19 / 04 / 2024

san francisco facebook

san francisco facebook

Günlük hayatımızın vazgeçilmezlerinden birisi de hiç şüphesiz Facebook. Türkiye dahil dünyanın birçok yerinde bağımlılık derecesinde sevilen sosyal paylaşım sitesinin dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcısı var.

Mark Zuckerberg California’daki malikanesini 29,6 milyon dolara sattı!

Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan ve daha önce San Francisco’daki malikanesini 31 milyon dolara satan Mark Zuckerberg şimdi de California'daki malikanesini 29,6 milyon dolara sattı...

Robin Williams’ın San Francisco'daki ikonik malikanesi 703 milyon TL'ye satılıyor! 

Merhum aktör Robin Williams'ın, ABD'nin San Francisco şehrinde yer alan ikonik malikanesi 703 milyon TL'lik (25 milyon dolar) bir fiyatla satışa sunuluyor. İşte detaylar...

San Francisco'da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da evsizlik oranı gittikçe artıyor. Evsizler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaşması da şehir sakinleri arasında tedirginliğe neden oluyor. 

Elon Musk San Francisco'daki evini sattı! 

Elindeki gayrimenkulleri satışa çıkaran Tesla CEO'su Elon Musk, San Francisco'daki evini sattı. 

San Francisco'da koronavirüsle zirve yapan evsizlik krizi çözülemiyor!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da senelerdir çözülemeyen evsizlik probleminin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber zirve yaptığı, diğer bir taraftan COVID-19 salgını sebebiyle kentte konut inşasının yavaşladığı belirtildi.

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Elon Musk, San Francisco'daki evini 32 milyon dolara satıyor!

Elon Musk, San Francisco'da bulunan ve 1 seneyi geçkin süredir alıcı bulamadığı konutunun fiyatını 5.5 milyon dolar düşürdü. Konut, yerine göre değişiklik gösterse de ortalama 6 metre tavan yüksekliğinde.

Julia Roberts, San Francisco'da 8,3 milyon dolara ev aldı!

Hollywood’un ünlü oyuncusu Julia Roberts, San Francisco'dan 8,3 milyon dolara 575 metrekare büyüklüğe sahip beş yatak odalı ve beş banyolu ev aldı...

Serdar Bilgili 'Transamerica Pyramid'i 700 milyon dolara satın aldı!

İşadamı Serdar Bilgili, ABD’li ortağı Michael Shvo ile birlikte San Francisco şehrinin ikonik yapılarından piramit şeklindeki Transamerica gökdelenini satın aldı.

Michelle Pfeiffer San Francisco’daki evini sattı!

Amerikalı oyuncu Michelle Pfeiffer, San Francisco’da bulunan evini 2 milyon dolara (119 milyon TL) sattı. Büyük bir arazi üzerine kurulan malikanenin 4 konuk evi bulunuyor.

Google 20 bin yeni konutun inşasına başlıyor!

Google, merkezinin bulunduğu San Francisco’da yaşanan konut krizini çözmek için 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Şirket, 1 milyar dolarlık yatırımla 20 bin yeni konutun inşasına başlayacak.

ABD'de yüksek kiralar çalışanları bunalttı: Otoparklarda ofis akımı!

ABD’nin San Francisco şehrinde artan kiralar girişimcilerin #WePark hareketinin başlatmasına yol açtı. Ofis kiralarını karşılayamayan birçok kişi yol kenarında saati 2.5 dolar olan otoparklarda çalışmaya başladı.

Mark Zuckerberg 59 milyon dolara iki ev satın aldı!

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg'in yeni satın aldığı toplam 59 milyon dolarlık iki evinin görüntüleri ortaya çıktı. San Francisco'da bulunan evler, lüks özellikleri ile dikkat çekiyor.

san francisco facebook Haberi

san francisco facebook

Amerikalı girişimci Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının 2004 yılında kurduğu şirket için yakında bir şehir kurulacak. Şirketin San Francisco’daki merkezinin yanına kurulacak şehre “Zee-town” adı verilecek. Facebook’un sahibi Zuckerberg deniz kenarında kurulacak olan şehir sayesinde 10 bin civarındaki çalışanın ve ailelerinin şirket merkezine yakın yaşamasını sağlayacak. Bilbao’daki ünlü Guggenheim Müzesi’nin mimarı 85 yaşındaki Frank Gehry tarafından tasarlanacak olan şehirde yok yok. Edinilen bilgiye göre şehirde süpermarketler, oteller ve lüks konutlar olacak. Yaklaşık 12 metre yükseklikteki binaların üzerine dikilen meşe ağaçları sayesinde de çevre dostu bir ortam oluşturulacak.


Facebook yakın zamanda San Francisco’daki Menlo Park’ta bulunan  merkezleri için 400 milyon Dolar harcamıştı. Sitenin mülki idarecisi John Tenanes’in verdiği bilgiye göre şehir gerçek caddelere ve yabancıların ziyaretleri için halka açık alanlara sahip olacak....