24 / 04 / 2024

tapu bağış işlemleri

tapu bağış işlemleri

Gayrimenkul devir işlemleri satış yolu ile yapılabildiği gibi bağış yolu ile de yapılabiliyor. Peki, tapu bağışı nasıl yapılır? İşte 8 soruda tapu bağışı..

Tapu bağış işlemleri 2015!

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemi bağış yolu ile de yapılabiliyor. Peki, tapu nasıl bağışlanır? Tapu bağış işlemleri 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

Tapu bağış işlemleri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların devir işlemleri satış ile yapılabildiği gibi bağış ile de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış işlemleri nasıl yapılır? Tapu bağış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Tapu bağış işlemleri 2015!

Tapuda bağış hayatta olan kimseler arasında mülkiyetin tamamını veya bir kısmını hiçbir ivaz gözetmeden devredildiği tasarruf oluyor. Peki, bir taşınmazın tapusu nasıl bağışlanır? İşte tapu bağış işlemleri 2015..

Tapu nasıl bağışlanır?

Bir gayrimenkulün tapusu sahibi tarafından bir başkasına devredilebiliyor. Bu devir işlemi tarafların anlaşmaları halinde satış olarak yapılabildiği gibi bağış ile de yapılabiliyor. Peki, tapu nasıl bağışlanır?

Tapu bağış işlemleri!

Tapu bağış işleminin gerçekleşebilmesi için tapu dairesinde yapılacak bağış için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu bağış harç oranlarının ödenmesi gerekiyor. İşte tapu bağış işlemleri...

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu işlemleri nasıl başlar?

Tapu işlemlerini birkaç bölümde ele alabiliriz. Tapu işlemleri, tapu gününden önce ve sonra olmak üzere ikiye ayrılır. İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu işlemleri için hangi belgeler gerekli?

Tapu devir işlemleri sırasında kurumlar tarafından birçok belge talep ediliyor. Bu belgelerin eksik olması durumunda ise tapu işlemleri gerçekleştirilmiyor. İşte tapu işlemleri sırasında talep edilen belgeler...

İzmir Karaburun'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Karaburun Belediye Başkanlığı ve Karaburun Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile vatandaşların gayrimenkul alım satım işlemleri hızlanacak. 

Utopia World Hotel'in satış işlemleri başlatıldı!

Utopya Turizm İnşaat'ın sahibi olduğu Antalya İli Alanya İlçesinde bulunan Utopia World Hotel'in tapu devri işlemleri başlatıldı. 

KİPTAŞ'ta tapu devri işlemleri 14 Eylül'de başlıyor!

KİPTAŞ, tapu devri işlemleri için açıklama yaptı. Açıklamada, tapu devri işlemlerinin 14 Eylül Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.

Tapu işlemleri için hangi evraklar gerekli?

Tapu devir işlemleri tapu dairelerinde yapılıyor. Peki tapu işlemleri için hangi evraklar gerekli? Tapu randevusu nasıl alınıyor? İşte merak edilen tüm detaylar...

Tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak?

Gayrimenkullerin alım satım işlemine konu olması durumunda tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak? Ne kadar masraf ödenecek?

3 adımda tapu devir işlemleri!

Satın almak istediğiniz evin tapusunun sizin adınıza devredilmesi için tapu dairesinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. İşte 3 adımda tapu devir işlemleri...

tapu bağış işlemleri Haberi

tapu bağış işlemleri

Gayrimenkullerin yüzölçümünü baz alarak numarasını pafta, ada ve parsel bakımından dolayı mahallesini ve sahibini gösteren tapu belgelerinin kaydı tapu müdürlüklerince tutuluyor. Dolayısı ile gayrimenkullerin devir işlemleri de ancak tapu dairelerinde yapılabiliyor.

Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin devir işlemleri satış ya da bağış yolu ile yapılabiliyor. Satış işleminde gayrimenkule karşılık satış bedeli alınıyor, ancak bağış işleminde karşı taraftan bir bedel talep edilmiyor.

Peki, tapu bağışı nasıl yapılır? Tapu bağışı işleminde devreden kişi, bağış yaptığı kişiden birşey talep edebilir mi? Tapu bağışı işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? 

1- Tapu bağışı nasıl yapılır?


Gayrimenkulünü bağışlamak isteyen ve bu işlemi yapabilme ehliyetine sahip kimsenin, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat etmesi, bağış harcını ödemesi gerekiyor.

2- Kimler tapu bağış işleminde bulunamaz?


Reşit...