20 / 04 / 2024

Şişli Fulya kentsel dönüşüm

Şişli Fulya kentsel dönüşüm

İstanbul Şişli'ye bağlı Fulya Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Şişli Dikilitaş Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Şişli İlçesi, Fulya(Dikilitaş) Mah. 1073Ada 41-50 parseller,1074 Ada 1,2 Parseller,1075 Ada 13-19 Parseller,1076 Ada 1, 2, 3,Parseller,1077 Ada 1,2 Parseller,1078 Ada 1 Sayılı Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıl

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için görüşmeler başladı. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm projesi için karşı komite kurulacak!

İzmir Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için bölge sakinlerinden Güzeltepe Kentsel Dönüşüm halk komitesini kurma kararı alındı.

İzmir Çiğli'de bina bazlı risk haritası ve envanteri oluşturulacak!

Utku Gümrükçü’nün liderliğinde dirençli kent oluşturma hedefiyle başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında sona gelindi. Uygulamanın kentsel dönüşüm için yol göstereceğine dikkat çekildi.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri yarın başlayacak. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

İzmir Çiğli'ye yıllardır beklenen dönüşüm müjdesi geldi!

Yüzde yüz uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’nin Güzeltepe mahallesi için de harekete geçti. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de afetlere karşı kurulan İzmir Afet Platformu'nun ilk toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmalarının kısa sürede başlayacağını dile getirdi. 

Çiğli'de Deprem ve Zemin birimi kuruldu: Kentin yapı envanteri hazırlanacak!

Çiğli Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm ve depremle mücadelede atılacak adımların kurumsal ve sürdürülebilir kılınması için Deprem ve Zemin birimi kuruldu.

Muammer Keskin: Şişli'de en az beş mahallede yerinde dönüşüm şart!

İstanbul Şişli'deki çalışmalar hakkında bilgi veren Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçede bulunan en az 5 mahallenin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Çiğli'de sürdürülebilir kentsel gelişim protokolü imzalandı!

Çiğli'de sürdürülebilir Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleştirilmesi için kentsel gelişim protokolü imzalandı. 

Çiğli’de imar ve kentsel dönüşüm konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gürkan Erdoğan, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'yü ziyaret ettiler. Ziyarette, kentin mimari dokusu, imar ve kentsel dönüşüm gibi temel konuların görüşüldü.

Şişli tarihine koruma kalkanı!

Şişli'deki 6 mahallenin tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmesinin nedeninin 580 tescilli bina olduğu belirlendi. Bölgelerde projeler durduruldu ve inşaat yapmak zorlaştı.

Şişli Fulya kentsel dönüşüm Haberi

Şişli Fulya kentsel dönüşüm

İstanbul'un Şişli İlçesi'ne bağlı Fulya Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alan riskli olarak ilan edildi. 

Riskli alan kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanuna göre, Bakanlar Kurulu'nca 16 Ekim 2017 tarihinde kararlaştırıldı.

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Fulya Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar için