29 / 03 / 2024

temel üstü ruhsatı

temel üstü ruhsatı

Belediye sınırları içerisinde inşaata başlanılabilmesi için ruhsatın alınması gerekiyor. Ayrıca, temel için de temel üstü ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, temel üstü ruhsatı nereden alınır? İşte yanıtı..

Temel üstü ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde ruhsat verilen bir inşaata başlamak için temel üstü ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, temel üstü ruhsatı nedir? Temel üstü ruhsatı nasıl alınır? Temel üstü ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

Akkuyu NGS'nin temel betonu tamamlanıyor!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Yuriy Galanchuk yaptığı açıklamada, "Takvimimize göre temmuz başlarında santralin temel betonu tamamlanacak ardından üst yapı tesislerini kurmaya başlayacağız" dedi.

Stüdyo daireler için ruhsat kuyruğu!

Türkiye’de 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planları Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında, stüdyo dairelerin üretimine son verilecek. Müteahhitler, yönetmelik öncesi 1+0 projelerine ruhsat alabilmek için belediyelere koştu.

Öğrenci yurtlarına ruhsat düzenlemesi!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği için yönerge hazırlandı. Yönergeye göre, özel öğrenci yurdu, pansiyonu, öğrenci apartı ve öğrenci stüdyo dairesinin ruhsat alabilmesi için binalara yeni standartlar getirildi.

İstanbul Midwood Film Stüdyo Kompleksi’nin temeli atıldı!

Hollywood, Bollywood ve Avrupa sinemasına dünya standartlarında film stüdyoları ve ekipmanları temin edecek olan,‘Hayallerin çok ötesinde’ sloganıyla yola çıkan bir dünya projesi Midwood’un temel atma töreni Büyükçekmece’de gerçekleşti.

Isparta Şehir Hastanesi inşaatında deprem izolatörü kullanılacak!

Isparta Şehir Hastanesi inşaatında deprem izolatörü kullanılacağı bilgisi veren Akın, "iki temel üstüne Almanya'dan ithal edilerek uygulanacak sismik yalıtımla, hastane 11 şiddetindeki depreme kadar dayanıklı olacak" dedi.

Kağıthane'de 8 açılış ve 2 temel atma töreni gerçekleşecek!

Kentsel dönüşüm ile bir çok çalışma yaparak alt yapı ve üst yapı ile Kağıthane'nin çehresini değiştiren Kağıthane Belediyesi, 8 açılış ve 2 temel atma projesini Kağıthanelilerin beğenisine sundu.

Isparta Şehir Hastanesi sismik yalıtımla depreme dayanıklı olacak!

Isparta Şehir Hastanesi inşaatında deprem izolatörü kullanılacağı bilgisi veren Akın, "iki temel üstüne Almanya'dan ithal edilerek uygulanacak sismik yalıtımla, hastane 11 şiddetindeki depreme kadar dayanıklı olacak" dedi.

Ataköy Mega Yat Limanı'nın üst yapı inşaat izni yok!

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu: "Belediye, sadece yat limanı ve deniz dolgusuyla ilgili onay vermiştir. Üst yapıda inşaat ruhsat izinleriyle ilgili başvuru belediyemize yoktur. Belediyemizin de bu konuda verdiği inşaat ruhsat izni yoktur" dedi.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin üst yapı temeli atıldı!

Ağaoğlu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin üst yapı inşaatının temelini attı. Ruhsat işlemleri martta tamamlanan proje için bugüne kadar 250 milyon dolar harcandı. Türkiye'ye finansta lig atlatacak yatırım 2018'de tamamlanacak..

İnşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Kimi belediyeler inşaata başlama sürecinde ruhsatın yanı sıra temel tezkeresi veya temel vizesi gibi isimler altında bir başka izni de talep ediyor. Peki, inşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Temel ruhsatı nedir?

Plan ve mevzuat hükümlerine uygun yapılaşmanın sağlanması yanlış uygulamalara ve maddi kayıplara neden olunmaması için inşaata başlama aşamasında temel ruhsatı talep ediliyor. Peki, temel ruhsatı nedir? Nasıl alınır?

Küçükçekmece'de ulaşım, alt yapı ve üst yapı sorunları ele alındı!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Atatürk Mahallesi heyeti ile bir araya geldi. Toplantıda, Atatürk Mahallesi’ndeki ulaşım, alt yapı, üst yapı sorunları da konuşularak, yapılacak projeler anlatıldı...

1989 yılında Alsit villaları mühürlenmiş!

1989 yılında Alarko Holding'in Sarıyer sırtlarında inşa ettirdiği, tanesi 700 milyon ile 1 milyar lira arasında satılan ''Alsit'' villalarından 41'i, ''temel üstü ruhsatı'' olmadığı gerekçesiyle mühürlenmiş.

temel üstü ruhsatı Haberi

temel üstü ruhsatı

Temel üstü ruhsatı nereden alınır?

Belediye sınırları içerisinde inşaata başlanılabilmesi için ruhsatın alınması gerekiyor. Ayrıca, temel için de temel üstü ruhsatının alınması gerekiyor.


Temele dökülen betonun ve beton içinde kullanılan demirlerin kalitesine onay veren vizedir. Temel vizesi alındığı gün yapıma başlanabiliyor. Peki, temel üstü ruhsatı nereden alınır?


Temel üstü ruhsatı, belediyeden alınıyor. TUS işlemli dosyalara göre temel vize veriliyor. Temel üstü ruhsatu en geç ​5 iş günü içerisinde veriliyor.


Gerekli belgeler:

-Dilekçe

-S.S.K açılışı

-Kontur-Gabari İnşaat Aplikasyonu ve *.dxf uzantılı cd’ye kopyalanmış dosyası

-Bohçalama ve topraklamayı gösteren Fotoğraf

-İş güvenliği yasası fotoğrafları ( Koruma perdesi, uyarı levhası fotoğrafları)

-Topraklama tutanağı

-Bohçalama tutanağı

-İlgili harita mühendisinin tescil belgesi

-7/28 günlük beton numune sonuçları

-Kalıp ve beton tutanakları

-Ruhsatın temel vizesi kısmı yapı denetim firması tarafından onaylanması

-Fotoğraf  ( Genel imalatı, inşaat perde, ruhsat tabela gösteren fotoğraf...