27 / 04 / 2024

SXSW konferansı 3 boyutlu konut

SXSW konferansı 3 boyutlu konut

Özel girişimciler ABD'de dünyadaki yaklaşık 1 milyar evsiz insanın barınma sorununu çözmek için bir araya geldi. 3 boyutlu basılabilir konut modeli üretildi. 

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Küresel ticaret yüzde 3 azaldı!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, küresel ticaretin Kovid-19 salgınının etkisiyle yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 azaldığını bildirdi.

Uluslararası Sürdürülebilir Şehircilik Konferansı Samsun’da yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü, ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Ortaklık Projesi’ kapsamınddüzenlenen ‘Ulusal Sürdürülebilir Şehircilik Konferansı’ 2-3 Aralık tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek...

Türkiye'de 3 bin 108 afet konutu inşa ediliyor!

Asya Afet Azaltma Konferansı'nda konuşan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, ''Türkiye'de 2018 ve 2019'da tamamlanan afet konutu sayısı 2 bin 640, inşaatı devam eden konut sayısı ise 3 bin 108'dir'' dedi.

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı'nda kentlerin geleceği konuşuldu!

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı yarın kapılarını açıyor!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Şehircilik Günü olarak kutlanacak olan 8 Kasım 2017 tarihinde 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı yarın kapılarını açıyor.

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Kasım 2017'de!

Yeşil Rapido, Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, 8 Kasım 2017 tarihinde, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek.

3. Yeşil Binalar Ötesi Konferansı 8 Kasım'da!

3. Yeşil Binalar Ötesi Konferansı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve BEZE Group işbirliğiyle 8 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek. İngiliz mimar Peter Barber, konferansa konuşmacı olarak katılacak.

Konut Konferansı'nda kentsel dönüşüm tartışıldı!

3. Havaalanı ve 3. Köprü Bölgesi projeleriyle hızla büyümeye devam eden İstanbul'un dengesiz ve plansız büyümesinin önüne geçilmesini sağlayacak çözümlerin ele alındığı Konut Konferansı'nda, gayrimenkul sektörünün beklediği çözümler değerlendirildi.

Veysel Eroğlu: 3 bin 107 tesisin yapımını tamamladık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, YÖK Başkanlığı Konferans Salonu'nda 13 yılda 123 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, "320'si baraj olmak üzere 3 bin 107 tesisi tamamladık. " dedi.

8. AVM Yatırımları Konferansı Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleşecek!

52 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi AYD'nin (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı 3 Mart 2016’te Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleştirilecek.

8. AVM Yatırımları Konferansı 3 Mart'ta gerçekleştirilecek!

52 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi AYD'nin (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı 3 Mart 2016’te Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleştirilecek.

8. AVM Yatırımları Konferansı 3 Mart'ta!

Gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı 8. yılında da AVM yatırımcıları, merkez yöneticileri, perakendeciler, AVM yöneticileri ve sektöre destek veren firmaları bir araya getirecek.8. AVM Yatırımları Konferansı 3 Mart'ta yapılacak.

SXSW konferansı 3 boyutlu konut Haberi

SXSW konferansı 3 boyutlu konut

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD'nin Teksas eyaletinde yeni kurulan ICON adlı şirket, çimento harcıyla üç boyutlu olarak basılarak inşa edilen düşük maliyetli barınma çözümü geliştirdi.

SXSW konferansında tanıtımı yapılan 60 metrekarelik, tek katlı konut 12 ila 24 saatte sıfırdan yapıldı. Evin yapımı Teksas eyaletinin Austin kentinde düzenlenen SXSW konferansında gerçekleştirildi.

10 bin dolara mal olduğunu belirten konut vulcan tipi endüstriyel printer ile basıldı. Şirket yetkilileri, maliyeti 4 bin dolar civarına düşürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sivil toplum örgütüyle iş birliği yapan şirket, söz konusu yöntemle gelecek yıl El Salvador'da evsizler için 100 konut inşa etmeyi planlıyor. Şirket "New Story" (Yeni Hikaye) adlı dünya genelinde ihtiyaç sahipleri için konut çözümleri arıyor.