19 / 04 / 2024

Tapuda İsim Tashihi Dava Dilekçesi

Tapuda İsim Tashihi Dava Dilekçesi

Tapu kayıtlarında gayrimenkul sahiplerine ait isim değişiklikleri Sulh Hukuk mahkemelerine dava açılarak yapılabiliyor. Tapuda isim tashihinin gerçekleşmesi için mahkemeye bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor...

Tapu cins tashihi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün yapısızken yapılıya, yapılıyken yapısız hale dönüştürülmesi işlemine tapuda cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemi nedir? Tapu cins tashihi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır?

Tapuda kayıtlı olan bir taşınmazın niteliğinin değiştirilmesine tapuda cins tashihi deniyor. Bu işlem ile birlikte cins tashihi yapılan tapular başka bir tapu kütüğüne tescil edilmiş oluyor. Peki, tapuda cins tashihi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda isim tashihi dilekçe örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak gayrimenkul sahiplerine ait isim değişiklikleri için Asliye Hukuk mahkemelerine başvurulabiliyor..

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeleri temin etmesi ve dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda yapılan değişiklikler arasında cins tashihi işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. İşte, tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda takas nedir?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında takas işlemi de bulunuyor. Peki, tapuda takas nedir? Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli evraklar nelerdir? Ne kadar harç ödenir?

Tapuda döner sermaye ne kadar?

Döner sermaye, özellikle kamu kurum ve kuruluşların hizmet kalitesini artırması için ihtiyaç duyulan mal ve diğer hizmetleri alabilmesi için alınan ücrete deniyor. Peki, tapuda döner sermaye ne kadar?

Tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Peki, tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Tapuda bedelsiz devir için gerekenler!

Tapu devir işlemleri, taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemi nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir için gerekenler nelerdir?

Tapuda İsim Tashihi Dava Dilekçesi Haberi

Tapuda İsim Tashihi Dava Dilekçesi

Tapuda isim tashihi!

Tapuda gayrimenkul sahiplerine ait isim değişiklikleri Sulh Hukuk mahkemelerine dava açılarak yapılabiliyor. Tapuda isim tashihi için mahkemeye bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Söz konusu tapuda isim tashihi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Tapuda isim tashihi dava dilekçesi örneği..

......... NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE  

DAVACI: 

Ad Soyad 

Adres 

TC kimlik no


DAVALI : .......... TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ


DAVA : TAPUDA İSİM VE SOY İSİM  TASHİHİ


AÇIKLAMA : .......... ili ............. ilçesi ………………….mahallesi  ………….. ada ………………. Parselde  kayıtlı taşınmazda …………….. olan ismim …………….. olarak yazılmıştır. 



DELİLLER : Nüfus kaydı şahit beyanı ve diğer resmi kayıt ve sair belgeler. 



SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı ve yine yukarıda pafta ve parsel numaralarını belirttiğimiz tapu kaydında …….. ismimim …… olarak değiştirilmesini  saygılarımla arz ederim....