28 / 03 / 2024

taner yıldız Güney Gaz Koridoru

taner yıldız Güney Gaz Koridoru

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) da bir ayağını oluşturduğu Güney Gaz Koridoru projesini kararlılıkla devam ettireceklerini söyledi..

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali'ni Bakan Taner Yıldız açtı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) açılış törenine katıldı..

Taner Yıldız: Gizli zam yok, ikazlarımızı yaptık!

Taner Yıldız 'Gizli açık zam söz konusu değildir. Aylık faturaların kesilmesi gerekir. Bir kısım aksamalar olduğunu gördük. Kendileri ile alakalı da bu ikazlarımızı yaptık" dedi.

Taner Yıldız: 10 günde 1 yıllık gaz kullandık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son 10 günde 2 milyar metreküp civarında doğalgaz kullanıldığını açıkladı. Bakan Yıldız, "Bu, bazı ülkelerin 1 yılık toplam ihtiyacı kadar" dedi.

Taner Yıldız'dan kayıp kaçak açıklaması!

Taner Yıldız: "Kaçağın makul görülmediğini biliyorsunuz. 3 bölgeyi hariç tutarsak 18 bölgedeki kayıp kaçak oranları AB’nin de altındadır yüzde 9.4. Doğru bir yolda gidiyoruz. Bu düzenlemeyi ocak ayı içinde yapacağız" dedi

Taner Yıldız: Ankara doğalgazda yüzde 25 indirim istedi!

Putin'in Ankara ziyaretinde verdiği yüzde 6'lık doğalgaz indiriminin nihai karar olmadığı, Enerji Bakanlığı yetkililerinin görüşmeleri devam ettirdiği öğrenildi. Taner Yıldız: "Ankara doğalgazda yüzde 25 indirim istedi" dedi...

Taner Yıldız: Dünyaya açılan bir pazar olmayı hedefliyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Rusya arasında inşa edilmesi planlanan yeni boru hattı ile ilgili, "Proje önümüzdeki dönemde, siyasi gelişmelerle, bölgemizdeki gelişmelerle birlikte ne tür ayrıcalıklar oluşturacak, göreceğiz" dedi..

Taner Yıldız: Yeni boru hattı projesi TANAP'a zarar vermez!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan inşa edilmesi planlanan yeni boru hattına ilişkin, "TANAP'ın böyle bir projeden zarar görmesi diye bir şey söz konusu olmaz" dedi.

Taner Yıldız: Gazprom’dan yeni gaz fiyatı teklifi bekliyoruz!

Rus doğalgazında daha fazla alım ve fiyat indirimi konusunda ilerleme sağlandı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, indirim teklifine kısa sürede cevap beklediklerini, ancak Gazprom’a göre ek gazın 2016’ya kalabileceğini belirtti

Taner Yıldız: Ermenek'teki kaza afet değil kusur!

18 madencinin göçük altında kalmasına 'doğal afet' diyen maden şirketine Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan yanıt geldi. Yıldız, "Burası bir doğal afet değil. Doğal afet tanımlaması yapmak olayı geçiştirmek anlamına gelir, kusur var" dedi

Taner Yıldız: Karaman'daki madende sular her 2 saatte 1 metre yükseliyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan akşam saatlerinde facianın olduğu bölgeye ulaştı. Bakan Yıldız yaptığı açıklamada, "İki saatte yaklaşık bir metrelik su yükselmesi var. Su yükselmesi devam ediyor" dedi

Taner Yıldız: Su seviyesi yükseliyor, zaman aleyhimize işliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan işçilere ulaşabilmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Taner Yıldız ve Lütfi Elvan Karaman'daki maden kazasında incelemede bulunacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kaza yaşanan maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere Konya' ya gidecek.

Taner Yıldız: Rus gazında indirim vatandaşa yansımaz!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya’dan gaz fiyatında indirim talepleri olduğunu belirterek, “Rusya’dan gaz fiyatında indirim talebimiz var. Ama bu indirim vatandaşa yansıyacak gibi görünmüyor” dedi.

taner yıldız Güney Gaz Koridoru Haberi

taner yıldız Güney Gaz Koridoru

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) da bir ayağını oluşturduğu Güney Gaz Koridoru projesini kararlılıkla devam ettireceklerini, gerçekleştirecekleri diğer projelerin bu projenin kararlılığını kesinlikle bozmayacağını belirtti. Yıldız, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu toplantısında, Türkiye’nin Güney Gaz Koridoru projesinde hem politik hem de ekonomik olarak kararlı olduğunu söyledi.

İHALELER VE KAMULAŞTIRMA İÇİN YOL HARİTASI ÇIKARILIYOR

Projenin 45 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe sahip olduğunu hatırlatan Yıldız, Güney Gaz Koridoru’nun AB ülkelerinin doğalgaz teminine yönelik en önemli projelerden biri olduğunu vurguladı. Türkiye’nin Şahdeniz 2 doğalgaz sahasındaki hissesini artırarak projeye devam ettiğini ifade eden Yıldız, Güney Gaz Koridoru’nun bir ayağı olan TANAP projesinin, belirlenen programdan daha hızlı ilerlediğini kaydetti. Yıldız, proje kapsamında, boruların...