19 / 04 / 2024

sosyal medya

sosyal medya

En popüler sosyal medya uygulamalarının başında gelen Instagram çocuk verilerini tehlikeye mi atıyor? İrlanda'da kesilen 405 milyon euro para cezası, iletişim verilerini ele alıyor.

TikTok, Snapchat’e rakip oluyor! Yeni özelliği test etmeye başladılar!

TikTok, Instagram ve Facebook'tan sonra Snapchat'e de rakip olmak için büyük bir adım atıyor. Şirket, "Yakında" adını verdiği yeni özelliği test etmeye başladı.

TikTok’tan rekabeti kızıştıracak yeni özellik!

Son dönemin en popüler sosyal medya platformu TikTok, kullanıcıların hikayelerini Facebook ve Instagram'da paylaşmalarına izin verecek yeni bir adım attı. 

Elon Musk Twitter ile mahkemelik oluyor! Dünyanın en zengin insanı öyle bir şey yaptı ki

Twitter’ı satın alma isteği ile dünyanın gündemine oturan ve hisseleri tepetakla eden Elon Musk’a satın almak istediği Twitter tarafından dava açılıyor. İşte detaylar…

Telegram'dan flaş karar! Premium geliyor, işte Türkiye'deki fiyatı

Durov sözlerini, "Mevcut özelliklerimizi ücretsiz tutarken en talepkar hayranlarımızın daha fazlasını elde etmesine izin vermenin tek yolu, bu yükseltilmiş limitleri ücretli bir seçenek haline getirmektir" cümleleriyle bitirdi. 

Manavda marulun fiyatını gören vatandaşlar almaktan vazgeçti, sosyal medya çalkalandı

Manavlarda marulun fiyatının 20 TL'ye kadar çıkması, vatandaşın tepkisine neden oldu. Sosyal medyada konuyla ilgili binlerce tweet atıldı, marul Türkiye gündeminde ilk sıraya çıktı.

Instagram’a Türkçe Altyazı Özelliği Eklendi

Milyonların kullandığı sosyal ağ Instagram’ın akış videolarına Türkçe otomatik altyazı özelliği geliyor…

2023'ün başında, bir evin satış fiyatı ne kadardı, şu an ne kadar? 'Çimento sudan ucuz' hesabı sosyal medyayı karıştırdı

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, çimentonun sudan ucuz olduğunu söyleyerek ev fiyatlarıyla karşılaştırma yaptı. Gazeteci Barış Esen, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Sabit taksitle sosyal konut üreten tek kurum olduk!

Hayata geçirdikleri yatırımlarla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden sık sık paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada sabit taksitle konut üreten tek kurum olduklarını söyledi.

İnşaat halindeki yeni bina sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu! Eksikler ve hatalar şok etti!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından inşaat halindeki yeni bir binanın görselini paylaştı. Paylaşıma resmen yorum yağdı, binadaki eksikler ve hatalar şok etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken İzmir Büyükşehir Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu” dedi. Şehirdeki konut fiyatlarını paylaşan Gökçe bir de hesaplama yaptı.

Beşiktaş'ta 63 metrekarelik bir dükkan için 1,5 milyon dolar istendi! Sosyal medya yıkıldı!

Konut fiyatları gündemden bir kez olsun düşmezken güne bir yenisi daha eklendi. Beşiktaş'ta 63 metrekarelik bir dükkan için istenilen ücret resmen dudak uçuklatacak cinsten. İşte sosyal medyayı yıkan o haber...

TOKİ Tuzla 100 bin sosyal konut projesinde teslimler ne zaman? TOKİ açıkladı!

TOKİ, Tuzla 100 bin sosyal konut projesi konutların teslim tarihi ile ilgili X sosyal medya hesabından bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte merakla beklenen o sorunun yanıtı... 

Sosyal medya sallanıyor! Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi her an kapatılabilir!

Boğaziçi Üniversitesi’nde bazı fakülteler hakkında kapatma ve bölme kararları verildiği öğrenildi. Sosyal medya Boğaziçi Üniversitesi haberi ile sallanıyor. İşte ayrıntılar...

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Sosyal medya devinde dev işten çıkarma! Yüzler kişi işsiz kalacak

Profesyonel sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformu LinkedIn bu yıl ikinci kez yüzlerce çalışanını işten çıkaracak. İşte merak edilen tüm detaylar...

Uzmanlar uyardı! ‘Sosyal medyadan alışveriş yaparken 10 kere düşünün!’

Sosyal medya hesapları vasıtasıyla yapılan alışverişlerde özellikle satın alınan ürünün iadesi ve alıcıya haksız bir şekilde yansıtılan kargo ücretleri vatandaşları mağdur ediyor. Bu konuda, uzmanlardan, “Sosyal medyadan alışveriş yaparken 10 kere düşünün” uyarısı geldi.

Netflix'ten sosyal medyanın gündemine oturan iş ilanı: Başvurusu kabul edilenler 900 bin dolar maaş alacaklar

Sosyal medya bunu konuşuyor! Netflix'in, yılda 900 bin dolara kadar maaş alacak yapay zeka uzmanı için yayımladığı iş ilanı gündeme oturdu.

Sosyal medyaya yaş sınırlaması! 15 yaş altındakilere veli izni getirildi!

Çocukların korunması amacıyla 15 yaş altı kullanıcıların sosyal medya platformlarına kaydolmasını ve kullanmasını veli iznine tabi tutan tasarı kabul edildi.

sosyal medya Haberi

sosyal medya

Birçok insanının büyük bir vakit harcadığı, günümüz sosyal medya uygulamalarının arasında en çok kullanılan uygulamaların başında gelen Instagram'a kesilen ceza olay oldu. Olay İrlanda'da gerçekleşti. 

Popüler sosyal medya platformu Instagram’a çocukların verilerini koruyamadığı gerekçesiyle kesilen ceza sonrası tartışmalar başladı. İrlanda veri düzenleyicisi Instagram’a rekor bir ceza keserek, 405 milyon euro ödemesine hükmetti. Düzenleyici, Instagram’da yer alan bir işletme hesabı özelliğinin, çocuk verilerini açığa çıkardığını belirtti.

Instagram çocuk verilerini koruyamadığı iddiası!

İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından geçtiğimiz seneden beri devam eden bir Instagram soruşturmasında nihayet sonuca varıldı. Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni ihlal eden sosyal medya platformunun, çocuk verilerini koruyamadığı kararına hükmedildi.

İrlanda'da 18 yaş altı kişilerin bilgilerinin gizli tutulması zorunlu

İrlanda’da yapılan soruşturmaya göre, profilini işletme hesabına geçiren 13-17 yaş grubundaki çocukların iletişim...