23 / 04 / 2024

seramik sektörü hammadde sıkıntısı

seramik sektörü hammadde sıkıntısı

Bağlayıcı özelliği yüksek kilde büyük bir sorun var. Eğer çözüm bulunmazsa Türkiye’nin en ihracatçı sektörleri arasında yer alan seramik, vitrifiye, demir döküm gibi sektörler büyük pazar kaybı riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

O sektör uçuyor! Rekor üstüne rekor

Tekstil sektöründe ihracat rakamları açıklandı. Türkiye, tekstil ve hammadde ihracatında sadece 7 ayda 6 milyar doları aştı.

Maliyet artışları inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yaptığı açıklamada “Üretimde çok yüksek maliyet artışları söz konusu. Döviz kurundaki artış, yüksek enerji maliyetleri ve hammadde fiyatlarındaki artışlar sektörümüzü oldukça zorladı.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

Çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüdü!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 2020 yılı verilerine göre; çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüme kaydetti. 

Çimento sektörü 800 milyar dolarlık ihracat hedefliyor! 

100'üncüsü düzenlenen INTERCEM Konfereansı mento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) işbirliğiyle düzenlenen INTERCEM Konferansı 34 ülkeden 400 sektör temsilcisini bir araya getiriyor.

Çimento sektöründen yeni ekonomik programına onay!

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, yeni ekonomik programın, son 2 ayda üst üste atılan hayati adımlardan bir yenisi olarak gördüklerini ve çimento, cam, seramik sektörü olarak reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

İnşaat sektörü durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı!

Kale Seramik Genel Müdür Yardımcısı Orbay, "Türkiye'de şunu göz ardı etmemek lazım; inşaat sektörü her ne kadar durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı 2018'de. Bu iyi bir rakam..." dedi...

Mobilya sektörü yüzde 8 KDV istiyor!

Döviz kurlarındaki artış ve hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörü darboğaza girdi. Geçtiğimiz günlerde önemli hammadde üreticileriyle bir araya gelen sektör temsilcileri, KDV oranının yüzde 8'e inmesini istiyor.

İnşaat sektörü yılın 3. çeyreğinde büyümesini sürdürdü!

İnşaat sektörü de yılın üçüncü çeyreğinde büyümesini sürdürdü. Türkiye Seramik Federasyonu Başkam Erdem Çenesiz, “Çift haneli bir büyüme rakamına ulaşacağımızdan şüphemiz yoktu." dedi..

Handan Derya Ercan: Seramik sektörü teşviki hak ediyor!

Kaleseramik Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Handan Derya Ercan, Yeşilköy CNR EXPO'da başlayan UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı'nda Türkiye'nin seramik sektöründeki yerini anlattı.

seramik sektörü hammadde sıkıntısı Haberi

seramik sektörü hammadde sıkıntısı




Türkiye’nin en ihracatçı sektörleri arasında yer alan seramik, vitrifiye, demir döküm gibi sektörler büyük pazar kaybı riskiyle karşı karşıya kalabilir


Bugünlerde başta seramik üreticileri olmak üzere birçok sanayi sektörü diken üstünde! Literatüre “Şile Killeri” olarak geçen bağlayıcı özelliği yüksek kilde büyük bir sorun var. Eğer çözüm bulunmazsa Türkiye’nin en ihracatçı sektörleri arasında yer alan seramik, vitrifiye, demir döküm gibi sektörler büyük pazar kaybı riskiyle karşı karşıya kalabilir. Konuyu Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur ile Kale Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ferdi Erdoğan anlattı... Kemerburgaz ve Şile havzasının killeri şekillendirme ve bağlayıcılık açısından önemli olan “plastik” özellikte. Seramik imalatında ikame edilemeyen tek hammadde. Karo seramik imalatında yüzde 35-40 oranında, vitrifiyede yüzde 40-45 oranında kullanılıyor. Üst kısım kumları da demir döküm...