24 / 04 / 2024

Sanayi kuruluşlarında e denetim var mı

Sanayi kuruluşlarında e denetim var mı

Sanayi kuruluşlarına e-denetim geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sanayi kuruluşlarından kaynaklı kirliliğin takibi ve de önlenmesi amacıyla dünyada ilk kez " e-denetim " uygulamasını başlatacak.

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Doğal gaza yeni zam var mı? Az önce açıklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kasım ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını açıkladı.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.

500 sanayi devi arasında yabancılar ‘dibi’ gördü!

Türkiye’de katma değerli sektörlerde faaliyet gösteren yabancı sermayeli kuruluşların İSO 500’deki sayısı ve payları istatistik tarihindeki en dibi gördü. Listedeki yabancı sermayeli şirket sayısı 108’e inerken, cirodan aldıkları pay yüzde 28’e düştü.

Evde bakımı alanların yeni ve zamlı maaşları açıklandı! İşte evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakımı alanların yeni ve zamlı maaşları peş peşe açıklandı! Peki güncel evde bakım maaşları ne kadar oldu? İşte evde bakım maaşlarında son dakika...

Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları açıklandı! PTT, İller Bankası, BOTAŞ, TPAO yöneticileri ne kadar maaş alacak?

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretlerde değişikliğe gidildi. Böylece kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları tek tek belli oldu. İşte o rakamlar...

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

BOTAŞ, ağustos ayında zam yapılmayan doğal gaza eylül ayında da zam yapılmadığını paylaştı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığı duyuruldu. 

Temmuz 2023 emekli maaşlarında son dakika! En düşük emekli maaşı kaç TL oldu? 7 bin 500 TL maaş alana yeni zam var mı?

Temmuz 2023 emekli maaşlarında son dakika... En düşük emekli maaşı kaç TL oldu? 7 bin 500 TL maaş alana yeni zam var mı? Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın...

Dul ve yetim maaşlarında son dakika! Haziran 2023 müjdesi peş peşe geldi! Hemen tek tek açıklanan bu rakamlara bakın!

Dul ve yetim maaşlarında son dakika... Haziran 2023 müjdesi peş peşe geldi... Hemen tek tek açıklanan bu rakamlara bakın...

Doğalgaza yüzde 20 indirim geliyor! BOTAŞ müjdeli haberi resmen açıkladı!

BOTAŞ, 2023 yılı mart ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın toptan satış fiyatında yüzde 20 oranında, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirime gidildiğini açıkladı. Mesken doğal gazında ise tarife şimdilik değişmedi.

Sanayi kuruluşlarında e denetim var mı Haberi

Sanayi kuruluşlarında e denetim var mı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sanayi kuruluşlarından kaynaklı kirliliğin takibi ve önlenmesi amacıyla dünyada ilk kez "e-denetim" uygulamasını başlatacak.


Çevre kirliliğine ilişkin tutanaklar, idari yaptırımlar ve buna ilişkin dava süreçlerinin internet ortamından görülmesiyle, sanayi kuruluşları sıkı takibe alınacak.


ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, sanayi kuruluşlarının izin ve lisanslarının bulunup bulunmadığı, faaliyetleriyle çevre kirliliğine neden olup olmadığı yönünde yapılan denetimler, artık "e-denetim" sistemiyle internet ortamında kayıt altına alınacak.


Böylelikle ülke genelinde çevre kirliliğini önlemek amacıyla yapılan denetimler, tek merkezden görülebilecek. Bakanlığın yanı sıra belediyeler ve sahil güvenliğin aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının, deniz temizliği, hafriyat, gürültü kirliliği gibi konularda yaptıkları denetim sonuçları da burada kayıt altında tutulacak.


Kağıttan tasarruf edilecek


Uygulama sayesinde tutanaklar nedeniyle ortaya çıkan kağıt israfı da önlenecek.


Tüm illerde...