23 / 04 / 2024

sivas mesire alanları

sivas mesire alanları

Sivas halkının ihtiyaçlarım yakından bilen Belediye Başkam Sami Aydın, ilimizde bulunan mesire alanlarının tam anlamıyla ihtiyacı karşılamaması nedeniyle ek mesire alanları oluşturuyor.

Sivas Eski Sanayi'nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

İstanbul, Sivas ve Erzurum'da bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mega kent İstanbul, Sivas ve Erzurum'da yer alan bazı bölgelerin sit alanları "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

6 ildeki bazı alanlar doğal sit alanı ilan edildi!

Balıkesir, Kocaeli, Giresun, Edirne, Bayburt ve Sivas'ta bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescili ilanları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Mesire alanlarına 'bungalov' ayarı!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğe göre, konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine ilişkin düzenleme yapıldı.

Kiralık mesire alanları!

Orman İşletme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin her ilinde bulunan mesire alanları girişimcilere kiraya veriliyor. Bu mesire alanlarında restoranlar, kır lokantaları ve spor tesisleri bulunuyor...

Sivas'taki hobbit evlerine Rusya ve Ukrayna'dan yoğun ilgi!

Sivas'taki Paşabahçe Mesire Alanı'nda inşa edilen hobbit evleri yerli yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Özellikle Hobbit evlere Rusya ve Ukrayna'dan yoğun talep var. 

Hobbit Köyü Sivas'ta hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Paşabahçe Mesire Alanı'na hayata geçirilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

Sivas’taki 17 Hobbit evi hizmete giriyor!

Sivas Belediyesi tarafından “Yüzüklerin Efendisi” filmindeki “Hobbit evleri”nden esinlenerek Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na inşa edilen yeni yamaç evleri bu ay sonunda hizmete açılıyor.

Sivas Millet Bahçesi açıldı!

Sivas’ın Zara ilçesinde Kızılırmak sahilinde yapımı tamamlanan ’Millet Bahçesi’ hizmete açıldı. Millet bahçesinin içerisinde millet konağı, düğün salonu, süs havuzları, çocuk oyun parkları, kamelyalar, spor alanları, yeşil alanlar ve yürüyüş parkı bulunuyor.

Sivas'taki Hobbit evlerinin sayısı 24'e yükseldi!

Sivas Belediyesi tarafından kent merkezine yedi kilometre uzaklıkta yer alan Paşabahçe Mesire Alanı'na inşa edilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' filmindeki 'Hobbit' evlerine benzeyen yamaç evlerinin 6 olan sayısı yeni yapılan evlerle 24'e yükseldi. 

sivas mesire alanları Haberi

sivas mesire alanları

Sivas halkının ihtiyaçlarım yakından bilen Belediye Başkam Sami Aydın, ilimizde bulunan mesire alanlarının tam anlamıyla ihtiyacı karşılamaması nedeniyle ek mesire alanları oluşturuyor. 


Çalışmalar kapsamında Maliye ile yapılan protokol neticesinde Sivas Belediyesi'ne geçen Maliye Parkı'nda incelemelerde bulunan Başkan Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Abdurrahim Ceyhan, Hasan Karaman ve ilgili birim müdürleri yapılması planlanan proje hakkında fikir alışverişinde bulundu. 


30 dönüm arazi üzerine kurulan Maliye Parkı; Kılavuz Mahallesi, TOKİ ve Organize Sanayi Bölgesi için Paşafabrikası'na alternatif olacak. Sivas'ın önemli projelerinden biri olarak hayata geçirilmesi planlanan Maliye Parkı 2015 yılı içerisinde Sivas halkının hizmetine sunulacak. 


Belediye Başkam Sami Aydın, "Organize Sanayi yolu üzerinde bulunan Maliye Ormanı içerisindeyiz. Bu alanı Sivas Belediyesi'ne halkın kullanımı amacıyla tahsis edilmesini istedik. Maliye de talebimize duyarsız kalmayarak alanı Sivas Belediyesi'ne tahsis...