24 / 04 / 2024

Suudi Arabistan eğlence şehri inşaatı

Suudi Arabistan eğlence şehri inşaatı

Suudi Arabistan'da Başkent Riyad'ın güneyine "eğlence" üzerine kurulacak 334 kilometrekarelik yeni bir şehir inşa edileceği duyurdu.

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Suudi Arabistan'ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretimi yapan 18 şirket için ithalat izni verdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde bu ülkeye yapılan ihracat geçen yıla göre yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara çıktı.

Suudi Arabistan'da 2021 bütçe kanunu onaylandı!

Suudi Arabistan'da 2021 yılına ait bütçe kanunu onaylandı.

Suudi Arabistan, köle işçiliğe neden olan kafala sistemini gevşetiyor!

Körfez'deki Arap krallıkları ve hatta Lübnan'da yabancı işçilerin köle gibi çalıştırılmasına sebep olan 'kafala' yani kefillik sistemiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'dan reform açıklaması geldi.

Suudi Arabistan'da gayrimenkul alım-satımlarında yüzde 5 işlem vergisi uygulanacak!

Suudi Arabistan, gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla vergilerde değişikliğe gitti. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, alım-satım için yüzde 5 işlem vergisi uygulayacak...

Suudi Arabistan'da 'Ayrıcalıklı Oturum Sistemi' başladı!

Suudi Arabistan'da hayata geçirilen "Ayrıcalıklı Oturum Sistemi" ile yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı sunuluyor.

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a devredilecek!

Mısır, Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a teslim etmeye yönelik birkaç önemli adım attı. Mısırlı muhalif siyasetçiler dün, adaların Arabistan'a verilmesi durumunda açlık grevi ve çeşitli eylemler yapacaklarını bildirdi.

Suudi Arabistan'da eğlence şehri inşa edilecek!

Suudi Arabistan'da Başkent Riyad'ın güneyine "eğlence" üzerine kurulacak 334 kilometrekarelik yeni bir şehir inşa edileceği duyurdu.

Suudi Arabistan iflas ederse piyasa etkisi ne olur?

REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR köşe yazısında iflas olasılığı konuşulan Suudi Arabistan'ın Gayrimenkul Sektörü üzerindeki Olası Etkileri üzerine görüş ve düşüncelerini " kaleme alarak, değerlendirdi ve önerilerde bulundu.

Sinpaş GYO Suudi Arabistan'da şirket kuruyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yetkilileri, Suudi Arabistan'da gayrimenkul geliştiren çeşitli firmalardan teklif gelmesi üzerine Riyad'da bir şirket kurmaya karar verdi.

Ramazan Kadirov, Suudi Arabistan Çeçenistan'a yatırıma hazırlanıyor!

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Suudi yetkilileriyle görüşten sonra Suudi Arabistan'ın Çeçenistan'a yatırım yapmaya hazırlandığını açıkladı. Kadirov, görüşmelerde "çeşitli yatırım projelerinin" kararlaştırıldığını belirtti.

Suudi Arabistan'dan Mısır'a 21.5 milyar dolarlık yatırım!

Petrol fiyatlarının tarihi düşük seviyelerde seyretmesi nedeniyle 2015'te rekor bütçe açığı veren Suudi Arabistan, Mısır'a 21,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Suudi Arabistan, IKBY Erbil'de konsolosluk binası açacak!

Suudi Arabistan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde konsolosluk binası açacak. Suudi Arabistan Bağdat Büyükelçisi Semir Sebhan durumu takip etmek için Erbil'e geldiğini belirtti.

Keys Reklam Organizasyon Eğlence Hizmetleri ve Gayrimenkul Danışmanlığı Bilişim Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Keys Reklam Organizasyon Eğlence Hizmetleri ve Gayrimenkul Danışmanlığı Bilişim Tic.Ltd.Şti. Deren Kırkağaçlı ve Fırat Kırkağaçlı ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Beyoğlu, Kamerhatun Mahallesi'nde kuruldu.

Suudi Arabistan eğlence şehri inşaatı Haberi

Suudi Arabistan eğlence şehri inşaatı

Suudi Arabistan'da "eğlence" üzerine kurulacak 334 kilometrekarelik yeni bir şehir inşa edileceği duyurdu. Başkent Riyad'ın güneyine inşa edilecek yeni şehir, spor, kültür ve safari gibi farklı eğlence faaliyetlerini içerecek etkinlik alanlarını da kapsayacak.



Krallıktaki toplu yatırım fonu projeye sermaye sağlayacak ana yatırımcı olacak. 2018 yılında yapıma başlanacak olan şehrin 2022 yılında bitirilmesi planlanıyor. Diğer yerel ve uluslararası yatırımcılarında sermaye sağlayacağı proje, Haziran ayında Suudi Hükümeti tarafından 2030 vizyonu dahilinde görücüye çıkarılmıştı. Eğlence sektörünün gelişmesi ve ekonominin farklı alanlarda ilerleyebilmesi için böyle bir projeye imza atılacağı açıklanmıştı.


Yeni yapılacak şehrin içerisinde üç eğlence parkı yapılacak Suudi Arabistan'da, proje için 300-500 milyon dolar arasında bir maliyete sebep olacak. 2030 The Vision reform programı, gelenekleşmiş petrol ekonomisinin dışında farklı alanlara yönelmeyi ve genç...