilan edildi..

Sakarya'daki depreme dayanıksız okullara ilişkin 7 sorun mecliste!

Sakarya'daki depreme dayanıksız olup yıkılması gereken bazı okullar mecliste konu oldu. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sakarya'da 104 alan riskli ilan edildi!

Sakarya Erenler ilçesi Yenimahalle ve Küpçüler Mahalleleri'ndeki 104 alan riskli ilan edildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Sakarya konutta en riskli bölgeler listesinde!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, içinde Sakarya'nın da bulunduğu 15 ildeki riskli alanlarda 25 bin konut ve yeni iş yeri üretileceğini açıkladı.Türkiye'deki riskli konutların dönüşümü için başlatılan çalışmalar hızla sürüyor.

Sakarya'da taşkın riskli alanlara kentsel dönüşüm geliyor!

Sakarya Havzası için hazırlanan Taşkın Yönetim Planı Hazırlanması Projesi Toplantısı’na katılan SAÜ’den Doç. Dr. Emrah Doğan, “Olası taşkın durumunda en çok risk Sakarya’da. İki yılda bitecek bu projeyle taşkın yönetim planları oluşturulacak” dedi

Sakarya'da 2015 yılında 237 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2015 yılında 102 riskli yapı başvurusunda bulunulduğu belirtilerek, toplamda 295 yapının riskli ilan edildiği kaydedildi. Bu binalardan 237'sinin yıkılarak yerlerine daha güvenli ve modern binaların inşa edildiği açıkland

Sakarya Hendek Kemaliye Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için acele kamulaştırma!

Sakarya Hendek ilçesine bağlı Kemaliye Mahallesi'nde riskli alan sınırlarında kalan parsellerde kentsel dönüşüm yapmak amacıyla Hendek Belediyesi tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Sakarya Erenler Küpçüler ve Yenimahalle imar planı 3 Ekim'de askıdan inecek!

Sakarya Erenler ilçesi Küpçüler ve Yenimahalle sınırları içerisinde yer alan 48.2 hektarlık riskli alan için hazırlanan imar planı 3 Eylül 2014 tarihinde askıya çıktı. Planlar 3 Ekim'de askıdan inecek.

sakarya riskli okullar Haberi

sakarya riskli okullar

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya'da depreme dayanıksız olup yıkılması gereken bazı okullara öğrenci kaydı alınıp alınmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özkoç sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.

Özkoç'un soruları


1- Sakarya'da depreme dayanıksız olduğu için yıkılması gereken 21 okula öğrenci kaydı alınıyor mu?

2- Bu okullara kayıt yaptıran velilere, okulun taşıdığı risk hakkında bilgi veriliyor mu?

3- Resmi belgelere göre deprem anında yıkılacağı anlaşılan bu okullarda kaç öğrenci eğitim görüyor?

4- Söz konusu okullarda meydana gelecek can kaybından kimler sorumlu tutulacak?

5- Depreme dayanıksız olduğu resmi belgelerde belirtilen 21 okulun yıkımı ve yeni okulların inşası için ne kadarlık bir bütçe gerekiyor?

6- Sakarya'da toplam kaç okul bulunuyor? Kaç okul binasına deprem dayanıklılık analizi yapıldı? Kaç okulun, aradan geçen 18 yılda henüz deprem...