29 / 03 / 2024

Şile Limanı yenileme çalışmaları

Şile Limanı yenileme çalışmaları

Sözleşmeye göre Mayıs ayı sonrasında 7 ayda tamamlanması hedeflenen proje büyük mendirek, çekek alanı, küçük mendirek ve liman çanağıyla ve dolgu alanıyla birlikte 120 bin metrekarelik alanı kapsıyor.

Hatay Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi inşaatında sona gelindi!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 106 yatın demir atabileceği Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi inşaatında sona geliniyor...

Zonguldak Limanı projesinin inşaatı başlıyor!

Zonguldak’ta normalleşme süreci ile Liman Projesi'nin inşaatı başlayacak...

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kefken Limanı'nın yenileme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Partili Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın deneme sürüşünde kaza!

İstanbul Florya’da, Halkalı - Sirkeci Banliyö hattında deneme seferi yapan Marmaray treni ile demiryolu yenileme aracı çarpıştı. Kaza sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir bölüm daha trafiğe açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında, Kurtköy-Liman Kavşağı ile Liman Kavşağı-Demirciler Kavşağı arasındaki bölüm açıldı...

Şile Üsküdar Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şile Belediyesi, Üsküdar Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başlattı.

Kocaeli'ye üç katlı kavşak geliyor!

Derince Otoban Bağlantı Yolu ve Liman Entegrasyonu projesi ile TEM ile limanı bağlayacak olan yolun D-100 kısmında üç katlı kavşak yapılacak. Karayolları projeyi onayladı.

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Haydarpaşa Garı özelleştirilecek mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haydarpaşa Garı ile Limanın özelleştirme kapsam ve programında yer almadığını bildirdi.

Şile Liman Yenileme Projesi'nde deplase çalışmaları başladı!

Şile Belediyesi, kültür merkezi, spor merkezi, Kumbaba Motel ve Modelleme Merkezi ile kent meydanı, Ağva sahil düzenleme ve liman yenileme projeleri gibi üç dev projeyi hayata geçiriyor.

Akabe Limanı ile İskenderun Limanı arası Ro-Ro hattı kurulacak!

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri için İskenderun Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Necip Nasır: Yık-yap ile kent yenileme olmaz!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, “Kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için tüm aktörler uyumlu ve birlikte çalışmalı" çağrısında bulundu.

Şile Limanı yenileme çalışmaları Haberi

Şile Limanı yenileme çalışmaları


Şile'de 1990'lı yıllarda doldurulan alan üzerinde meydan çalışmalarına başlıyoruz.Aynı zamanda limana da sahip olacak proje 8.5 milyon TL'lik yatırımla inşa edilecek. Sözleşmeye göre Mayıs ayı sonrasında 7 ayda tamamlanması hedeflenen proje büyük mendirek, çekek alanı, küçük mendirek ve liman çanağıyla ve dolgu alanıyla birlikte 120 bin metrekarelik alanı kapsıyor.


Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi kapsamında 100'er metrelik 6 adet iskele ile liman içi güçlendirilecek. Ayrıca misafir teknelerin de rahatlıkla barınabileceği 250 teknelik bir liman kullanımına sunulacak.Proje kapsamında balıkçı barınakları, balık satış üniteleri, sahil güvenlik binası, liman işletme binası, bakım alanları, çekek alanları, festival alanı, spor alanları, eğlence parkları, kaykay alanı, oyun tepeleri, kermes, sirkler ve fuar alanları yeniden tasarlanarak yapılacak.


Şile meydan projesi kapsamında etkinlik alanı 14 bin metrekare olarak...