24 / 04 / 2024

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi topbaş

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin, 'Taksim ile ilgili ihalemizi yaptık. Proje de hazır. ' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

STK’lardan Taksim Meydanı Yarışması açıklaması!

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve meslek örgütleri, Taksim Meydanı Yarışması ile ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamada, "Taksim Meydanı için bundan sonra atılacak tüm adımları süreç boyunca, birlikte ele almaya ve tartışmaya davet ediyoruz" denildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Taksim Meydanı için flaş karar!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İBB'nin “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” projesi ile meydana kurduğu "Kavuşma Durağı" ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yine Taksim Meydanı’nda 2019'da açtığı “Dijital Gösterim Merkezi” çadırının kaldırılmasını kararlaştırdı...

Bucak'ta kent meydanı projesi halka soruldu!

Burdur'un Bucak ilçesinde uygulamaya konulmak istenen Kent Meydanı Yayalaştırma Kentsel Tasarım Projesi için halkın görüşü alındı. Belediye tarafından yapılan halk oylamasında vatandaşların yüzde 72'si evet oyu kullandı.

Ordu Çamaş Kent Meydanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ordu Çamaş'ta inşa edilecek olan ikinci kent meydanı projesi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden açıldı!

2015'te yıkılarak yeniden inşa edilen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün itibariyle tekrar hizmet vermeye başladı...

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapılarını yeniden açtı. Hastane modern mimarisiyle dikkat çeken hastane, otel konforunda sağlık hizmeti sunuyor.

Fatsa Yayalaştırma projesinde sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Yayalaştırma projesinde sona geldi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakında hizmete başlayacak!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın dolayısıyla hizmetlere ara verilmişti. İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, hizmetlerin en kısa sürede yeniden başlayacağını açıkladı. 

Üsküdar'da 12 mahallede acele kamulaştırma!

Üsküdar'da 12 mahallede Mimar Sinan Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı.

Ordu'da cadde yayalaştırma çalışmaları başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri’ni de yayalaştıracak.

Tarihi Ordu Caddesi yayalaştırılacak!

Üzerinden geçen tramvay hattı ile Aksaray'dan Beyazıt Meydanı'na uzanan Ordu Caddesi'nin, araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılması için proje hazırlanacak.

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi topbaş Haberi

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin, "Taksim ile ilgili ihalemizi yaptık. Proje de hazır. Mevsim itibariyle biz orayı şantiye haline çevirirsek 'yağmur çamur bugünden çok daha kötü olur diye' biraz daha beklettik. Mevsim şartlarının biraz daha düzelmesini arzu ediyoruz. Müteahhit hemen girebilecek inşallah" dedi.


Topbaş, Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nde (Living Lab) gerçekleştirilen, büyükşehir belediye başkanlarının katıldığı ve Barselona modelinin anlatıldığı "akıllı şehircilik" konulu yuvarlak masa toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın ne zaman açılacağına ilişkin soru üzerine Topbaş, banliyö hattı hızlı treni de kapsadığı için şu anda çalışmaların Ulaştırma Bakanlığınca yürütüldüğünü söyledi.


"Orada zemin iyileştirme ve zemin oturma gibi birtakım bekleme süresi var. Biz şimdilik otobüslerle idare ediyoruz" diyen Topbaş, bu hattın açılmasından...