24 / 04 / 2024

tapuda yazan arazi nasıl tespit edilir

tapuda yazan arazi nasıl tespit edilir

Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde taşınmazların fotoğrafları çekilen ya da gösterilen araziler, alıcının aldanmasına neden olabiliyor. Bunların yaşanmaması için arazi yeri tespiti nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Tapuda yeni dönem! Herkesi ilgilendiriyor!

Tapuda yeni dönem başladı. 81 ilde yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre, arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerine ilişkin değişiklik yapıldı.

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Tapuda ipka ne demek?

Kimi tapular üzerinde "ipka tapu" yazıyor. Peki, tapuda yazan ipka ne demektir?

Tapuda satış harcı 2017!

Mesken, işyeri ve arsa ile arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda satış harcı 2017 ne kadar?

Arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Arazi alım satım işlemleri sırasında, merak edilen hususların başında gösterilen arazi ile tapuda yazan arazinin aynı olup olmadığı geliyor. Peki, satış için arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Tapuda ödenen vergiler!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım gibi işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu işlemler için belli harç ve vergiler ödeniyor. İşte tapuda ödenen vergiler..

Arazi tapu masrafları 2015!

Arazi, arsa, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Peki, tapuda ödenecek arazi tapu masrafları 2015 ne kadar?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler!

Bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için tapuda cins değişikliği yapılıyor. İşte tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler...

Tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Peki, tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

tapuda yazan arazi nasıl tespit edilir Haberi

tapuda yazan arazi nasıl tespit edilir

Arazi yeri tespiti nasıl yapılır?

Arazi satışlarında yaşanan problemler arasında arazi yerinin sanıldığı yerde olmaması veya sanıldığı kadar büyük olmaması gibi sorunlar yer alıyor.


Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde bazen başka taşınmazların fotoğrafları çekilen ya da gösterilen araziler, alıcının aldanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle bir arazi veya arsayı satın almadan önce ölçtürmek faydalı oluyor.


Peki size satılmak istenen yer gerçekten size gösterilen yer midir, bunu nasıl tespit edeceksiniz? Arazi yeri tespiti nasıl yapılır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunmak gerekiyor. Lisanslı harita kadastro bürosu olan yerlerde ise bu bürolara başvurulması gerekli.


Başvuruda bulunulan yetkililer ile birlikte arazi veya arsanın bulunduğu yere gidiliyor ve teknik görevliler arsanın yerini sahibine ve alıcısına gösteriyor.


Arsanın yerini öğrenebileceğiniz...