25 / 04 / 2024

Sermaye Piyasa Kurulu

Sermaye Piyasa Kurulu

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyelerinin değerleme hizmetlerine ilişkin, 2015 yılı gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi ve uygulama esasları hakkındaki karar yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Akfen Holding esas sözleşme tadilinin SPK onayı alındı!

Akfen Holding A.Ş'nin şirket esas sözleşmesi tadili ilgili Sermaye Piyasa Kurulu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan onay alındı...

Vakıf GYO sermaye arttırımı için SPK'ya başvuruda bulundu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermaye arttırımı için Sermaye Piyasa Kurulu'na başvuruda bulundu...

Emlak Konut GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya müracaat etti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketin esas sözleşmesi tadili için Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat etti...

Gayrimenkul Değerleme eğitimleri başlıyor!

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, Sermaye Piyasa Kurulu'nun düzenlemiş olduğu Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı için Gayrimenkul Değerleme Lisanslama sınavına yönelik hazırlık eğitimleri 1-2 Eylül'de başlayacak

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK'ya başvurdu!

1 milyon konut hedefleyen Zeray, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.

Sermaye Piyasası Kurulu, KPSS 60 puanla 66 personel alıyor! Başvurular başladı, aman kaçırmayın! 

Sermaye Piyasası Kurulu personel alımı ilanını yayımladı. Buna göre, en az KPSS'den 60 puan şartıyla 66 personel alımı yapılacak. Başvurular dün başladı. Peki son başvuru günü ne zaman? İşte merak edilenler...

SPK'dan 3 şirketin bedelli sermaye artırımına onay!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 3 şirketin daha bedelli sermaye artırımını onayladı. İşte o şirketler...

SPK'dan SASA’nın bedelsiz sermaye artımına onay!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sasa Polyester Sanayi AŞ ve Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bedelsiz sermaye artırımına onay verdi

SPK’dan dünyaca ünlü ABD’li bankaya şok ceza!

Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul'da yapılan bazı manipülatif işlemler yüzünden dünyaca ünlü JP Morgan'a para cezası kesti. SPK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada cezaya "piyasa bozucu eylemler" gerekçe gösterildi.

Halkbank ve Vakıfbank'tan son dakika! SPK tahsisli sermaye artırımını onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Halkbank ve Vakıfbank'ın tahsisli sermaye artırımını onayladı. 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), iki şirketin halka arzına onay verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sanica Isı Sanayi AŞ ve Özsu Balık Üretim AŞ'nin halka arzına onay verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 50 personel alacak! İşte başvuru şartları ve tarihleri…

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 40 uzman yardımcısı ve 10 bilişim uzman yardımcısı alınacağını duyurdu. Başvurularda KPSS şartı aranacak. Yazılı ve sözlü sınav yapılacak. Yazılı sınava çağırılacak adaylarda KPSS puan sırasına bakılacak.

Borsanın en çok kazandıranı yüzde 800 bedelsiz sermaye artışına gidiyor

Borsa İstanbul’un en çok kazandıran hisselerinden Penta Teknoloji Ürünleri yüzde 800 bedelsiz sermaye artışına gidiyor. Penta’nın başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından da onaylandı.

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Borsa'daki sert düşüş nedeniyle devre kesici uygulanırken, Sermaye Piyasası Kurulu da bir açıklama yaparak piyasa bozucu hareketlerin yakından takip edildiğini vurgulandı.

Sermaye Piyasası Kurulu'na yeni başkan ataması kararı Resmi Gazete'de! İbrahim Ömer Gönül kimdir?

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenliğlu'nun görev süresinin dolması nedeniyle boşalan başkanlık makamına İbrahim Ömer Gönül atandı. İbrahim Ömer Gönül'ün atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İbrahim Ömer Gönül kimdir, kaç yaşında, nereli?

Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzını onayladı.

Akiş GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuracak!

Akiş GYO, 1 milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanının 2022- 2026 dönemi için 5 yıl süre ile uzatılabilmesi için gerekli izinlerin alınmasını teminen T.C. Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verdi.

Sermaye Piyasa Kurulu Haberi

Sermaye Piyasa Kurulu

Karara göre; Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyelerinin müşterilerine vereceği değerleme hizmetleri karşılığında tahsil edilecek ücretler belirlendi. Ücretlerin tutarları asgari nitelikte olup, taraflarca işin özelliğine göre daha yüksek bir ücret belirlenebilecek. 


Belirlenen asgari ücret ve masraf tutarları sadece verilecek değerleme hizmetine ilişkin olacak. 

Bu nedenle hizmetin verilmesi için gereken ulaşım masrafları, zorunlu olan bilgi ve belgelerin temininde resmi kurumlara yapılan harç ve benzeri ödemelerin yanında, KDV ve diğer vergiler gibi ek ücret ve masraflar tahsil edilecek asgari ücrete dahil edilemeyecek ve ayrıca ödenecek. 

Birlik üyelerinin verecekleri değerleme hizmederi karşılığında tahsil edilecek ücret ve masraflar, verilecek hizmet sonucunda takdir edilecek değer veya değerleme raporunun teslim süresiyle ilişkilendirilemeyecek. Değerleme ücretleri, değerleme işi başlamadan önce belirlenecek. Değerleme konusunda, taşınmazın tapuda kayıtlı niteliği ile fiili kullanım niteliği...