19 / 04 / 2024

sitelerde sosyal alanlar

sitelerde sosyal alanlar

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında sitelerde bulunan sosyal alanların ortak kullanım alanı olup olmadığı sorusunu yanıtladı...

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

17 maddede sitelerde ortak alanların hukuku!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "17 maddede sitelerde ortak alanların hukuku" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde yaşayanlar dikkat! Aidatlar düşecek mi?

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarının karşılanması için aidat alınıyor. Koronavirüs salgınının ardından ise birçok konut projesinde sosyal donatı alanları kapatıldı. Site sakinleri ise aidatlar da indirim yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışıyor!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışır hale geldi. Peki sosyal donatı alanları kullanılamayan sitelerde aidatlar düşecek mi? 

Sitede oturan herkesi ilgilendiriyor! Aidatlar düşecek mi?

Koronavirüs salgını nedeniyle spor salonu, hamam, sauna gibi yerler ikinci bir emre kadar kapatıldı. Bu tarz sosyal alanları bulunan sitelerde ise merak edilen konu aidatlar oldu. Peki aidatlar düşecek mi? İşte tüm merak edilenler...

Malatya Yeşilyurt Belediyesi sosyal tesisleriyle öne çıkıyor!

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçede yapımı devam eden projeleri ve yatırımları değerlendirdi. Çınar, ilçede hizmet sunulan sosyal tesislerin mimari yapısı, hizmet kalitesi ve sosyal alanlarıyla dikkat çekici özelliklere sahip olduğunu dile getirdi.

Kızılırmak Projesi'nde sosyal alanlar yer alacak!

Kızılırmak Projesi Sunum Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, proje kapsamında plaj, konaklama tesisleri, restoranlar ve kafeler yapılması, sosyal, sportif ve kültürel alanlar oluşturulması kararlaştırıldı.

TOKİ Sur için sosyal alanlar oluşturuyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki peyzaj projesinden bahsetti. Turan, dar gelirli vatandaşları konut sahibi yaparken, sosyal alanlar ve yeşil alanlar oluşturmayı sürdürdüklerini belirtti.

Benevre Beytepe'nin sosyal alanları fark yaratıyor!

Ağustos 2017 yılında konut sahiplerine kapılarını açacak olan Ankara'nın başarılı konut projesi Benevre Beytepe; sunduğu sosyal alanlar ile de fark yaratacak.

Ataköy Sea Pearl sosyal alanları!

Sea Pearl projesi 2 etaptan meydana geliyor. Peki Ataköy Sea Pearl sosyal alanları arasında neler bulunuyor?

Uşak'ta yatırımlar sosyal alanlarla devam edecek!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ın çok yakın bir gelecekte sosyal alanlarıyla da örnek bir şehir olacağına dikkat çekti.

Şanlıurfa Birecik'e yeni sosyal alanlar!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Birecik'te de gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimlerle ilçe gelişiminde önemli rol oynamaya devam ediyor. Birbiri ardına hayata geçirilen projelerle ilçe halkı, ekonomik ve sosyal alanda yeniliklerle buluşuyor.

Koordinat Çayyolu sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor!

Başkent Ankara’nın en seçkin yerleşim bölgelerinden Ümitköy’de hayata geçirilen Koordinat Çayyolu, sunduğu sosyal yaşam olanakları ve konut alternatifleriyle de dikkati çekiyor.

sitelerde sosyal alanlar Haberi

sitelerde sosyal alanlar


Bir sitede daire aldım. Dairenin kat mülkiyet tapusu var. Tapuda sitenin blok, güvenlik, sosyal tesisi kapsadığı ibaresi var. Bizler sosyal tesisi kullanırken, inşaatı yapan firma, yönetimi yeni seçilen yönetim kuruluna devrederken yönetim binasının kendilerine ait olduğunu söylemiş. Bugüne kadar biz sitenin ortak malı olarak biliyorduk. Zira tüm tanıtım broşür ve bilgilerinde sitenin sosyal tesisli olduğu yazılı. Şimdi biz bu işi nasıl çözeriz? 



Bunca senelik meslek hayatım ve otuz seneyi geçen bilirkişilik hayatım var, şu gayrimenkul alım satımında veya satış vaadi sözleşmelerinde şöyle ihtilafsız, dörtbaşı mamur satışa henüz rastlamadım. Düşünün kimbilir kaç blok yapmış kaç daire satmışsınız ama "Sosyal tesis binası benim" diye tutturuyorsunuz? Yahu dairelerin fiyatına iki kuruş zam yap bırak şu sosyal tesisi daire sahipleri ağız tadı ile kullansın....