25 / 04 / 2024

sitelerde mafyatik yönetim

sitelerde mafyatik yönetim

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "28 maddede sitelerde mafyatik yönetim" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu kuruluyor!

Sitelerdeki yönetimlerin fatura ve aidatlar ile haksız kazanç sağlayan şebekelere yönelik federasyonu kuruluyor. Yeni kurulacak federasyonun adı ise Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu' olacak.

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 

AVM, havalimanları ve sitelerde bakım onarım, güvenlik bir alanlarda çeşitli çözümler sunan  Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) yeni bir ortaklığa imza attı.  Yeni ortaklıkla tesis yönetim sektörünün gelişimi hızlanacak. 

28 maddede sitelerde mafyatik yönetim!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "28 maddede sitelerde mafyatik yönetim" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde yönetim planı tescil edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 blok, 140 bağımsız bölümlü sitemizin ilk yönetim planı 2007 tarihli ve tapuda tescilli. 2010’da yeterli çoğunluk ile onay almış olan yeni yönetim planının, tapuda şerh edilmiş olmasa dahi geçerli plan olduğunu anlıyorum. Doğru yorumluyor muyum?' sorusunu cevapladı.

Sitelerde parseller için tek yönetim kurulu oluşturulabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz 41 evli yazlık site. 3 ada 4 parselde ortak çok tesis var. 20 yıldır birleşik toplantı ile site yönetildi. Bir malikin son toplantı iptali için dava açması üzerine, mahkemede sıkıntı yaşıyoruz. Tek yönetim kurulu oluşturup siteyi yönetemez miyiz?' sorusunu yanıtladı

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Sitelerde yönetim planı nasıl tescil edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz 13 ada. Her ada parsellere ayrılmış ve 140 parsel var. Her parselde bodrum+3 kat tek bağımsız bölümlü. Alt yapısı, sosyal tesis alanları ve artma tesisi müşterek. Site yönetim planı hazırlatılarak yönetim tapuya tescil edilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Sitelerde yönetim planı mecburi mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İki parselde yapılmış sitede daire sahibiyim. Parselin yönetimi ayrıldı. Problemler yaşanınca birileri idareyi ele aldı, iki parseli yönetmeye başladı, yönetim planı nedir bilmedi. Ne yapılması gerektiğini anlatır mısınız?' sorusunu yanıtladı.

11 maddede salgında sitelerde yönetim hizmetleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Salgında sitelerde yönetim hizmetleri" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede sitelerde geçici yönetim!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde geçici yönetim" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15 maddede sitelerde yönetim planı ve değiştirilmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde yönetim planı ve değiştirilmesi" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

sitelerde mafyatik yönetim Haberi

sitelerde mafyatik yönetim

Sitelerde mafyatik yönetim yoktur; yönetimde irade ortaya koymayan,  bu iradesini ortaya koymaya tenezzül etmeyen malikler vardır.

Bir sitede mafyatik yönetim varsa:

1. Sitelerdeki maliklerin %85 kadarı , kat malikleri kurullarına katılmaz.

2. Sitelerdeki maliklerin %95 kadarı yönetimle ilgilenmez.

3. Sitelerdeki  maliklerin %5 kadarı kurullara 3 ay kala mevcut yönetimi değiştirmek içim dişini tırnağına takar.

4. Sitelerdeki maliklerin %2 kadarı mevcut yönetim için çaba içine girer.

5. Sitelerin %90 kadarında mevcut yönetim tekrar ş başına gelir.

6. Sitelerdeki maliklerin %90 kadarı yönetimden şikayetçidir.

Bir sitede mafyatik yönetim varsa;

1. Müteahhitler, site yönetimi angarya gördüğünden, geçici yönetimi kurarken konuyu önemsememiştir.

2. Müteahhitler, imalat ve pazarlamaya verdiği önemi hiçbir maddi külfeti olmadığı halde, site yönetimine vermemiştir.

3. Müteahhitler, yönetim planını önemsemiştir, yaşam rehberi hazırlatmamıştır.

4. Müteahhitler, şirket avukatını site yönetimi avukatlığına atamıştır.

5. Müteahhitler,...