24 / 04 / 2024

Tapu harcı 2014

Tapu harcı 2014

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Tapu harcı 2014!

Konut, arsa ve işyeri gibi gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için öncelikle tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı 2014...

Tapu masrafları 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu satışının gerçekleşebilmesi için tarafların belli oranlarda tapu masraflarını ödemeleri gerekiyor. Peki alıcı hangi oranda masraf öder? İşte tapu masrafları 2014 oranları...

Tapu harçları 2014!

2014 yılında uygulanacak Tapu ve Kadastro Harçları ne kadar oldu? İşte Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No:71) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklanan tapu harçları 2014...

2015 tapu harcı nereye ödenir?

Gayrimenkul alım-satımı yapacak kişilerin merak ettiği konuların başında tapu harcı geliyor. Peki, 2015 tapu harcı nereye ödenir?

Devremülk tapu harcı ne kadar?

Devremülk, kişinin kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük veya daha uzun bir diliminde satın alınan mülk oluyor. Peki, devremülk tapu harcı ne kadar? Devremülk masrafları nelerdir?

Tapu harcı kaç lira 2015?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre, taşınmaz malların devir işlemleri için de ödeme yapılıyor. Peki, tapu harcı kaç lira 2015?

Tapu harcı pişmanlık zammı nasıl hesaplanır?

Eksik ödenen tapu harcı için kesilen vergi cezası ile karşılaşmak istemeyenler vergi dairesine pişmanlık zammı ödemek için müracaat edebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık zammı nasıl hesaplanır?

Yabancıların tapu harcı 2015!

Tapu Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler ile yabancılar yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den tapu sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların tapu harcı 2015 ne kadar? İşte 2015 yılı harçları..

Tapu harcı ne kadar tutar 2015?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, ne kadar harç ödemesi yapılır? Tapu harcı ne kadar tutar 2015?

Tapu harcı ödemeleri nasıl yapılır?

Taşınmaz mal devirlerinde işlemin tamamlanması ve tapunun alıcı adına tescil edilmesi için harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı ne kadar? Tapu harcı ödemeleri nasıl yapılır?

Tapu harcının eksik ödenmesi 2015!

Tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Tapu harcı alıcı ve satıcı tarafından ödeniyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse ne olur? İşte tapu harcının eksik ödenmesi 2015 cezası..

Eksik beyan edilen tapu harcı cezası!

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, eksik beyan edilen tapu harcı cezası ne kadar?

İntifa hakkında tapu harcı!

İntifa hakkı, kişinin bir mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olduğu hak oluyor. Bu hakın tesisi için belli oranda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı 2015 oranı!

Taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ilgili Tapu Dairesinde yapılıyor. Burada yapılan işlemler için belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. İşte tapu harcı 2015 oranı..

Tapu harcı hesaplama 2015!

Arsa, arazi, ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Peki, ne kadar tapu harcı ödenir? İşte tapu harcı hesaplama 2015 formülü ve örneği..

Müteahhitten alınan evin tapu harcı 2015!

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu harcı 2015 nasıl hesaplanır?

Tapu harcı 2014 Haberi

Tapu harcı 2014

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Devir işlemi için taraflardan birinin tapu dairesine müracaat etmesi gerekiyor.


Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Verilen bu hizmet karşılığında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Tapuda ödenecek harç bedeli, gerçekleşen satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


Harç, binde 20 oranı ile hesaplanıyor. Bu bedelin gerçek satış bedeli üzerinden ödenmesi gerekiyor. Aksi halde birtakım vergi cezaları söz konusu oluyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?


Yasal olarak tapu harcının hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı binde 20 oranında tahsil edilmesi gerekiyor. Ancak uygulamada bu bedeli binde 40 olmak üzere yalnızca alıcı ödüyor. Tarafların anlaşması ile ödenen harç da satış bedelinden düşürülebiliyor.


Tapuda belgelerin tesliminden sonra size işleminizin başladığı dosya...