25 / 04 / 2024

tebligat

tebligat

Herkesin bir yatırım hayali vardır, ancak önemli olan hayallerini gerçekleştirdikten sonra sahibi olunan yatırımların korunması ve muhafaza edilmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Sizden habersiz taşınmazınız satılabilir mi ?

Herkesin bir yatırım hayali vardır, ancak önemli olan hayallerini gerçekleştirdikten sonra sahibi olunan yatırımların korunması ve muhafaza edilmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Yeni kentsel dönüşüm yasasında şok detay: Tebligat kanunundaki değişiklik sorun çıkarabilir!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili konuştu ve sorun çıkabilecek noktalara değindi. Peki yeni yasa dönüşüm sorunlarını çözecek mi?

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Emekli maaşıyla geçinen Yılmaz ailesi, 2 bin TL'lik ev kirasını 8 bin TL'ye çıkmasını kabul edemeyince ev sahibi tebligat gönderdi. Tebligatın geldiği sürede evde olmayan kiracı itiraz sürecini kaçırdı ve evinden oldu. İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılara tebligat uyarısı: Arabuluculukta sakın gözden kaçırmayın! 

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklarda arabuluculuk düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve tebligat detayına dikkat çekti. İşte ayrıntılar..

Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira artışıyla ilgili yargıdan emsal karar çıktı! 

Antalya'da, yasal üst sınır olan yüzde 25 kira artışını kabul etmeyen konut sahibinin yaklaşık bir yıl önceki kontrat ile eş zamanlı imzalanan tahliye taahhütnamesine dayanarak yolladığı tebligat, kiracının eline geçmediği gerekçesiyle "usulsüz" kabul edildi. İşte detaylar...

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

Gaziantep Üniversitesi'ndeki dükkanların tahliye kararına tepki!

Gaziantep Üniversitesi'nin ana kampüsü içerisinde yer alan ve yaklaşık 6 seneden beri hizmet sunan Çarşı'daki 50'ye yakın işletme sahibine Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından Çarşı için başka planlama yapılacağı nedeniyle tahliye tebligatı yollandı.

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

İsrail güçleri Batı Şeria'da bazı evlere yıkım tebligatı gönderdi!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'daki bazı konut sahiplerine yıkım tebligatı gönderdi...

Hobi bahçesi sahipleri 'yapı kayıt belgesi' mağduru!

Sincan’da hobi bahçesi sahipleri, yapı kayıt mağduru olduklarını iddia ediyor. Yıkım tebligatının elden teslim edilmediğini ifade eden mağdurlar, belediyenin yazdığı cezaları ödemekten dertli...

Üsküdar'daki 10 bloklu siteye kentsel dönüşüm şoku!

İstanbul Üsküdar’da 10 bloklu bir siteye tebligat gönderen ilçe belediyesi, 380 evden bir gün içinde eşyalarıyla birlikte evlerini tahliye etmelerini istedi. 

Şanlıurfa Eyyübiye'de oto sanayi kiracılarına tahliye tebligatı!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye belediyesi 50 oto sanayi dükkanı işletmecisine dükkanlarını 15 gün içerisinde tahliye etmeleri için tebligat gönderdi. Belediye, esnafa ‘iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı’ sebebiyle de idari para cezası uyguladı.

Tozkoparan sakinlerinden kentsel dönüşüm direnişi!

Güngören Belediyesi tarafından 900 haneye tahliye tebligatı gönderilip evlerinin 30 gün içinde tahliye edilmesi istendi. Evlerini boşaltmak istemeyenler tepki gösterdi.

Apartman sakinleri dikkat! Artık internetten gönderilecek!

Komisyonda görüşmelere başlanan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları değişecek. 

tebligat Haberi

tebligat

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Aldığımız gayrimenkullerin tapusu elimizde deyip tapu takibinizi düzenli yapmayı ihmal etmeyiniz. Çünkü şimdilerde çokça karşımıza çıkan bir olay; taşınmaz sahiplerinin bilgisi ve haberi dışında sahibi bulundukları gayrimenkulleri satma veya bu gayrimenkullerden hukuka aykırı olarak yararlanma olayları çok ciddi sayılara ulaşmıştır. 


Özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sahibi oldukları gayrimenkullere uzak olması sebebiyle; kötü niyetli kişiler, gurbetçi vatandaşlarımızın gayrimenkullerini hedef almaktadırlar. Bu duruma örnek verecek olursak; yurtdışında yaşayan birinin Türkiye’ de almış olduğu bir taşınmazın elinde adına çıkartılmış tapusu olduğu için düzenli olarak takibini yapmamaktadırlar. Bu durumu fırsat olarak gören dolandırıcılar uzun süre boş kalmış taşınmazların sahiplerine ait sahte evrak düzenleyerek gayrimenkulleri, sahiplerinin haberleri olmaksızın 3. kişilere satmaya çalışmaktadır. Bu dolandırıcılar kimi zaman sahte vekaletname, kimi zaman da sahte imzalı...