16 / 04 / 2024

taksim Camlı Köşk

taksim Camlı Köşk

1938 yılında Taksim Meydanı yepyeni bir şekil alacakmış. Meydandaki bir apartman, birkaç dükkan ve Taksim Kışlası'nın müştemilatı kaldırılacakmış. Çalışmalar tamamlandığında meydanda denizi görmek mümkün olacakmış.

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!

1941 yılında Taksim Taşkışla ile Mete Caddesi'nin birbirine bağlayan yolun asfalt çalışması için toplamda 85 bin liralık bütçe hazırlanmış.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi bugün Beyoğlu'nda 22 milyon 270 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Oğuz tarafından açıldı.

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haydar Ali Yıldız: Taksim Camii büyük bir ihtiyacı karşılayacak!

Taksim Camii projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Büyük bir gayretle, emekle yapımına devam ediliyor." dedi.

Taksim Camii minaresinin külah bölümü yerleştirildi!

Taksim Meydanı'nda inşaat çalışamları hızla devam eden Taksim Camii'nde her gün bitime bir adım daha yaklaşılıyor. Bugün ilk minarenin külah bölümü yerine yerleştirildi.

Taksim Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Ghalep Tello tarafından kuruldu.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı!

İstanbul Taksim'in simge binaları arasında yer alan Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı.

AKM’nin yıkımı tamamlandı!

Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkım çalışmaları yaklaşık olarak 3,5 ay sonunda tamamlandı.

AKM'nin yıkımında sona gelindi!

Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkım çalışmalarında sona gelindi. AKM'den geriye küçük bir bölüm kalmış hali havadan görüntülendi.

AKM'nin yıkımının yüzde 90'ı tamamlandı!

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı yüzde 90 oranında tamamlandı. Sahnenin de yıkımıyla kaba yıkım kısa süre sonra bitecek.

AKM'nin ön cephesi tamamen yıkıldı!

Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde yıkım çalışmaları devam ediyor. Ön cephesi tamamen yıkılan AKM'nin içerisinde bulunan beyaz perde göründü..

Yıkımı devam eden AKM ilk kez içeriden görüntülendi!

Taksim Meydanı’nda yer alan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi.

taksim Camlı Köşk Haberi

taksim Camlı Köşk



Taksim Meydanı yepyeni bir şekil alacak


Meydan genişleyecek, bir kısımdan denizi görmek kabil olacak


Su hazineleri, Rum kilisesinin önündeki dükkanlar, Kalmis Apartmanı ve yanındaki birkaç bina kaldırılacak, bu yerde bir kule yapılacak


    İstanbul'da başlanacak olan imar hareketleri arasında Taksim Meydanı'nın genişletilmesi de bulunduğunu yazmıştık. Bugünkü Taksim Meydanı'nı ihtiyaca kafi gelmeyecek kadar küçüktür. Hava biraz iyi olunca tramvaylar, otomobiller buradan geçmekte güçlük çekmektedir. Bunun için meydanın genişletilmesi zaruri görülmüştür. 

    Meydan genişletilirken buradan denizin görünmesine imkan bırakılması da düşünülmüştür. Avrupa'da bu gibi meydanlardan, hatta caddelerden denizi ve gölleri görmek kabil olduğu halde üç tarafı denizle çevrilmiş olan İstanbul'un sokaklarından ve...