20 / 04 / 2024

sur tarihi kilise

sur tarihi kilise

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında tahrip olan, aralarında 2 kilisenin de bulunduğu tarihi eserler restore ediliyor.

11 yıllık mücadelede mutlu son! Tarihi kilise yıkıldı!

Sırplar tarafından yapılan Srebrenitsa katliamı nedeniyle ailesini yitiren Fata Orloviç, evinin bahçesindeki kaçak kiliseye karşı açtığı davayı kazandı. Tartışmalı kilisenin yıkılacağı ortaya çıktı.

Bursa'da tarihi kilise satışa çıkarıldı!

Bursa'da yer alan bir kilise, internet üzerinden 6 milyon 300 bin TL bedelle satışa sunuldu.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Sultangazi'deki tarihi kilise harabeye döndü!

Sultangazi'de bir zamanlar kilise olarak kullanılan tarihi yapı her geçen gün zarar görüyor. Kiliseden geriye kalan tarihi taşlar kaderine terk edilirken, yapının içi ve çevresi çöplerle doldu.

Sur’un inşası için 1.5 milyar lira harcandı!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, tarihi Sur İlçesi'nde devam eden onarım çalışmalarını inceledi...

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

Fatih'te sur kalıntıların üstüne yapılan otel şaşkına çevirdi!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel görenleri şaşıtıyor.

Mimarlar Odası: Sur'daki evler cezaevine benzedi!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Şerefhan Aydın, Sur'da inşa edilen 181 yapının, 8 bin yıllık Sur'un tarihi dokusuna aykırı olduğunu söyledi ve yeni yapıları cezaevine benzetti.

Sur Millet Bahçesi'nin yapımında sona gelindi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri arasında 150 dönümlük alanda meydana gelen millet bahçesinin yapımında sona yaklaşıldı.

Tarihi Sur'da 10 butik otel inşa ediliyor!

Diyarbakır Sur'da teröristlerce tahrip edilen mahallelerde, yöre mimarisine uygun, iki katlı, 268 yatak kapasitesine sahip 10 butik otel inşa ediliyor..

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Notre Dame'nin yeniden inşası için bağış yağdı!

Yanan Paris’teki Notre Dame Kilisesi'nin yeniden inşa edilmesi için Fransa’nın zenginlerinden bağış yağdı. 856 yıllık geçmişi olan,1403 yılında inşaatı bitmiş tarihi kilise için firmalar yarışa girdi.

Sur'da zarar gören kiliseler restore ediliyor!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri restore ediliyor.

sur tarihi kilise Haberi

sur tarihi kilise

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırısında tahrip olan aralarında 2 kilisenin de bulunduğu 11 tarihi eser restore ediliyor.


Sur'da geçen yıl terör örgütü PKK mensuplarının çukur kazması, barikat kurması, cadde ve sokaklara el yapımı patlayıcılar döşemesi sonucu, adeta açık hava müzesi olan ilçede zarar gören birçok tarihi yapının eski haline kavuşturulması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü, yoğun çalışma yürütüyor.


Saldırılarda zarar gören Ulu Cami, Fatih Paşa Camisi (Kurşunlu Cami), Fatih Paşa Camisi'nin Şafiler Bölümü, Şeyh Muttahhar Cami, Dört Ayaklı Minare, Ermeni Katolik Kilisesi, Protestan Kilisesi, Arap Şeyh Cami, Kadı Cami, Hasırlı Mescidi ve Nasuh Paşa Camisi, çalışmaların ardından eski haline dönecek.


Kentsel sit alanı içerisinde bulunan, Bıyıklı Mehmed Paşa tarafından 1516-1521 yıllarında yaptırılan ve...