23 / 04 / 2024

Taksim Meydan Alanı

Taksim Meydan Alanı

Taksim'de yapılacak altgeçit için teklif verecek 11 firma belli oldu. Mimarlar "Altgeçit meydanın can damarını kesecek" diyor

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

STK’lardan Taksim Meydanı Yarışması açıklaması!

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve meslek örgütleri, Taksim Meydanı Yarışması ile ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamada, "Taksim Meydanı için bundan sonra atılacak tüm adımları süreç boyunca, birlikte ele almaya ve tartışmaya davet ediyoruz" denildi. 

Uzmanlar uyardı: Taksim Meydanı için acele edilmemeli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı tasarımı için üç projeyi halk oylamasına sunmuştu. Çok tartışılan oylama için uzmanlar, Taksim Meydanı projesi için acele edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Taksim Meydanı projesi için halk oylaması 19 Ekim'de başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı tamamlandı. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı için oy kullanacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında duyurulaca

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Taksim Meydanı ne olacak?

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Meydanı ile ilgili kararının ardından İletişim Başkanlığı, Dijital Gösterim Merkezi çadırını kaldırıyor. İBB'nin geçici bir süre için kurduğu ‘Kavuşma Durağı’nın da kaldırılması bekleniyor...

Taksim Meydanı nasıl olacak?

Taksim Meydanı için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Vatandaşların görüşlerini paylaşması için “kavuşma durağı” kuruldu. Bu alanda sergiler ve etkinlikler yapılacak.

Taksim Meydanı için flaş karar!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İBB'nin “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” projesi ile meydana kurduğu "Kavuşma Durağı" ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yine Taksim Meydanı’nda 2019'da açtığı “Dijital Gösterim Merkezi” çadırının kaldırılmasını kararlaştırdı...

Taksim Meydanı'nda inşaat yaza başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllardır tartışma konusu olan beton görüntüsü nedeniyle eleştirilen Taksim Meydanı'nda inşaatın yaza başlayacağını söyledi.

Taksim 15 Temmuz Dijital Gösterim Merkezi açılıyor!

"15 Temmuz Milletin Zaferi" Dijital Gösterim Merkezi, 15 Temmuz'da Taksim Meydanı’nda vatandaşların hizmetine girecek.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Taksim Camisi inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreninin ardından Taksim Camisi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Taksim Meydan Alanı Haberi

Taksim Meydan Alanı

Mimarlar ve şehir plancılarının tepkiyle karşıladığı ‘Taksim Meydanı Düzenlemesi’nin ilk etap ihalesine katılacak 11 firma belli oldu. 23 Ağustos’ta tekliflerini verecek firmalar arasından ihaleyi alan, Tarlabaşı Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi’nin altındaki dalış tünelini inşa edecek. Tünel, Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 320 metre uzunluğunda olacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bilgilere göre, alt geçit Tarlabaşı Bulvarı’ndaki mevcut araç otoparkından başlayacak, restitüsyonu yapılacak olan Taksim Topçu Kışlası’nın bitimine kadar devam edecek. Anıt etrafındaki trafik, otobüsler ve duraklar meydandan kaldırılacak. Tarlabaşı’ndan gelen bir araç kesintisiz şekilde Harbiye, Taşkışla, Dolmabahçe yönüne gidebilecek. Gümüşsuyu ve Sıraselviler ulaşımı, Mete Caddesi üzerinden AKM ve The Marmara Otel önünden yüzeyden sağlanacak. Alt geçitte Tarlabaşı Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi’ni kullanan hatlar için iki şeritli otobüs durakları da yer...