19 / 04 / 2024

tapu planları eklenti

tapu planları eklenti

Eklenti ile ilgili tanımlamalara ve esaslara Kat Mülkiyeti Kanunun yanı sıra, Tapu planları tüzüğünde de yer veriliyor. Tapu planları tüzüğü kapsamında yer alan eklenti ile ilgili hükümler...

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Tapusu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Tapu dairelerinin önlerinde uzun kuyruklar oluştu!

Tapu sırası bekleyen yüzlerce vatandaş uzun kuyruklar oluşturmuş durumda. Düşük faizler, bir yıl, iki yıl sonra başlayacak ödeme planları konuttaki talebi artırdı.

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

Sarıyer'in yeni imar planları meclisten geçti!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözülüyor. 13 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti.

Sarıyer’in 40 yıllık tapu sorunu mecliste!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu İBB Meclisi'nde görüşüldü. 10 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları İBB'den geçemedi.

Eyüpsultan'da tapu sevinci!

Eyüpsultan'da orman vasfını yitiren 2B olarak tabir edilen arazilerin imar planları ve uygulamaları biterken, tapu tescilleri de yapıldı.

Tapu ifraz davası nasıl açılır?

İfraz işlemi, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın imar planlarına uygun olarak ayrılması işlemi oluyor. Peki, tapu ifraz davası nasıl açılır? İşte dava örneği..

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek belge oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi alma şartları nelerdir? Tapu tahsis belgesi nasıl alınır?

Tapu tahsis belgesi sahibinin hakları!

Islah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek tapuya esas teşkil eden belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi sahibinin hakları nelerdir?

Tapu ayırma iptali!

Tapu kayıtlarında tek parselde kayıtlı bulunan taşınmazın imar planlarına uygun olarak ayrılması işlemine tapu ayırma deniyor. İşte, tapu ayırma iptali!

Tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?

Tapu tahsis belgesi kadastro planları ve ıslah imarları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek olan esas tapuyu teşkil ediyor. Peki, tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilebiliyor. İşte, tapu tahsis belgesi alma şartları!

tapu planları eklenti Haberi

tapu planları eklenti

Tapu planları tüzüğü eklenti!

Bağımsız bölüm planı, kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmasına esas teşkil eden taşınmaz üzerine inşa edilecek yapı ve eklentilerin, bağımsız bölümlerin konumlarını ve numaralarını ruhsatına, projelerine, vaziyet plânındaki ölçülerine ve teknik yöntemine uygun olarak sayısal ve çizgisel şekilde gösteren plân ve projesi olarak tanımlanıyor.


Görüldüğü üzere bağımsız bölüm planlarında eklentilere de yer veriliyor. Eklentiler, bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler olarak ifade ediliyor.


Tapu planları, arazi üzerindeki parsel sınırlarını bu parsel içindeki yapı ve eklentileri ile tesislerin, zemindeki konumlarını doğru gösterecek şekilde, teknik yöntemine uygun ve resmi ölçüme dayalı olarak yapılıyor. Sayısal olarak üretilen noktaların üretim yöntemi ve konum doğruluğu teknik belgelerinde gösteriliyor.


Bağımsız bölümlerle eklentiler 

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya...