19 / 04 / 2024

Samsun Müzesi son durum

Samsun Müzesi son durum

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Muğla'da yüzde 90'ı tamamlanan Bölge Müzesi'nin inşaatında son durum!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yüzde 90’ı tamamlanan Bölge Müzesi’nin yüklenici firmasına fesihname gönderdi, şantiyeyi boşaltmasını istedi. Firma, Büyükşehir Belediyesi’ni mahkemeye verdi, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı...

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dondurma Müzesi'nin inşaatını tamamladı.

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

Samsun'da 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor...

Troya Müzesi Ekim'de açılacak!

Yapımına 4 yıl önce başlanılan Troya Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Müzenin Ekim ayında açılacağı açıklandı.

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne ödül!

İnşaatında sona gelinen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Müzesi 65 milyon TL'ye mal olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa olarak hayata geçirdiği "Samsun Müzesi"nin proje tutarı 65 milyon TL.

Samsun Müzesi son durum Haberi

Samsun Müzesi son durum


İlkadım Atletizm Stadyumu’nun yanında yapımı hızla devam eden Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Burada büyük bir çalışma var. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa hayata geçireceğimiz proje Samsun tarihine ışık tutacak eserlerin sergileneceği modern bir müze olacak. Müze çalışmaları bittiğinde sergi alanları, hediyelik eşya satış yerleri, yeme-içme alanları, toplantı ve eğitim salonları ziyaretçilerin kullanımına hazır olacak. Bu çalışmalarımızın sonlanacağı tarih olarak 2019 yılını belirledik. İnşallah bir sıkıntı, aksaklık olmadan çalışmaları tamamlayacağız. Böylelikle Samsun’umuza modern bir müze kazandıracağız” diye konuştu.

SADECE MÜZE DEĞİL DEV BİR SOSYAL TESİS OLACAK

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü, “Bir an evvel buradaki çalışmaları tamamlamak için çalışıyoruz. Çalışmalar biter bitmez eski müzedeki eserleri burada sergilemeye başlayacağız. Mekân darlığı...