29 / 03 / 2024

Taksim edilmemiş miras hissesi

Taksim edilmemiş miras hissesi

Taksim edilmemiş miras hissesinin haczi işlemi borçlu mirasçıya uygulanıyor. Alacaklı taksim edilmemiş miras hissesinin haczini ve satışını istediğinde icra müdürü satışın nasıl yapılacağını icra mahkemesinden soruyor...

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Miras taksim harcı 2016!

Miras, iştirak halinde mülkiyet olarak yasal ve atanmış mirasçılara intikal ediyor. Kalan miras, mirasçılar arasında taksim edilebiliyor. Peki, miras taksim harcı 2016 ne kadar oldu?

Miras taksim sözleşmesinin feshi!

Medeni Kanun gereğince; Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor. Peki, sözleşme feshedilebilir mi? MMiras taksim sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi!

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına kalıyor. Kalan miras üzerinde mirasçılar rızai taksim sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

Rızai taksim sözleşmesi geçerliliği!

Rızai taksim sözleşmesi, mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor. Peki, rızai taksim sözleşmesi geçerliliği için ne gerekir?

Miras taksim sözleşmesi örneği 2015!

Mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. İşte miras taksim sözleşmesi örneği 2015..

Miras payının haczi!

Bir intifa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesinin haczedilmesi mümkün olabiliyor. Miras payının haczi nasıl olur? İşte yasal esaslar...

Miras taksim sözleşmesinde tescil talebi yapılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında miras taksim sözleşmesinde tescil talebi ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Tamer Heper: Miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır!

Tamer Heper'in miras taksimiyle ilgili Posta Gazetesi'ndeki yazısında "miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır" açıklamasında bulundu. İşte Tamer Heper'in Posta Gazetesi'ndeki köşe yazısının detayları şöyle;

Miras haciz edilir mi?

Miras haciz edilir mi? Bir intifa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesi nasıl haczedilir? İşte İcra ve İflas Kanunu esasları..

Miras taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

Mirasçılar arasında adaletsiz paylaşım olduğunda, anlaşmazlık çıktığında ya da miras hakkının paylaşılması talebinde mirasçılık belgesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Peki, miras taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

Miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Mirasın mirasçılar arasında ne şekilde paylaşılacağını içeren bir sözleşmeye miras taksim sözleşmesi deniyor. Bu sözleşme tapuda ya da noterde yapılabiliyor. İşte, miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Miras taksim sözleşmesi nerede yapılır?

Miras taksim sözleşmesi, mirasın mirasçılar arasında ne şekilde paylaşılacağını içeren bir sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Sözleşme miras pay oranlarının mirasçılardan tarafından belirlenmesini sağlıyor. Peki, miras taksim sözleşmesi nerede yapılır?

Taksim edilmemiş miras hissesi Haberi

Taksim edilmemiş miras hissesi


Taksim edilmemiş miras hissesinin haczi!


Miras bırakanın ölümü yada gaipliğine karar verilmesi ile miras kanuni yada atanmış mirasçılara geçiyor. Bu durumda borçlu mirasçının taksim edilmeyen miras payına da haciz konulabiliyor.


Taksim edilmemiş miras hissesinin haczini icra müdürlüğü diğer hissedarlara bildiriyor. Ayrıca taşınmazlarda tapu siciline bir müzekkere ile payın haczedildiğini de bildiriyor.


Alacaklı taksim edilmemiş miras hissesinin haczini ve satışını istediğinde ise icra müdürü satışın nasıl yapılacağını icra mahkemesinden soruyor. İcra mahkemesi satışın ortaklığın giderilmesi davası açılarak yapılması ve dava sonucunda hisseye düşen paranın ödenmesine karar verebileceği gibi, iştirak halindeki mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilerek hissenin satışının daha uygun olacağına da karar verebilir. Bu durumda alacaklıya bu davaları açmak için yetki belgesi düzenliyor. Alacaklı icra mahkemesinin kararına göre ortaklığın giderilmesi yada elbirliği ile mülkiyetin...