26 / 04 / 2024

Şırnak haberleri

Şırnak haberleri

Şırnak'ta kız yurdunda yangın çıktı. Elelektrik kontağındaki arıza nedeniyle çıktığı bildirilen yangın yurdun güvenlik elemanları ve diğer görevliler tarafından söndürüldü. Dumandan etkilenen 12 öğrenci Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şırnak'ta kömür ocağında göçük meydana geldi!

Şırnak'ta özel bir kömür ocağında meydana gelen göçükte, 1 işçi toprak altında kaldı. Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Toptepe köyü yakınlarında bulunan 2 nolu özel kömür ocağında göçük meydana geldi.

Şırnak'ta 9 inşaat makinesine zarar verildi!

Şırnak - Van karayolundaki inşaat sahasında bulunan 9 iş makinesinin uçuruma yuvarlandığını bildirildi. Mensupların olaydan sonra bölgeden kaçtıkları belirtilen açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Şırnak'ta Meştepe HES Projesi'nin yapılıp işletilmesi için toplantı!

Şırnak İli, Beytüşşebap ilçesi sınırları içerisinde enerji üretimi amaçlı 78,60 MWe/ 84,52 MWm kurulu gücünde Meştepe HES Projesi'nin yapılıp işletilmesi planlanmaktadır. Halkın katılım toplantısı 20 Ağustos 2013'te düzenlenecek...

Şırnak Halkı termik santral projesine tepki verdi!

Şırnak'ta yapılması planlanan termik santral projesi halkın tepkisine yol açtı...

Şırnak İdil'de hasar tespiti ne zaman yapılacak?

Şırnak’ın İdil ilçesinde, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan ve 43 gün süren operasyonların ardından evleri harabeye dönen vatandaşlar hasar tespiti yapılmadığı için evlerini onaramadıklarını söyledi.

Şırnak Silopi'de riskli alanlar için acele kamulaştırma!

Şırnak İli, Silopi İlçesinde ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Şırnak'ta bazı bölgeler riskli alan ilan edildi!

Şırnak ilindeki bazı bölgelerin riskli alan ilan edilmesine ilişkin, Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Şırnak'ta riskli ilan edilen yerler...

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.

Hakkari ve Şırnak neden taşınmamalı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'te kaç konut satıldı?

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinin içinde bulunduğu TRC-3 bölgesinin 2015 Aralık ayına ilişkin konut satış istatistikleri açıklandı. Şırnak'ta Aralık ayında sadece 15 konut satıldı.

Hakkari ve Şırnak'ta arsa fiyatları arttı!

Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin iki büyük ilçe Yüksekova ve Cizre'ye taşınmasının gündeme gelmesiyle bölgede arsa fiyatları yükseldi, ekonomik canlanma şimdiden başladı. Terörün ilçelerden temizlenmesiyle iki ilçe de şantiyeye dönecek.

Hakkari ve Şırnak'ta ciddi kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

KALKINMA Bakanı Yılmaz, Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin taşınmasına ilişkin, "İnsanların yaşayabileceği ortam değil belli şehirlerimizin belli kesimleri. Ciddi kentsel dönüşüme ihtiyaç var" dedi.

Hakkari ve Şırnak’ta şehir merkezi taşınıyor!

Başbakan Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ve Cizre'ye kaydırılmasını planladıklarını açıkladı. Proje gerçekleşirse Hakkari’nin plaka kodu olan 30 artık Yüksekova’nın, Şırnak’ın plaka kodu olan 73 ise Cizre’nin olacak.

Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı ihalesi 9 Şubat'ta!

Irak gazını Türkiye'nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işi, 9 Şubat 2016'da Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından ihale edilecek.

Eylül ayında inşaat ve finans haberleri dikkat çekti!

Eylül ayında ekonomi haberleri arasında ikinci sırada yer alan finans sektöründe ise 9 bini aşkın haber yayınlandı.

Gayrimenkul Haberleri 2015 2.Çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir & Soyuer firması tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan “Gayrimenkul Haberleri 2015 2. Çeyrek” başlıklı araştırma raporu yayınlandı.

TOKİ Şırnak Merkez 16 derslikli okul ihalesi bugün!

TOKİ Şırnak Merkez Yeşilyurt Mahallesi 862 ada 1 parsel, 1 adet 16 derslikli anadolu lisesi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 15.00'da yapılacak.

Şırnak haberleri Haberi

Şırnak haberleri


Şırnak'ta bir kız yurdunda çıkan yangında 12 öğrenci dumandan etkilendi. Edinilen bilgiye göre, Cizre Caddesinde Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait kız öğrenci yurdunun giriş katındaki yemekhanede akşam saatlerinde şangın çıktı.


Elelektrik kontağındaki arıza nedeniyle çıktığı bildirilen yangın yurdun güvenlik elemanları ve diğer görevliler tarafından söndürüldü. Dumandan etkilenen 12 öğrenci Şırnak Devlet Hastanesi'ne...