29 / 03 / 2024

Sümerbank treni

Sümerbank treni

Sümerbank fabrikasının çalışanlarını taşıyan, bölge halkınca çıkardığı ses dolayısıyla "Gıdı Gıdı" adıyla bilinen tren, 15 yılın ardından Nazilli'de yeniden sefere çıkacak.

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

Sümer Holding derin batakta: Son arazilerin de satışı yapıldı!

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933'te ekonomiyi kalkındırmak amacıyla 'Sümerbank' adıyla kurulan daha sonra özelleştirme kapsamında holdingleşen Sümer Holding büyük batak verdi.

Dolarda sır perdesi aralanıyor! Kimsenin bilmediği senaryo ortaya çıktı! Elinde doları olanlar treni kaçırmayın

Son dakika dolar endeksi 20 yılın zirve seviyesinden gerilemeye devam ederken dolar kuru sabit bir şekilde kalmaya devam ediyor. Dolarda neler oluyor? Kimsenin bilmediği senaryo ortaya çıktı. Doları olanlar treni kaçırmayın işte son dakika dolar gelişmesi...

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

Ankara-Sivas YHT'nin test sürüşleri bu yıl!

Ulaştırma Bakanı Turhan, "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlayarak yüksek hızlı treni Sivas’a ulaştıracağız. Bu yılın ilk çeyreğinde de test sürüşlerine başlayacağız" diye konuştu.

Manisa Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Kompleksi açıldı!

Uzun yıllardır atıl durumda olan Manisa Sümerbank arazisi üzerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirerek hayata geçirdiği Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Kompleksi hizmete açıldı.

Manisa Bülent Yelkenci Spor Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Manisa'daki Sümerbank arazisi üzerinde hayata geçirilen Bülent Yelkenci Spor Kompleksi’nin açılışı için geri sayım başladı.

İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının akıbeti TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne devrine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sümerbank'ın İzmir'deki tesisleri ve arazileri mecliste!

Sümerbank'ın İzmir'de bulunan eski basma fabrikası tesisleri ve arazileri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatına ilişkin olarak 6 sorusuna yanıt aradı..

Sümerbank treni Haberi

Sümerbank treni

Sümerbank fabrikasının çalışanlarını taşıyan, bölge halkınca çıkardığı ses dolayısıyla "Gıdı Gıdı" adıyla bilinen tren, 15 yılın ardından Nazilli'de yeniden sefere çıkacak. 


Trenin lokomotifinin bakımdan geçirilerek çalıştırılmasıyla ilgili tören düzenlendi.


Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir, konuşmasında, Atatürk’ün emanetini tekrar hizmete sokmaktan ötürü mutluluk duyduklarını söyledi.


Sümerbank fabrikasının, Adnan Menderes Üniversitesi'ne devredildiğini hatırlatan Demir, şunları söyledi:


"2006 yılından bu yana çalışmayan ve üniversitenin Sümer Kampüsü'nde duran treni, bakımın ardından yıllar sonra yeniden çalıştırdık. Geçmişten kalan iki vagonunu da yenileyeceğiz. İnşallah çok yakın zamanda bu tarihi trenin sesini yeniden duyma şansımız olacak. "Gıdı Gıdı", 15 yıl aradan sonra bu kez nostaljik seferlerine başlayacak."


Emekli Devlet Demir Yolları işçisi ve lokomotif ustası Ramazan Demir de 15 günlük çalışmanın ardından lokomotifin yeniden çalışır hale geldiğini...