23 / 04 / 2024

sitelerde yönetim seçimleri

sitelerde yönetim seçimleri

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yönetim seçimleri" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Enka İnşaat Yönetim Kurulu üyelerini seçti!

Enka İnşaat'ın genel kurul toplantısında, Yönetim Kurulu üyelikleri için İcracı Üye olarak Agah Mehmet TARA ve Cem Çeliker, İcracı Olmayan Üye olarak Erdoğan Turgut, İcracı Olmayan Bağımsız Üye olarak Mehmet Mete Başol ve Fatih Osman Tar'ın seçilmesine karar verildi. 

Özderici GYO Yönetim Kurulu üyelerini seçti!

Özderici GYO tarafından görev süresi dolan Yönetim Kurulu Üyeleri yerine, 3 yıl için, Ali Uğur Özderici, Ahmet Özderici, Meral Özderici'nin seçilmelerine karar verildi.

TMMOB İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Seçimleri gerçekleşti!

İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Kurul seçimleri gerçekleştirildi. Söz konusu seçimlerde 26. Olağan Yönetim, Onur, Denetleme Üyeleri ile TMMOB Yönetim Kurulu, Yüksek Onur Kurulu ve Yüksek Denetleme Kurulu üyeleri belli oldu.

Pera GYO Yönetim Kurulu Üyelerini seçti!

Pera GYO'nun Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Üyeliklerine Mehmet Kutman, Ayşegül Bensel, Serdar Kırmaz, Oğuz Satıcı (bağımsız üye) ve Faruk Rüyal Ergül'ün (bağımsız üye) üç yıl süre ile görev yapmak üzere seçilmelerine karar verildi. 

Yeşil GYO yönetim kurulu komitelerini seçti!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı müteakiben aldığı yönetim kurulu kararına istinaden, yönetim kurulu komiteleri seçildi. 

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.

Ata GYO yönetim kurulu komite üyelerini seçti!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yönetim kurulu komiteleri üyelerini seçti. İşte Ata GYO'nun yönetim kurulu komiteleri üyeleri...

Türker Proje Gayrimenkul yönetim kurulu komite üyelerini seçti!

Türker Proje Gayrimenkul yönetim kurulu komiteleri üyelerini seçti. İşteTürker Proje Gayrimenkul'ün yönetim kurulu komiteleri üyeleri...

Hüseyin Altaş yeniden AYD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi!

Hüseyin Altaş yeniden Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi...

Avrasya GYO yönetim kurulu üyelerini seçti!

Avrasya GYO Yönetim Kurulu'nun 9 Haziran 2021 tarihli toplantısında; Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim İlkelerine ilişkin tebliği gereğince yönetim kurulu üyeleri seçildi. 

Torunlar GYO yönetim kurulu komite üyelerini seçti!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu, 8 Haziran 2021 tarih ve 2021/20 sayılı toplantısında, yönetim kurulu komiteleri üyelerini seçti. 

Martı GYO yönetim kurulu komite üyelerini seçti!

Martı GYO'nun 31 Mayıs 2021 tarih 1075 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yönetim kurulu komite üyeleri seçildi.

sitelerde yönetim seçimleri Haberi

sitelerde yönetim seçimleri

Site yönetimleri, kat maliklerinin kanuna ve yönetim planına aykırı olmayan kararlarına göre yönetilir. Kat malikleri kurulları kendilerine vekil olarak yönetici ve denetici ataması yaparlar. Bu atama genellikle seçim ile yapılır.


1.Site yönetim seçimleri KMK’da belirtilen çerçevede yapılır.
2.Site yönetimleri seçimleri kanunun emredici maddelerine muhalif olmayan yönetim planındaki ilgili maddelere göre yapılır.
3. Site yönetiminde seçilecek olan kurullardır.
4. Site yönetimi kurul seçimleri bir toplantının gündemi içinde yer alarak yapılır.
5. Kurul seçimleri, nitelikli oylama ile alınan bir atam kararıdır.
6. Nitelikli özellikleri ile açılmamış toplantılarda atama kararları geçersizdir.
7.Usulüne göre yapılmamış çağrı ile yapılan toplantıda alınan atama kararları geçersizdir.
8.KMK’da belirtilen oya katılım ve oylama amir maddeleri seçimlerde de geçerlidir.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/YONETIMKURULUDANISMANI.pdf


Site yönetiminde 4...