02 / 05 / 2024

Şile otoyolu yerin altına alınıyor mu

Şile otoyolu yerin altına alınıyor mu

Çekmeköy Taşdelen'de hayata geçirilecek meydan projesi ile Şile Otoyolu trafiği yerin altına alınarak bölge yayalara açılacak. Çekmeköy Taşdelen metro istasyonunun yanına yapılacak meydan projesiyle 5 mahalle birleştirilmiş olacak.

İstanbul-Ankara arasına 200 kilometrelik ve bir milyar euroluk ‘Akyazı-Ankara Otoyolu’ yapılacak!

Akyazı ile Ankara arasında faaliyette olan, Bolu Tüneli’nin de içinde olduğu otoyola, kardeş otoyol geliyor. Maliyetinin bir milyar euro olacağı hesaplanan ve 200 kilometre uzunluğunda olacak Akyazı - Ankara Otoyolu, gidiş geliş üçer şeritli olarak tasarlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun maliyeti arttı mı?

Kuzey Marmara Otoyolu'nun (KMO) Kurtköy-Akyazı ile Kınalı-Odayeri kesimlerinde toplam 2 milyar 186 milyon dolar tutarındaki ilave maliyet ortaya çıktı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; güncel kurla bu tutar 18.8 milyar Türk Lirası'na çıkıyor. 

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 398.4 kilometresi tamam!

Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu'nun 398.4 kilometresi tamamlandı. Projenin son bölümü Çatalca’nın Nakkaş Mahallesi ile Başakşehir arasında bulunan 45 kilometrelik yolunda kısa sürede açılması planlanıyor.

Kanal İstanbul ile İstanbul güvence altına alınacak! 

Kuzey Marmara Otoyolu 7'nci kesim Habibler-Hasdal şantiyesinde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan Kanal İstanbul ile İstanbul'un güvence altına alınacağını dile getirdi. 

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinde sözleşme şartları değişikliği TBMM'de!

Bakanlık ile Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini alan şirket arasındaki sözleşme şartlarında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun satışında sona gelindi!

2021'in ilk büyük satışı için geri sayım başladı. IC İçtaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun yüzde 51'inin satışı için Çinliler ile yürüttüğü görüşmeleri imza aşamasına getirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ihale şartları değişti mi?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ulaştırma Bakanlığı ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun ihalesini alan ortak girişimin imzaladığı sözleşmedeki şartların değiştirildiğini söylemişti. Peki ihalenin şartları ne oldu? İşte detaylar...

Ankara-Niğde Otoyolu ile yılda ne kadar tasarruf edilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılış töreninde bu otoyol ile yıllık 1 milyar 628 milyon TL tasarruf sağlanacağını belirtmişti.

Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili soru önergesi verildi!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zamanın ve konforun değeri Kuzey Marmara Otoyolu ile yeniden belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun sadece Marmara'nın değil, tüm Avrasya Bölgesi'nin ulaşımında ve ticaretinde hayati bir rolü olduğunu açıkladı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yeni kesimleri yarın trafiğe açılacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bulunan TEM-İzmit-1 Kavşağı ile TEM-Akyazı Kavşağı arası kesim yarın hizmete açılıyor. 

Aydın Denizli Otoyolu yıllık 614 milyon TL tasarruf sağlayacak!

Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi 8 kere ertelendi, ancak dokuzuncuda tamamlanabildi. Bu etabın tamamlanmasının 3 yıl süreceği tahmin ediliyor. Otoyol ile yıllık 614 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli bugün atılacak!

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanmasıyla seyahat süresi bir saat kısalacak ve 2 saat 15 dakikadan, 1 saat 15 dakikaya düşecek. Aydın-Denizli Otoyolu ile 614 milyon TL tasarruf edilecek.

Şile otoyolu yerin altına alınıyor mu Haberi

Şile otoyolu yerin altına alınıyor mu

Çekmeköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle Çekmeköy Taşdelen Meydan Projesi için düğmeye bastı. Çekmeköy Belediye Başkanlığı'nda şu an başlangıç ve tamamlanma tarihleri değerlendirilen proje ile Çekmeköy'ün Şile Otoyolu ile ayrılan beş mahallesi birleştirilecek. İşte projeden ilk bilgiler ve görseller...



Taşdelen Meydan Projesi ile neler değişecek? 


Çekmeköy Belediyesi'nden edindiğimiz bilgilere göre; 65 bin metrekarelik alana kurulacak Taşdelen Meydan Projesi ile Şile Otoyolu yerin altına alınacak. 




Yerin üstünde kalan alanda metro durağına yaya ulaşımının sağlanacağı,  butik alışveriş alanlarının, kafelerin bulunacağı bir meydan yapılacak. 




Bu meydan ile Şile yolunun ayırdığı beş mahalle; Soğukpınar, Aydınlar, Cumhuriyet, Kirazlıdere ve Taşdelen Mahalleleri birleştirilecek.


Emre Kulcanay /...