28 / 03 / 2024

Sivas kent haberleri

Sivas kent haberleri

Sivas'ta akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı iş yerlerini su bastı...

İstanbul, Sivas ve Erzurum'da bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mega kent İstanbul, Sivas ve Erzurum'da yer alan bazı bölgelerin sit alanları "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Sivas'taki AVM'li camii inşaatı hakkında suç duyurusu yapıldı! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sivas Tarihi Kent Merkezi’nin dokusunda tahribata yol açacağı ve kent hafızasını onarılamaz şekilde değiştireceğini ileri sürerek Sivas Merkez Cami Alışveriş Merkezi inşaatı için suç duyurusu yaptı...

Hobbit Köyü Sivas'ta hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Paşabahçe Mesire Alanı'na hayata geçirilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

Sivas Aquapark projesi 18 Ocak'ta açılacak!

Sıcak Çermiği bir ‘Termal Kent’ olarak yapılandırmayı planlayan Sivas Belediyesi Aquapark projesini 18 Ocak'ta hizmete açıyor.

Sivas'taki Hobbit evlerinin sayısı 24'e yükseldi!

Sivas Belediyesi tarafından kent merkezine yedi kilometre uzaklıkta yer alan Paşabahçe Mesire Alanı'na inşa edilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' filmindeki 'Hobbit' evlerine benzeyen yamaç evlerinin 6 olan sayısı yeni yapılan evlerle 24'e yükseldi. 

Sivas'ta Hobbit evleri inşa edildi!

Sivas Belediyesi'nin kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta  ’Hobbit’ evlerine benzeyen yeni yamaç evlerinde sona gelindi. 

Sivas'taki Kent Meydanı'nda tek tip mimari oluşturulacak!

Tarihi Kent Meydanı Projesi ile binaların dış cephe kaplamaları, tarihi eserlere uygun hale getirilerek tek tip mimari oluşturulacak.

Sivas Suşehri Ve Şarkışla'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Sivas'ın Suşehri ve Şarkışla ilçelerinde gerçekleştirilmeye başlanan altyapı çalışmaları devam ediyor.

Sivas'a 800 araçlık otopark geliyor!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tamamlandığında Tarihî Kent Meydanı’nı farklı bir boyuta taşıyacak olan 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve 800 araçlık katlı otoparkındaki çalışmaları inceledi.

Sivas eski Numune Hastanesi, kent meydanı oluyor!

Sivas Valisi Davut Gül, eski numune hastanesinin 57 bin metrekarelik arsasında kent meydanı projesi yapacaklarını söyledi. Vali Gül, ekonomik ömrünü tamamlayan binaların yıkılarak yerine cami ve meydan projesi yapılacağının müjdesini verdi.

Sivas Kent Meydanı'ndaki caddeler yenilendi!

SİVAS Belediyesi tarihi Kent Meydanı'nda bulunan Osmanpaşa Caddesi ve Şifaiye Sokak'ı yeniden dizayn ederek hizmete açtı.

Sivas Kepenek Meydanı için geri sayım başladı!

Sivas Kent Meydanı’nı dünyanın en güzel meydanı yapma kararlığını ortaya koyan Başkan Aydın’ın seçim vaatlerinden biri olan Kepenek Meydanı için geri sayım devam ediyor.

Gökpınar Gölü ziyaretçi akınına uğruyor!

Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü, turkuaz mavisi görünümü ve doğasıyla göz kamaştırıyor Sivas kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Gölü, adeta "doğal akvaryum"u andırıyor.

Sivas kent haberleri Haberi

Sivas kent haberleri

 Sivas'ta akşam saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Araçlar suyla dolu yollarda ilerlemekte güçlük çekti, bazı araçlar ise yolda kaldı.

     Şiddetli yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı. İş yeri sahipleri, suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Sağanağa dışarıda yakalananlar ise zor anlar yaşadı. Vatandaşlar ıslanmamak için su birikintilerinin üzerinden atlamak zorunda kaldı. 


     Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yarın öğleden sonra da kent merkezinde sağanak beklendiğini bildirdi. Yetkililer, yağışların, salı, çarşamba ve perşembe günü de aralıklarla devam edeceğini belirterek, vatandaşlardan sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını...