26 / 04 / 2024

Sümerbankın treni yeniden çalışacak

Sümerbankın treni yeniden çalışacak

Sümerbank fabrikasının çalışanlarını taşıyan, bölge halkınca çıkardığı ses dolayısıyla "Gıdı Gıdı" adıyla bilinen tren, 15 yılın ardından Nazilli'de yeniden sefere çıkacak.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi. Kapadokya’nın simgelerinden Üçgüzeller ve Aşk Vadisi’nin de bulunduğu yerlerde sit değişiklikleri tek bir alanda birleştirildi.

İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının akıbeti TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne devrine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sümerbank'ın İzmir'deki tesisleri ve arazileri mecliste!

Sümerbank'ın İzmir'de bulunan eski basma fabrikası tesisleri ve arazileri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatına ilişkin olarak 6 sorusuna yanıt aradı..

Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırları yeniden belirlenecek!

Yüreğir'in Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırlarında yapılacak olan imar revizyonları ile Sinanpaşa Mahallesi'nin sınırları yeniden belirlenecek.

Çanakkale'deki Sümerbank arazisine 840 konut geliyor!

Çanakkale’de uzun yıllardır atıl durumda olan 55 dönümlük Sümerbank arazisine 840 konutluk proje yapılacak. Proje 19 Şubat'ta yapılacak bilgilendirme toplantısıyla vatandaşlara anlatılacak.

Türk inşaatçılar, Rusya'daki kısıtlamaların kalkmasını bekliyor!

Avni Akvardar, Türk inşaat şirketlerinin yatırım ve inşa faaliyetlerine yeniden başlamak için Rusya tarafından getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını beklediğini ifade etti.

Trabzon Sürmene Devlet Hastanesi yeniden yaptırılacak!

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçede hayata geçirilen projeleri açıkladı. Üstün, "Sürmene Devlet Hastanesini yeniden yaptırmak için proje çalışmalarımız başladı. Voha'da yeni hastane yapıp eskisini TOKİ'ye vereceğiz. Hastaneyi de TOKİ'ye yaptıracağız" dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın açılıyor!

Türkiye’nin gurur köprüsü, yarın açılıyor. Dünyada ilklere imza atan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde açılış öncesi son rötuşlar yapılıyor.

Sümerbankın treni yeniden çalışacak Haberi

Sümerbankın treni yeniden çalışacak

Sümerbank fabrikasının çalışanlarını taşıyan, bölge halkınca çıkardığı ses dolayısıyla "Gıdı Gıdı" adıyla bilinen tren, 15 yılın ardından Nazilli'de yeniden sefere çıkacak. 


Trenin lokomotifinin bakımdan geçirilerek çalıştırılmasıyla ilgili tören düzenlendi.


Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir, konuşmasında, Atatürk’ün emanetini tekrar hizmete sokmaktan ötürü mutluluk duyduklarını söyledi.


Sümerbank fabrikasının, Adnan Menderes Üniversitesi'ne devredildiğini hatırlatan Demir, şunları söyledi:


"2006 yılından bu yana çalışmayan ve üniversitenin Sümer Kampüsü'nde duran treni, bakımın ardından yıllar sonra yeniden çalıştırdık. Geçmişten kalan iki vagonunu da yenileyeceğiz. İnşallah çok yakın zamanda bu tarihi trenin sesini yeniden duyma şansımız olacak. "Gıdı Gıdı", 15 yıl aradan sonra bu kez nostaljik seferlerine başlayacak."


Emekli Devlet Demir Yolları işçisi ve lokomotif ustası Ramazan Demir de 15 günlük çalışmanın ardından lokomotifin yeniden çalışır hale geldiğini...