28 / 03 / 2024

tapu harcı anlaşmalı bankalar

tapu harcı anlaşmalı bankalar

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ödenmesi gereken harçlar bankaya yatırılabiliyor. İşte tapu harcı anlaşmalı bankalar..

Tapu harcı bankaya ödenir mi?

Taşınmaz malların devir işlemlerine karşılık olarak alıcı ve satıcıdan harç ödemesi yapılması isteniyor. Devir sürecinde tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Peki, tapu harcı bankaya ödenir mi?

Miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük anlaşmazlıkların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlıklar gündeme geliyor. Peki, miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde alım satım işi olan mal sahipleri ne kadar masraf çıkacağını merak ediyor. Peki, tapu harcı ne kadar 2022?

Kira şerhi tapu harcı 2022!

Gayrimenkul kira anlaşmalarında imzalanan kira sözleşmesi, tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2022 ne kadar?

İş yeri tapu harcı 2021!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2021...

İş yeri tapu harcı 2020!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2020...

İş yeri tapu harcı 2019!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2019...

Tapu harcı kaça düştü?

Taşınmaz mal devir ve iktisaplarında tapu harcı, binde 20 oranında tahsil edilerek ödeniyordu. Ancak 15 Mart'ta Bakanlar Kurulu oranlarda indirim kararı aldı. Peki, tapu harcı kaça düştü?

Kira şerhi tapu harcı 2017!

Ev ve işyeri kiralamak isteyenler ile mal sahipleri arasında yapılan kira sözleşmesi, resmi belge niteliğinde olup tapuya tescil edilebiliyor. İşte kira şerhi tapu harcı 2017..

Kira şerhi tapu harcı 2016!

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, tapuya şerh edilebiliyor. Tapuya kira şerhinin işlenmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2016 ne kadar?

Tapu harcı anlaşmalı bankalar!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ödenmesi gereken harçlar bankaya yatırılabiliyor. İşte tapu harcı anlaşmalı bankalar..

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Alıcı ne kadar tapu harcı öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri, gayrimenkulün bağlı olduğu tapu müdürlüğünde yapılıyor. Bu işlem için alıcı ve satıcının gerekli evraklarla müracaat etmeleri ve tapu harçlarını ödemeleri gerekiyor. Peki, alıcı ne kadar tapu harcı öder?

Tapu harcı rayiç bedeli üzerinden ödenir mi?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin tamamlanması için tapu harçlarının ödenmesi isteniyor. Tapu harcı hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Peki, tapu harcı rayiç bedeli üzerinden ödenir mi?

tapu harcı anlaşmalı bankalar Haberi

tapu harcı anlaşmalı bankalar

Tapu harcı anlaşmalı bankalar!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda yapılan bu işlemler için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor.


Tapu devri için ödenmesi gereken tapu harcı satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Bu bedeli hem alıcı hem de satıcı ayrı ayrı ödüyor.


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde bankalar tarafından da tapu harcı tahsil edilebiliyor.


Ayrıca tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçildi. Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir. Peki, tapu harcı anlaşmalı bankalar hangileridir?


Tapu harcı anlaşmalı bankalar

- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.

- ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

- OYAK...